Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΜΕΝΣ: Επιτέλους θα βρεθεί λύση με τα HOT-SPOT;


''Ως πότε θα χρησιμοποιείται ο Έλληνας στρατιωτικός ως μέσο επίλυσης των προβλημάτων που δημιούργησε η πολιτική διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος''(;) διερωτάται η Πανελλήνια

Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), με αφορμή το σοβαρό περιστατικό αναίτιας ένοπλη επίθεσης από μετανάστη, σε στρατιωτικό προσωπικό που εκτελούσε άοπλη υπηρεσία, στο κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων – Μεταναστών “Κατσικά”, εκφράζει την αγανάκτησή και τον έντονο προβληματισμό της. Ένα συμβάν που η κατάληξη του θα ήταν τραγική, εάν δεν υφίστατο ο υψηλός επαγγελματισμός του συναδέλφου μας Γ.Σ. που υπηρετεί στον 8ο Λόχο Μηχανικού (και εκτελούσε την υπηρεσία επόπτη) και η μετέπειτα επέμβαση της αστυνομίας.
Ως Ομοσπονδία, έχουμε τονίσει επανειλημμένως πως η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στα εν λόγω κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων – Μεταναστών, εμπεριέχει πολλαπλούς κινδύνους και εκφεύγει των αρμοδιοτήτων και της αποστολής μας. Τα θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, θεσμικά εμπίπτουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα άλλων κρατικών φορέων, που διαθέτουν κατάλληλο προσωπικό, μέσα, εμπειρία και τεχνογνωσία. Η άοπλη παρουσία μας στον χώρο, απέναντι σε οπλισμένους πολλές φορές μετανάστες, ελλοχεύει κινδύνους για την σωματική μας ακεραιότητα.
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί.

Ως πότε θα χρησιμοποιείται ο Έλληνας στρατιωτικός ως μέσο επίλυσης των προβλημάτων που δημιούργησε η πολιτική διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος? Ως πότε θα στερούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις τις υπηρεσίες των πολύτιμων στελεχών της? Ως πότε οι συνάδελφοι μας θα απέχουν από την απαραίτητη στρατιωτική εκπαίδευσή που επιβάλλει η επιχειρησιακή αποστολή των Μονάδων τους για να συμμετέχουν σε ξένα ως προς την αποστολή τους αντικείμενα και ως πότε θα διακινδυνεύουν άοπλοι τις ζωές τους υπερασπιζόμενοι τη δική σας αναποτελεσματικότητα?
 Σας υπενθυμίζουμε ότι, η αποστολή μας είναι η προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας και εκεί πρέπει να μείνουνε εστιασμένοι και απερίσπαστοι. Ζητούμε για άλλη μία φορά, την άμεση απεμπλοκή μας από τις παραπάνω δομές φιλοξενίας, επισημαίνοντας ότι οποιοδήποτε περιστατικό βίας, που θα προκύψει εφεξής ως αποτέλεσμα της σημερινής απαθούς στάσης σας και θα στρέφεται κατά της σωματικής ακεραιότητας των συναδέλφων μας, θα σας καθιστά συνυπεύθυνους.
 Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983503377.
                                                                                                     

                                                                                                          Μετά τιμής

                                                                                             Για το Διοικητικό Συμβούλιο

   

                                                                                                               Ο                                                                                                 Ο

                                                                                                     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                                           ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ                                                                ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

                                                                                                  Επγός (ΥΔΚ)                                                                                  Λγος (ΠΖ)
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια