Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΜΑΣ: H ασφάλεια των Αστυνομικών μας έρμαιο των κρίσεων…

Γνωρίζαμε όλοι μας πως η ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών θα είχε αντίκτυπο στην εργασία μας. Παραβλέψαμε έναν παράγοντα, τις επερχόμενες κρίσεις. Στη Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες
στο βωμό των κρίσεων βιώνουμε καταστάσεις εργασιακού μεσαίωνα. Παράνομες ανακλήσεις ημερησίων αναπαύσεων, τροποποίηση της υπηρεσίας για προγραμματισμένες εκδηλώσεις, διάθεση δυνάμεων που προορίζονταν για την προστασία του πολίτη,όπως αστυνομικών της Ασφάλειας, περιπολικά της Άμεσης Δράσης και των ΑΤ, ομάδων ΖΗΤΑ,ΔΙΑΣ,ΟΠΚΕ σε φύλαξη κτιρίων, υπουργείων, κομμάτων, τηλεοπτικών σταθμών κατά παράβαση των όσων ρητά και ξεκάθαρα ορίζονται σε νόμους και θέτοντας σε δεύτερη μοίρα την ασφάλεια των συνάδερφων. Συνάδερφοί μας διατάχθηκαν και εκτελούν υπηρεσία φρούρησης οικιών δημοσίων προσώπων έξωθεν αυτών, στο πεζοδρόμιο μέσα στη βροχή και στο κρύο, ή εντός οχήματος εκτεθειμένοι σε οποιαδήποτε επίθεση, με κίνδυνο και της ίδιας τους της ζωής κατά παράβαση του πδ141/1991  και 45/2008. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά:
Ποιος έλαβε την απόφαση για την υλοποίηση όλων των προαναφερόμενων ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ενεργειών στην πόλη μας?
Ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος?
Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Γ.Α.Δ.Θ.?
Ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης?
Κάποιος άλλος ανώτατος αξιωματικός?
Συνεδρίασε η αρμόδια επιτροπή της ΓΑΔΘ για να αποφανθεί για την ορθή φρούρηση των στόχων όπως ρητά και ξεκάθαρα προβλέπεται στο πδ141/1991?
Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να παίζετε κορώνα γράμματα τις ζωές μας?
 Ξεχάσατε την δολοφονία του Αρχ/κα Νεκταρίου Σάββα από τρομοκράτες στην  Αθήνα,(φρούρηση προσώπου εντός οχήματος) ή επιθυμείτε να έχουμε και άλλο τέτοιο περιστατικό?
Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να διαθέτετε τις δυνάμεις που προορίζονται για αστυνόμευση σε αλλότρια καθήκοντα να στερείτε από τον απλό πολίτη την ασφάλεια  αφήνοντας ολόκληρες περιοχές της πόλης στο έλεος των κακοποιών?
Δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι  να κρίνουμε ποιος στόχος θα φρουρηθεί. Απαιτούμε όμως όταν αυτό αποφασίζεται να γίνεται με όρους υγιεινής και ασφάλειας και μόνο έτσι. Και σας υπενθυμίζουμε πως αν αδυνατείτε να μεριμνήσετε για διάφορους λόγους για την ορθή φύλαξη του εκάστοτε στόχου, μπορείτε να στραφείτε και στην επιτήρηση.
Σας καλούμε κύριοι, εσάς την Ηγεσία της ΓΑΔΘ να σταματήσετε να μας χρησιμοποιείτε  ωσαν πρόβατα σε σφαγή, να τηρείτε τους νόμους και να μην παίζετε με την ασφάλεια μας ελέω κρίσεων.
Καλούμε το ΔΣ της Ε.Α.Υ.Θ. για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας.
Ενωτική
Μαχητική
Αστυνομική
Συσπείρωση

(Ε.Μ.Α.Σ.) Θεσσαλονίκης
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια