Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θλίψη στη Μάνη: Απεβίωσε αιφνιδίως ο Αρχιμανδρίτης Δ. Κουβαράκης

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», ο μακαριστός αρχιμανδρίτης είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης πριν από λίγες ημέρες και ο θάνατός του οφείλεται σε επιπλοκές της
ασθένειας.
Με σειρά ετών διακονίας στη Μητρόπολη Μάνης, ο π. Δημήτριος διακρινόταν για το ήθος και την ψαλτική δεινότητά του, στοιχεία που τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στο ποίμνιό του.
Από τις τελευταίες λειτουργίες του μακαριστού αρχιμανδρίτη ήταν την παραμονή της εορτής του Αγίου Αντωνίου (16/1) στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου, όπου προεξήρχε του εσπερινού, συμπαραστατούμενος από τους π. Ιώβ και π. Σιλουανό. Στη μνήμη όσων παρακολούθησαν την τελετή, χαράχθηκε η στεντόρεια φωνή του π. Δημητρίου, που δημιούργησε μια μοναδική ατμόσφαιρα εντός του ναού.
Ο π. Δημήτριος είχε φοιτήσει στο Λύκειο Γυθείου, σπούδασε στο Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή και υπηρετούσε εδώ και πολλά χρόνια στη Μητρόπολη Μάνης.
Η δωρεά-παρακαταθήκη στον ΙΝ Αγ. Νικολάου
Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο περίπου μήνες, ο γνωστός εφοπλιστής, Αθανάσιος Μαρτίνος, προχώρησε σε μια σημαντική ευεργεσία στον Iερό Ναό Αγίου Νικολάου Γυθείου, όπου προΐστατο ο μακαριστός π. Δημήτριος Κουβαράκης. Η δωρεά αφορούσε τις απαραίτητες εργασίες επισκευής-ανακαίνισης και συντήρησης του ναού.
Σε μια σεμνή τελετή που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, ο π. Δημήτριος είχχε τιμήσει τον κ. Μαρτίνο, όπως και τον Γυθειάτη γενικό γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Τζανέτο Φιλιππάκο, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη δωρεά έγινε χάρη στη μεσολάβησή του.
Τότε, ο π. Δημήτριος είχε αναφέρει: «Ο Άγιος Νικόλαος έκανε το θαύμα του και πέσαμε στον κατάλληλο άνθρωπο στον άνθρωπο τον οποίο δε θα μας γελάσει όπως είχανε κάνει κάποιοι άλλοι πρωτύτερα που είχα απευθυνθεί και λέγανε ναι-ναι-ναι αλλά μετά μήτε τους είδατε, γι’ αυτό αγαπητέ κύριε γενικέ, αγαπητέ κύριε Μαρτίνε, από βάθος καρδιάς σάς ευχαριστούμε, όχι μόνο εγώ και το Επιτροπικό Συμβούλιο, αλλά όλη η ενορία αλλά όλο το Γύθειο».
Από την πλευρά του, ο κ. Μαρτίνος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό, αναφέροντας τα εξής: «Πάτερ Δημήτρη, κύριε Γενικέ, αξιότιμοι ενορίτες ευχαριστώ τον κύριο Γενικό και τον πάτερ Δημήτριο για τα καλά τους λόγια, βλέποντας εδώ τον ωραίο αυτό ναό είναι απολύτως δικαιολογημένο το αίτημα. Είναι όμορφη η πόλη του Γυθείου, έχω να έρθω περίπου σαράντα πέντε χρόνια. Όντως είναι μια ζεστή εκκλησία, περιποιημένη και νομίζω ότι άξιζε εκατό τοις εκατό η προσπάθεια που γίνεται και η δική σας επιμονή, χάρη στο αίτημα του κυρίου γενικού. Ευχαριστώ πολύ για την τιμή και είναι χαρά μου που βρίσκομαι στο Γύθειο».
Δείτε video από την εκδήλωση:



_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια