Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οταν ο Τσίπρας έκανε αστεία κι έλεγε «τι κακό έχουν οι μολότοφ»

Ηταν Ιούλιος του 2017 και σε μια συζήτηση για την οικονομία εν μέσως έντονης αντιπαράθεσης γίνεται ο εξής διάλογος μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Τζαβάρα. Στο
βήμα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά ο πρωθυπουργός έχει ανοίξει κουβεντούλα με τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ηταν η στιγμή που γινόταν λόγος για τον νόμο για την Παιδεία και πόσο αυτός είναι καταστροφικός, όταν ο κ. Τζαβάρας φώναξε στον Πρωθυπουργό: «Τι είδους έρευνα γίνεται στα πανεπιστήμια; Το μόνο που γίνεται εκεί είναι να κατασκευάζουν μολότοφ».
Ακουσε τη λέξη μολότοφ ο κ. Τσίπρας και αποφάσισε να απαντήσει με αστειάκι στον κ. Τζαβάρα: «Και τι κακό έχουν οι μολότοφ;». Ο κ. Τζαβάρας απάντησε αμέσως: «Τι κακό; Καίνε κόσμο».
Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να επιστράτευσε όλο το χιούμορ του για να του απαντήσει: «Εξαρτάται σε ποια μεριά είσαι όταν πέφτουν οι μολότοφ. Εκεί που τις ρίχνουν ή εκεί που πέφτουν;».
Η συζήτηση εάν συνεχιζόταν θα είχε ενδιαφέρον, αλλά κάτι είπε από το βήμα της Βουλής ο κ. Μητσοτάκης και οι γαλάζιοι βουλευτές έστρεψαν την προσοχή τους προς τον αρχηγό και άρχισαν να τον χειροκροτούν. Ομως, έχει ιδιαίτερη σημασία ακόμη και η χρήση του χιούμορ από τον πρωθυπουργό για να μιλήσει για τις μολότοφ. Και το περιστατικό αυτό έρχεται τώρα που κάποιοι άνανδροι επιτέθηκαν στο σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη την ώρα που μέσα ήταν ο άντρας της, το παιδί της και οι γονείς της.
Ο πρωθυπουργός έσπευσε βεβαίως, όπως και όλος ο πολιτικός κόσμος, να καταδικάσει την τρομοκρατική επίθεση, όμως, θα είχε ιδιαίτερη σημασία να εξηγήσει αν οι μολότοφ κάνουν κακό ή όχι. Ή αν τελικά έχει σημασία η πλευρά από την οποία βρίσκεσαι ή αν οι μολότοφ καίνε έτσι κι αλλιώς κόσμο.


in.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια