Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάτρα:Ομολογία αστυνομικών-«Κάνουμε σταυρό πριν τη βάρδια-Προσβολή τα κρατητήρια»

«Κάνουμε τον σταυρό μας πριν αναλάβουμε υπηρεσία». Με αυτό τον τρόπο σχολίασε ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας, την αθωωτική απόφαση του
Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, για τους δύο αστυνομικούς που είχαν κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία εξ αμελείας διά παραλείψεως, καθώς το 2011 είχαν την ατυχία στη βάρδιά τους, να αυτοκτονήσει στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, μια 32χρονη ημεδαπή.
Η γυναίκα που είχε οδηγηθεί στα κρατητήρια επειδή πιάστηκε επ΄αυτοφώρο για κλοπή δύο ρούχων από εμπορικό κατάστημα της Αγίου Νικολάου, έδωσε τέλος στη ζωή της, δια απαγχονισμού.
Οι δύο αστυνομικοί, ο τότε αξιωματικός υπηρεσίας και ο φρουρός των κρατητηρίων, απολογούμενοι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, αρνήθηκαν ότι επέδειξαν αμέλεια στην άσκηση των καθηκόντων τους, και τόνισαν ότι δεν είχαν αντιληφθεί έγκαιρα την ενέργεια της γυναίκας, λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν την εποχή εκείνη στα κρατητήρια και της έλλειψης προσωπικού.
Σχολιάζοντας, ο εκπρόσωπος των αστυνομικών υπαλλήλων Χάρης Τσίτσικας, παρουσίασε μια θλιβερή πραγματικότητα, που έχει αναγνωριστεί από όλους, και η οποία μπορεί να λυθεί μόνο με την κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου.
Οι χώροι των κρατητηρίων του Αστυνομικού Μεγάρου Πάτρας, όπως είναι διαμορφωμένοι, αποτελούν προσβολή για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, παραδέχθηκε ο κ. Τσίτσικας. Είναι απαρχαιωμένοι και δεν πληρούν τις προδιαγραφές ούτε για τα βασικά, ώστε η κράτηση να γίνεται μέσα σε ανθρώπινες συνθήκες. Επιπλέον, οι αστυνομικοί δεν μπορούν και αυτοί να κάνουν σωστά την δουλειά τους, καθώς είναι επιφορτισμένοι και με άλλες αρμοδιότητες.
Οπως εξήγησε ο κ. Τσίτσικας, ο αξιωματικός υπηρεσίας και ο φρουρός των κρατητηρίων, δεν μπορούν να βρίσκονται συνέχεια μπροστά από τους κρατούμενους, γιατί παράλληλα έχουν και άλλες αρμοδιότητες, όπως, να βγάζουν υπηρεσίες, να παίρνουν το παρών, να δέχονται καταγγελίες πολιτών, αυτόφωρα και προσαγωγές υπόπτων από όλες τις περιπολίες και όλα αυτά μαζί με την υποχρέωση να έχουν συνέχεια το νου τους στα κρατητήρια, μην τυχόν και συμβεί κάποιο περιστατικό όπως αυτό με την γυναίκα που αυτοκτόνησε.
Η μόνη λύση που μπορεί να δοθεί είναι η άμεση επίσπευση των διαδικασιών για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου, τόνισε ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων. Τόνισε ότι ο σημερινός αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, έχει όλη την διάθεση να επιλύσει το κτιριακό πρόβλημα, όμως πρέπει και οι άλλοι συναρμόδιοι φορείς, όπως ο Δήμος Πατρέων να προβούν στις ενέργειες που απαιτούνται για την παραχώρηση του οικοπέδου και μάλιστα με γοργά βήματα.


pelop.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια