Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Hράκλειο: Οι διαρρήκτες – ακροβάτες σκαρφάλωναν έως τον έκτο


Του Θάνου Περβολαράκη



Aυτοί δεν ήταν διαρρήκτες, ήταν ακροβάτες» έλεγαν χθες αστυνομικοί της Ασφάλειας για τους τρεις νεαρούς αλλοδαπούς οι οποίοι αναρριχούνταν ακόμη και σε ρετιρέ πολυκατοικιών για να «μπουκάρουν» σε διαμερίσματα στο Ηράκλειο και σε προάστια. Πρόκειται για τρεις Αλβανούς ηλικίας 21 έως 24 ετών, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι δύο, ένας ακόμη δεν συνελήφθη γιατί είναι έγκλειστος κλειστού προγράμματος αποτοξίνωσης από τον Δεκέμβριο της περυσινής χρονιάς, ενώ ένα ακόμη άτομο δεν έχει ταυτοποιηθεί.

 

Το συνολικό χρηματικό ποσό που κατηγορούνται ότι έκλεψαν στη διάρκεια 14 κλοπών και διαρρήξεων που διέπραξαν σε οικίες Ηρακλειωτών ανέρχεται στις 29.398 ευρώ. Στο ποσό των 12.600 ευρώ υπολογίζεται η αξία των κοσμημάτων και των ηλεκτρονικών συσκευών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι τρεις κατηγορούμενοι, η ταυτότητα των οποίων είναι γνωστή, αλλά και ο άγνωστος συνεργός τους «ενώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη κλοπών με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος».

 

Από την προανάκριση της Ασφάλειας Ηρακλείου προέκυψε ότι όλες οι κλοπές και οι απόπειρες που κατηγορούνται ότι διέπραξαν σημειώθηκαν νυχτερινές ώρες. Σε όλες τις περιπτώσεις είχαν καταφέρει να αναρριχηθούν σε αρκετά μεγάλο ύψος, μέχρι και τον 6ο όροφο πολυκατοικίας, και στη συνέχεια αφού παραβίαζαν παράθυρα και πόρτες έμπαιναν στα σπίτια των θυμάτων τους.

 

Η Αστυνομία έφτασε στην ταυτότητά τους από τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, την επισκόπηση βιντεοληπτικού υλικού σε συνδυασμό με πληροφορίες που δόθηκαν στους αστυνομικούς και ανέφεραν ότι οι δράστες με τη μεθοδολογία της αναρρίχησης εισβάλλουν σε σπίτια της πόλης.

 

Από τον πρώτο έως τον έκτο όροφο

 

Σε κάποια διαμερίσματα που εισέβαλαν το έργο τους ήταν εύκολο, αφού βρίσκονταν στον πρώτο όροφο. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις είχαν καταφέρει να αναρριχηθούν στον τρίτο, αλλά και στον έκτο όροφο. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Απρίλιο σε διαμέρισμα που βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στον τρίτο όροφο από τον φωταγωγό.

 

Σε μία άλλη περίπτωση, έβαλαν στο στόχαστρό τους μία μεζονέτα, όπου αφού αναρριχήθηκαν στην ταράτσα του κτηρίου μέσω του φωταγωγού, κατέβηκαν στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και από την ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα μπήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού και έκλεψαν περισσότερες από 19 χιλιάδες ευρώ.

 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο οι κατηγορούμενοι αλλοδαποί φέρονται να αναρριχήθηκαν από τον φωταγωγό, παραβίασαν ένα παράθυρο και βγήκαν σε βεράντα έκτου ορόφου.

 

Η σύλληψη

 

Χθες το πρωί αστυνομικοί της Ασφάλειας με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ και της ΔΙΑΣ έκαναν έρευνες στα σπίτια των νεαρών αλλοδαπών στη Χερσόνησο, τους οποίους και συνέλαβαν. Στη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.

 

 

Πηγή: patris.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια