Συμφωνία Πρεσπών: Τα μεσάνυχτα κρίνεται η τύχη της στη Βουλή


Απόψε αναμένεται η ψηφοφορία στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών. Η συζήτηση που γίνεται από χθες στη Βουλή είναι σε πολλές περιπτώσεις έντονη. Η αξιωματική αντιπολίτευση αποφάσισε

τελικά να μην προχωρήσει στην κατάθεση πρότασης μομφής κι όλα δείχνουν ότι σε λίγες ώρες η τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών θα κριθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο. Τα προγνωστικά που γίνονται δείχνουν ότι το ναι θα επικρατήσει. Το ζήτημα των σχέσεων με το γειτονικό κράτος περνά σε μια νέα φάση την οποία οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας περιγράφουν με τελείως διαφορετικό τρόπο.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα  μετά  την τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών.


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η κομματική Οργάνωση Αττικής,  του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση – συλλαλητήριο, με θέμα: «Όχι στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ – Όχι στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – Όχι στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό – Ναι στη φιλία – αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών».

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 18.30, στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ) και α μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι φορείς που αποτελούν την “ Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας”, ανακοίνωσαν νέα συγκέντρωση στις 18:00 έξω από την Βουλή, χωρίς εξέδρες και ομιλητές.

Η ΛΑΕ διοργανώνει συγκέντρωση ενάντια στη συμφωνία, στις 6 το απόγευμα,  έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.  Δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου κ.λπ.), καθώς και στον άξονα της Λ. Βασ. Σοφίας (πρεσβεία Η.Π.Α, κόμβος Λ. Αλεξάνδρας – Κηφισίας). Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.


πηγή: militaire.gr
_