Όσα μπορεί να αποκαλύψει ο ύπνος για τη σχέση ενός ζευγαριού!Εκτός από τα οφέλη του για την υγεία και την ευεξία του οργανισμού μας, ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για τη σχέση μεταξύ δύο συντρόφων.

Ένας κακός βραδινός ύπνος μπορεί να δημιουργήσει πόνο, να χαλάσει τη διάθεση και να καταστρέψει οποιοδήποτε ερωτισμό μπορεί να δημιουργεί ο χώρος του κρεβατιού στο ζευγάρι.

Δοκιμάστε όποια από τις οκτώ παρακάτω στάσεις ύπνου ταιριάζει περισσότερο στις προτιμήσεις σας και δείτε ποια μπορεί να σας προσφέρει την επαφή, αλλά και την ανακούφιση που τόσο χρειάζεστε.

Ανάσκελα


Όταν και οι δύο σύντροφοι κοιμούνται ανάσκελα, δεν έχουν πολλές ευκαιρίες για τρυφερότητα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αν πιάσετε το χέρι ο ένας του άλλου ή μπερδέψετε τα πόδια σας, θα νιώσετε τη σύνδεση και την ασφάλεια που χρειάζεστε για να κοιμηθείτε καλά. Επιπλέον, έρευνες δείχνουν ότι όσοι κοιμούνται ανάσκελα, προσφέρουν στο σώμα τους την καλύτερη δυνατότητα να ξεκουράσει τη σπονδυλική στήλη, το λαιμό και το κεφάλι και να μη δημιουργείται πόνος στα συγκεκριμένα σημεία.

Το κουτάλι


Ο ύπνος στο πλάι βοηθά στη μείωση της πίεσης στη σπονδυλική στήλη, καθιστώντας τη στάση του κουταλιού ιδανική για τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν πόνους στην πλάτη, όπως αναφέρει ο ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου «The Truth About Back Pain». Λυγίστε τα γόνατά σας και κρατήστε ένα μαξιλάρι ανάμεσά τους για να ανακουφίσετε τη μέση και την πλάτη.

Ανάσκελα και στο πλάι


Αν κοιμάστε στο πλάι, κοιμηθείτε με το πρόσωπό σας προς το σύντροφό σας, αλλά στρέψτε την πλάτη ελαφρώς προς την άλλη πλευρά για να αποφύγετε να ξυπνήσετε με μουδιασμένο χέρι. Οι άνθρωποι που κοιμούνται ανάσκελα καλό θα είναι να προσπαθούν να κρατάνε τα χέρια τους κάτω και όχι πάνω από το κεφάλι τους, έτσι ώστε να μειώνεται η πίεση στους ώμους, τονίζει ο Scott D. Boden, καθηγητής ορθοπεδικής χειρουργικής και διευθυντής του Emory Spine Center στην Ατλάντα.

Μπρούμυτα ο ένας, στο πλάι ο άλλος


Σας αρέσει να αγκαλιάζετε το σύντροφό σας κατά τη διάρκεια της νύχτας κι εκείνος παραπονιέται ότι ζεσταίνεται; Με αυτήν τη στάση ύπνου εκείνος θα έχει το χώρο που χρειάζεται κι εσείς το άγγιγμα που θέλετε. Όσοι κοιμούνται μπρούμυτα καλό θα είναι να τοποθετούν ένα μικρό μαξιλάρι κάτω από την κοιλιά τους για να μην πιέζουν την πλάτη τους, λέει ο Boden.

Ένα μόνο σημείο επαφής


Αν πάρουμε την κλασική στάση του κουταλιού και τη γυρίσουμε ανάποδα, θα έχουμε μια στάση ύπνου όπου ο ένας σύντροφος θα ακουμπά τον άλλο μόνο στο σημείο των γοφών. Με τον τρόπο αυτό θα μπορείτε και οι δύο να κοιμάστε στο πλάι, αλλά να διατηρείτε την επαφή κατά τη διάρκεια του ύπνου και χωρίς να ενοχλείτε ο ένας τον άλλο. Και οι δύο σύντροφοι θα πρέπει στη στάση αυτή να έχουν ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια τους για να στηρίζουν το χαμηλό σημείο της πλάτης, σημειώνει η ειδική για πόνους στον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη, Kaliq Chang και συμπληρώνει ότι θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το μαξιλάρι του κεφαλιού είναι σωστό ύψος για να κρατήσει το λαιμό σας ουδέτερη θέση.

Χώρος ανάμεσα


Αυτή η στάση ύπνου θεωρείται πως ταιριάζει περισσότερο στα ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί, καθώς πιστεύεται ότι υποδεικνύει εγγύτητα και ανεξαρτησία ταυτόχρονα. Ένα από τα πλεονεκτήματα της στάσης αυτής είναι ότι ο ένας σύντροφος δεν επηρεάζεται από τη θερμοκρασία του άλλου, με αποτέλεσμα να μην ξυπνάει ιδρωμένος μέσα στη νύχτα. Ένα δροσερό σώμα είναι ζωτικής σημασίας για έναν καλό ύπνο.

Δύο ξένοι


Αν δεν σας αρέσει η στάση του κουταλιού ή αν ακόμα δε θέλετε να ξέρετε ότι ο σύντροφός σας βρίσκεται στην άλλη πλευρά του κρεβατιού, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μία τέτοια κατάσταση δεν σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σας, αλλά αντίθετα ότι εσείς και ο σύντροφός σας έχετε μια υγιή επαφή μέσα στη σχέση. Διατηρήστε την απόστασή σας στο κρεβάτι, αν και εφόσον τη χρειάζεστε κατά τη διάρκεια του ύπνου, και νιώστε άνετα και ακόμα πιο κοντά με το σύντροφό σας μέσα στη σχέση.

Μπλεγμένοι μεταξύ τους


Πρόκειται για μια στάση ύπνου την οποία χρησιμοποιούν είτε τα νέα ζευγάρια, είτε δύο σύντροφοι που έχουν ακατάστατο ύπνο. Αν η επαφή με ολόκληρο το σώμα του συντρόφου σας, σας κάνει να νιώθετε ασφαλείς, βεβαιωθείτε ότι κανείς από τους δύο δεν υποφέρει από πόνους στον αυχένα ή στην πλάτη. Ακόμα και δέκα λεπτά σε μια δύσκολη θέση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο σώμα.

Έρευνα, μάλιστα, δείχνει ότι η στάση στην οποία κοιμόμαστε με το σύντροφό μας είναι αποκαλυπτική όσον αφορά τη δύναμη της σχέσης μας.Πηγή: ygeiamou.gr, Πηγή φωτό: Jewelyn Butron
_