Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Kαταγγελία της Ένωσης Σερρών για Υπερεργασία Αστυνομικού Προσωπικού

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών


″ Υπερεργασία Αστυνομικού Προσωπικού - Καταστρατήγηση Νομοθετημάτων και Προεδρικών Διαταγμάτων.″

 

      Δυστυχώς για ακόμη μια φορά βρισκόμαστε στην ίδια θέση να αναδείξουμε και να καταγγείλουμε τακτικές και συμπεριφορές της Διοίκησης οι οποίες καταπατούν τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας καταστρατηγώντας τα σχετικά νομοθετήματα και προεδρικά διατάγματα. Πλανώνται όσοι νομίζουν ότι θα κουραστούμε να ασχολούμαστε με τα κεκτημένα δικαιώματα των συναδέλφων μας, αποκτημένα με συνδικαλιστικούς αγώνες των τελευταίων δεκαετιών. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ, θα αναδεικνύουμε και θα καταγγέλλουμε καταστρατηγήσεις νομοθετημάτων που αποβαίνουν σε βάρος των συναδέλφων μας και απορυθμίζουν τον υπηρεσιακό, προσωπικό και οικογενειακό τους βίο.  Είναι εξωπραγματικό και απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα με τα μέτρα τάξης για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, τις δυνάμεις που απασχολούνται καθώς και τα ωράρια εργασίας.              

            Ειδικότερα αναφέρονται τα κάτωθι:

        Διμοιρία Υποστήριξης της Δ.Α. Σερρών. Η διμοιρία υποστήριξης απαρτιζόμενη από 18 μέλη μετέβη και απασχολήθηκε στα μέτρα τάξης στη Λευκίμμη της Κέρκυρας από 17 έως 25 Ιανουαρίου εκτελώντας μια πρωινή βάρδια και έξι συνεχείς απογευματινές βάρδιες με εντολή της Διοίκησης, πηγαίνοντας περίπατο το κυλιόμενο ωράριο.....Πριν ακόμη επιστρέψει από την Κέρκυρα, τα εναπομείναντα μέλη της διμοιρίας υποστήριξης απασχολήθηκαν για υπηρεσία δώδεκα και δεκατεσσάρων ωρών στις Σέρρες την 24 Ιανουαρίου και στην Κατερίνη την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου και την Κυριακή 27 Ιανουαρίου. Από τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου τέθηκε σε εφαρμογή ένας ανεπίτρεπτος σχεδιασμός: Η διμοιρία υποστήριξης της Δ.Α. Σερρών εμπλουτίστηκε με συναδέλφους που δεν είναι  μέλη της και δεν λαμβάνουν το σχετικό επίδομα για να δημιουργηθούν δύο (2) διμοιρίες που απασχολούνται αποκλειστικά σε πρωινή και απογευματινή βάρδια έως και σήμερα για πενήντα (50) τρακτέρ που βρίσκονται σταθμευμένα στην είσοδο των Σερρών, εκτελώντας τις δύο πρώτες ημέρες βάρδιες των 12 ωρών. Για αυτό το απαράδεκτο γεγονός, την ευθύνη  φέρει ακέραια η Διοίκηση καθώς με το υπ’αριθμ. 322/2018 από 19-11-2018 έγγραφο μας προς τη Δ.Α. Σερρών, το οποίο επισυνάπτουμε, είχαμε επισημάνει τους προβληματισμούς μας καθώς και τις δυσχέρειες στη σύσταση και διάρθρωση της διμοιρίας υποστήριξης με τις άδειες και προβλήματα υγείας κάποιων συναδέλφων που τη στελεχώνουν και ότι είναι ανάγκη η άμεση αναδιοργάνωση της με όσο το δυνατόν νέους συναδέλφους, επισήμανση η οποία για ακόμη μια φορά έπεσε στο κενό. Ενώ κάθε χρόνο η αναδιάρθρωση της διμοιρίας γινόταν αρχές Δεκεμβρίου, στη Δ.Α. Σερρών δεν έγινε ακόμη, για λόγους που δεν γνωρίζουμε. Περάν τούτου, τα συγκεκριμένα μέτρα ενισχύουν διμοιρίες υποστήριξης και Ο.Π.Κ.Ε. της ΓΕ.Π.Α.Δ.Κ.Μ. και ΓΕ.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ., με τους συναδέλφους να διανύουν καθημερινά εκατοντάδες χιλιόμετρα εκτελώντας 14 ώρες υπηρεσία μαζί με τη μετακίνηση τους. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τους συναδέλφους που εκτελούν μέτρα τάξης και ασφάλειας στα μέτρα ένεκα των αγροτικών κινητοποιήσεων και φύλαξης βουλευτικών και πολιτικών γραφείων, φύλαξη η οποία πολλές φορές γίνεται με τα ιδιωτικά οχήματα συναδέλφων και όχι υπηρεσιακά. Δεν θα κρίνουμε το επιχειρησιακό κομμάτι, δεν είναι αυτός ο ρόλος μας, αλλά μην ταλαιπωρείται άλλο και ασκόπως τους συναδέλφους μας. Δεν φτάνουμε οι ίδιοι για όλα!!!

       Από τα ανωτέρω συνάγεται το συμπέρασμα ότι οι συνάδελφοι μας το τελευταίο χρονικό  διάστημα έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το προβλεπόμενο ωράριο εργασίας όπως αυτό ρητά ορίζεται από το Π.Δ. 394/01 χωρίς να υφίστανται έκτακτες και επείγουσες υπηρεσιακές ανάγκες και πολλοί εξ αυτών εκτελούν υπηρεσία πέραν του δεκαημέρου χωρίς να έχουν λάβει ημερήσια ανάπαυση. Επιπροσθέτως, υπάρχουν υπηρεσίες στη Δ.Α. Σερρών  που δεν έχουν χορηγήσει ημερήσια ανάπαυση στο προσωπικό για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα!!!!

          Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας ότι βρισκόμαστε στο πλευρό τους και να προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες σε περίπτωση υπερεργασίας τους καθώς και μη χορήγησης ημερήσιων αναπαύσεων όπως αυτά προβλέπονται στο προαναφερθέν Προεδρικό Διάταγμα. Η Ένωση μας έχει ήδη ενημερώσει το νομικό σύμβουλο για τα τεκταινόμενα για να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες από την πλευρά μας.

         Τα αποθέματα φιλότιμου των συναδέλφων μας στέρεψαν. Δεν είναι δυνατόν στην εποχή μας να υφίστανται αυτά τα απάνθρωπα εξαντλητικά ωράρια με την ψευδαίσθηση ότι εκτελείται το καθήκον μας. Άλλωστε, έχει περίτρανα αποδειχτεί ότι η λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας οφείλεται σε συντριπτικό ποσοστό στο φιλότιμο και επαγγελματισμό των συναδέλφων μας. Τα δικαιώματα του αστυνομικού προσωπικού αποτελούν συγχρόνως και υποχρεώσεις της Διοίκησης οι οποίες πρέπει να εφαρμοστούν ως ορίζει το νομοθετικό πλαίσιο.

      Αναμένουμε τους υπεύθυνους και αρμόδιους της Διοίκησης να σεβαστούν τα ανθρώπινα όρια, τις αντοχές και τον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων μας. Σε άλλη περίπτωση, θα προβούμε σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια σε συνεργασία με το νομικό μας σύμβουλο για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας, όπως επιτάσσει ο ρόλος και η αποστολή μας.

         

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

            

 

 

 

 

 

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

 

      -  Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ.Ανδρέα

          ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ,

      -  Διευθυντή Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας

          Υποστράτηγο κ. Μιλτιάδη ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗ,

      -  Διευθυντή Αστυνομίας Σερρών Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γεώργιο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ,

      - Διοικήσεις Αξιωματικών Δ.Α. Σερρών,

      - Νομικό Σύμβουλο Ένωσης μας κ. Κωνσταντίνο ΠΑΡΗΓΟΡΗ.

      -  Μέλη μας.

 


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια