Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Eπίθεση με μολότοφ στο σπίτι της Θεοδώρας Τζάκρη


Επίθεση στο σπίτι της βουλευτού Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, σημειώθηκε πριν από λίγο όπως ενημέρωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος την

ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Φάμελλος, αφού καταδίκασε εκ μέρους της κυβέρνησης, απερίφραστα τα γεγονότα, κάλεσε την Νέα Δημοκρατία να πάρει θέση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να προβούν σε δηλώσεις καταδίκης.

Όπως μετέδωσε το thestival.gr, άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ στην πίσω πλευρά του σπιτιού της, στα Γιαννιτσά, προκαλώντας σημαντικές φθορές.

Μετά την επίθεση, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Νωρίτερα, το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία έξω από το γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, Γιάννη Σηφάκη στην Αριδαία.

Χθες ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε επίθεση εναντίον του σπιτιού του βουλευτή Πιερίας Αστέριου Καστόρη, μετά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που έγινε στην Κατερίνη.

Τζάκρη: Δολοφονική η επίθεση στο σπίτι μου

Σε δήλωσή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ίδια η Θεοδώρα Τζάκρη χαρακτήρισε την επίθεση στο σπίτι της δολοφονική. Κάλεσε, μάλιστα, όλες τις δυνάμεις της Δημοκρατίας, της προόδου και της ομαλότητας να «υψώσουν αδιαπέραστο τείχος απέναντι στη φασιστική απειλή και να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους φορείς αυτών των αποκρουστικών ιδεών και πράξεων».

Ολόκληρη η δήλωση

«Η σημερινή δολοφονική επίθεση στο σπίτι μου, τη στιγμή που ήταν μέσα η οικογένειά μου και το ανήλικο παιδί μου, χρεώνεται αποκλειστικά σε όλες αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που η εμπάθειά τους τούς τελευταίους μήνες έχει διχάσει τη χώρα και έχουν δώσει δικαίωμα και άνεση σε κάθε φασίστα και δολοφόνο να βγει προς τα έξω, να αισθανθεί δυνατός, να αισθανθεί ότι έσπασε την απομόνωσή του και ότι μπορεί πλέον να αναβιώσει τα τάγματα εφόδου.

Να μην αυταπατάται κανείς ότι ο διχασμός που προκάλεσαν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις και η συμπόρευσή τους με τα ακροδεξιά στοιχεία συνιστούν το υπόβαθρο για την υποκίνηση όλων αυτών των δολοφονικών επιθέσεων.

Θέλω να στείλω σε όλους αυτούς τους δολοφόνους το μήνυμα ότι θα συνεχίσω σθεναρά να αγωνίζομαι για τις ιδέες και τα πιστεύω μου με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον.

Καλώ όλες τις δυνάμεις της Δημοκρατίας, της προόδου και της ομαλότητας να υψώσουν αδιαπέραστο τείχος απέναντι στη φασιστική απειλή και να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους φορείς αυτών των αποκρουστικών ιδεών και πράξεων».

Τσίπρας: "Η απόπειρα εκφοβισμού δε θα περάσει. Η Δημοκρατία στο τόπο μας είναι δυνατή και θα νικήσει"


"Το αυγό του φιδιού έχει σπάσει και απειλεί τη Δημοκρατία μας", "η απόπειρα εκφοβισμού δε θα περάσει. Η Δημοκρατία στο τόπο μας είναι δυνατή και θα νικήσει", αυτό τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο facebook και στο twitter, με αφορμή την επίθεση στο σπίτι της βουλευτού Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, και ενώ χτες είχε υπάρξει επίθεση και στο σπίτι του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αστέριου Καστόρη.

Ο πρωθυπουργός σημειώνει πως το ελάχιστο που αναμένει από τον κ. Μητσοτάκη και όλα τα κόμματα "είναι αυτή τη φορά να καταδικάσουν χωρίς μισόλογα".

Αναλυτικά, ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook:

"Στην αρχή ήταν η στοχοποίηση βουλευτών με απειλητικά μηνύματα. Μετά με αφίσες. Ακολούθησαν τα τάγματα εφόδου στο κοινοβούλιο. Για να καταλήξουμε στους εμπρησμούς σπιτιών των βουλευτών.

Όσοι κάνουν πως δε βλέπουν, δεν ακούνε, δεν καταλαβαίνουν φέρουν τεράστια ευθύνη. Το αυγό του φιδιού έχει σπάσει και απειλεί τη Δημοκρατία μας.

Το ελάχιστο που αναμένω από τον Κ. Μητσοτάκη και όλα τα κόμματα είναι αυτή τη φορά να καταδικάσουν χωρίς μισόλογα.

Να ξέρουν όλοι: Η απόπειρα εκφοβισμού δε θα περάσει. Η Δημοκρατία στο τόπο μας είναι δυνατή και θα νικήσει.".

Απερίφραστη καταδίκη από τη ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στο σπίτι της βουλευτή κ. Τζάκρη.

Αυτές οι πρακτικές τις οποίες κάποιοι υπέθαλψαν στο παρελθόν σπάζοντας ο ίδιοι “το αυγό του φιδιού”, δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική Ελλάδα.

Αναμένουμε από την αστυνομία να συλλάβει άμεσα τους δράστες».


πηγή: ant1news.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια