Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μέλη της ΣΠΦ για τον Σπύρο Χριστοδούλου

Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Από τις 14/1 ο κοινωνικός κρατούμενος Σπύρος Χριστοδούλου έχει ξεκινήσει έναν αγώνα με υψηλά διακυβεύματα και ρίσκα, αναγκαζόμενος να προβεί σε απεργία
πείνας για να διεκδικήσει τη συγχώνευση των ποινών του, κάτι που δικαιούται βάσει των άρθρων 107 και 11 του ποινικού κώδικα. Είναι αρκετά γνωστό σε όποιον έχει τύχει να διαβεί το κατώφλι των "σωφρονιστικών" κολαστηρίων και να περάσει κάποιο διάστημα της ζωής του εκεί, το ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας στο οποίο βρίσκονται πολλοί κρατούμενοι αναφορικά με τις συγχωνεύσεις τους. Η εκδικητικότητα των κατασταλτικών μηχανισμών και η εφιαλτική γραφειοκρατία του συστήματος αναγκάζουν σε πλείστες περιπτώσεις κρατούμενους να φτάνουν στα όρια των ψυχικών αντοχών τους, καθώς η μη συγχώνευση διαφορετικών ποινών επιτείνει αρκετά το χρόνο κράτησής τους, πολλές φορές μάλιστα πάνω από το ανώτατο όριο έκτισης ποινής, πού είναι τα 25 χρόνια.
Ο αγώνας του Σπύρου Χριστοδούλου, ενός ανθρώπου που τυχαίνει αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στην ίδια θέση στην οποία τόσοι και τόσοι κρατούμενοι έχουν βρεθεί και έχουν απελπιστεί, δεν θα μπορούσε να μας είναι αδιάφορος, ειδικά όταν κι εμείς, σε διαφορετικές στιγμές της μακρόχρονης πορείας μας στα κάτεργα της δημοκρατίας, έχουμε νιώσει τη μέγγενη της αυταρχικότητας και εκδικητικότητας του συστήματος δικαιοσύνης να σφίγγει γύρω μας. Κι αν σήμερα μπορεί τα πράγματα να είναι καλύτερα για κάποιους από εμάς, αυτό δεν σημαίνει σίγουρα ότι ξεχνάμε το σκληρό πρόσωπο του εγκλεισμού.
Εκφράζουμε λοιπόν την αλληλεγγύη μας στον απεργό πείνας Σπύρο Χριστοδούλου και ευχόμαστε να ικανοποιηθούν γρήγορα τα αιτήματα του, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση, θα μείνει πίσω και μία δυνατή παρακαταθήκη για ανάλογες περιπτώσεις ομηριών.
Τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς
Θεόφιλος Μαυρόπουλος
Γιώργος Νικολόπουλος
Μιχάλης Νικολόπουλος
Παναγιώτης Αργυρού
Δαμιανός Μπολάνο

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια