Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνοριακοί Έβρου: Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη


Διαβάστε την ανακοίνωση των Συνοριακών του Έβρου: Με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου κ. Πέτροβιτς Δημήτριο συναντήθηκε στην Αλεξανδρούπολη τις προηγούμενες ημέρες αντιπροσωπεία
του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου, προκειμένου να συζητηθούν το μεταναστευτικό και μια σειρά ζητημάτων, που απασχολούν τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης .

Ειδικότερα επισημάναμε τις ανησυχίες μας για την επόμενη μέρα των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης ,καθώς οι τελευταίες προσλήψεις συνοριακών φυλάκων στον Ν. Έβρου γίνανε πριν 18 έτη σε συνδυασμό με τις καταγεγραμμένες αυξημένες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές και τις μεγάλες ανάγκες των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης σε ανθρώπινο δυναμικό τόσο στη φύλαξη των συνόρων όσο και στη διαχείριση των ροών. 

Κοινή ήταν η αντίληψη ότι οι μηνιαίες αποσπάσεις, με έξοδα του Ελληνικού Δημοσίου, ενίσχυσης του μόνιμου προσωπικού βοηθούν αλλά δεν επιλύουν το πρόβλημα. Διαπιστώσαμε από κοινού το αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Ν. Έβρου για την αναγκαιότητα ενίσχυσης των Υπηρεσιών μας, τόσο σε σύγχρονο και προηγμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό όσο και σε μόνιμο προσωπικό μέσω της πρόσληψης συνοριακών φυλάκων με το κριτήριο της εντοπιότητας με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, - όπως προβλέπετε και από τη σχετική νομοθεσία -, με άντρες και γυναίκες από τον Έβρο. 

Η Ένωση θα συνεχίσει τις συναντήσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους Βουλευτές του Ν Έβρου , θα αναπτύξει τις θέσεις της και ευελπιστεί ότι θα βρει αρωγούς , προκειμένου να κερδίσει τη μάχη της ενίσχυσης και ανανέωσης των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΛΑΜΑΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ               ΔΕΡΒΕΝΤΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια