Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί έγινε στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής ΠΟΑΣΥ: Με την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας και τις ουσιαστικές παρεμβάσεις των ομιλητών σφραγίστηκαν οι εργασίες του πρώτου Γενικού Συμβουλίου
της Ομοσπονδίας για το νέο έτος, στο Ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL το διήμερο 16 και 17 Ιανουαρίου 2019.
Καλωσορίζοντας τους επίσημους προσκεκλημένους και εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος αυτής κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ προέβη σε μια σύντομη ανασκόπηση των αγώνων μας για το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό, το μισθολόγιο και το βαθμολόγιο, τονίζοντας ότι ασκήσαμε επιθετικό συνδικαλισμό χωρίς να προσβλέπουμε σε φωτογραφικές διατάξεις και ρυθμίσεις για τους λίγους. Αφού άσκησε κριτική στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για τα οξύτατα και γνωστά σε όλους προβλήματα (συνθήκες υγιεινής – ασφάλειας, συνεργεία καθαρισμού, μη αξιοπρεπής διαβίωση, μισθολογικές αδικίες, μη συμμόρφωση στις αποφάσεις του Σ.τ.Ε., ελλειμματική εκπαίδευση, μη έκδοση του Π.Δ. για τα οδοιπορικά, μη απεμπλοκή από τα γήπεδα, κλπ), σημείωσε ότι το Αρχηγείο διολισθαίνει σε έναν πολιτικο-συνδικαλιστικό ρόλο με αποτέλεσμα να τίθενται ζητήματα Δημοκρατίας. Έθεσε δε το ερώτημα, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στη Λευκίμμη και στο Γραμματικό εσχάτως, για το πώς ο ρόλος της Αστυνομίας είναι να αναλαμβάνει την επίλυση πολιτικών και κοινωνικών προβλημάτων όταν την ίδια ώρα δεν προωθούνται λύσεις στα ώριμα αιτήματά μας τα οποία χρονίζουν στα συρτάρια, ενώ με την εφαρμογή τους θα ανακούφιζαν το αστυνομικό προσωπικό και θα συνέβαλλαν στη βελτίωση της καθημερινότητάς του. Προειδοποίησε δε τη σημερινή Φυσική Ηγεσία, με αφορμή την παρατεταμένη περίοδο κρίσεων των Αξιωματικών και τις συνδικαλιστικές διώξεις, ότι η Ομοσπονδία δεν θα ανεχθεί καμία κατάργηση κεκτημένων δημοκρατικών ελευθεριών. Υπενθύμισε μάλιστα τη γνωστή ρήση του πρώην Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν ότι «Όποια κυβέρνηση ή διοίκηση προσπαθεί να διοικήσει το λαό με το φόβο, η ρίζα τους προέρχεται από το δέντρο του φασισμού. Όποια κυβέρνηση ή διοίκηση προσπαθεί να διοικήσει το λαό μέσα από το σεβασμό ανήκει στο δέντρο της Δημοκρατίας». 
Κλείνοντας, αφού τόνισε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα επιτρέψει επιστροφή στο παρελθόν, αναφέρθηκε στον αείμνηστο πρωτεργάτη του αστυνομικού συνδικαλισμού Κώστα ΣΥΓΓΟΥΝΗ, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή «ξεχασμένος», για να τονίσει ότι τέτοια λάθη από την Π.Ο.ΑΣ.Υ. δεν πρέπει να επαναληφθούν και γι’ αυτό στο επικείμενο συνέδριό μας θα τιμηθεί ο αγώνας του.
Με το χαιρετισμό που απηύθυναν αλλά και με την παρουσία τους, τίμησαν την Ομοσπονδία μας εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πατήρ Ευγένιος ΠΑΝΤΖΑΡΙΔΗΣ, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης και Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Ταξίαρχος κ. Νεκτάριος ΚΙΟΥΛΟΣ, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κα Κατερίνα ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ-ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Νικόλαος ΤΟΣΚΑΣ, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θεμάτων Αλλοδαπών, Υπηκόων Τρίτων Χωρών και Παράτυπης Μετανάστευσης κ. Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, ο επίτιμος Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας κ. Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ, ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Θεόδωρος ΔΡΙΤΣΑΣ, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, η Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κα Παρασκευή ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ο Βουλευτής του ΚΚΕ κ. Νίκος ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ο Βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κ. Κωνσταντίνος ΚΑΤΣΙΚΗΣ, ο Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη των ΑΝ.ΕΛ. κ. Στάθης ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, ο Προϊστάμενος  Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης & Πληροφορικής Α.Ε.Α. Υποστράτηγος κ. Παναγιώτης ΝΤΖΙΟΒΑΡΑΣ, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού Ταξίαρχος κ. Μιχαήλ ΛΑΔΟΜΕΝΟΣ, ο Πρόεδρος του ΤΕΑΠΑΣΑ Ταξίαρχος κ. Ελευθέριος ΓΚΑΡΙΛΑΣ, η τέως Πρόεδρος ΤΕΑΠΑΣΑ κα Παναγιώτα ΧΑΡΩΝΗ, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κ. Ιωάννης ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. κ. Δημήτριος ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Π.Σ. κ. Φίλιππος ΠΑΝΤΕΛΕΑΚΟΣ, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. κ. Γεώργιος ΔΡΙΒΑΚΟΣ, το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Α.Λ.Σ. κ. Μιχαήλ ΚΟΚΚΙΝΟΣ, ο Πρόεδρος της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. κ. Δημήτριος ΡΩΤΑΣ, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ.Α. κ. Ευάγγελος ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της I.P.A. κ. Κυριάκος ΚΑΡΚΑΛΗΣ, ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου κ. Αλέξης ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιώργος ΡΩΜΑΝΙΑΣ, ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας κ. Χαράλαμπος ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ, η Αντιπρόεδρος του συλλόγου ΑΞ.Ι.Α. κα Πόπη ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ και ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού που φιλοξενεί την εκπομπή μας BLUE SKY TV, κ. Ηρακλής ΚΙΣΣΑΝΔΡΑΚΗΣ.
Ειδικότερα, στο σύντομο χαιρετισμό τους, τόσο η Υπουργός κα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ όσο και η Υφυπουργός κα ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, αναγνώρισαν την ύπαρξη των χρόνιων προβλημάτων που δεν αντιμετωπίστηκαν την εποχή της ευδαιμονίας (κτιριολογικό, ανανέωση οχημάτων, κλπ), επικαλέστηκαν τη χρεοκοπία της χώρας και τα άδεια ταμεία. Τόνισαν ότι πάρθηκαν, ωστόσο, τα πρώτα θετικά μέτρα για την ανακούφιση εκείνων που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση, όπως και καταβλήθηκαν τα αναδρομικά στους ενστόλους, ενώ για την επίλυση των υπαρκτών προβλημάτων που θίξαμε (μετακινήσεις δυνάμεων, γήπεδα, κλπ) υπάρχει ανοικτός διάλογος με την Ομοσπονδία. Συγκεκριμένα, η κα Υπουργός για το θέμα της Λευκίμμης, απάντησε ότι δεν θα χρειαστεί να κάνουμε έκτακτο Δ.Σ. στην Κέρκυρα, όπως έχουμε ανακοινώσει, διότι άμεσα θα υπάρξει λύση ενώ για το θέμα της εκπαίδευσης δεσμεύτηκε ότι θα διευθετηθεί άμεσα.
Στη συνέχεια απεύθυναν σύντομους χαιρετισμούς οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, οι οποίοι επικρότησαν την αγωνιστική πορεία της Ομοσπονδίας και ευχήθηκαν το 2019 ο αγώνας μας να φέρει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Ακολούθως, δόθηκε ο λόγος τόσο στον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό κ. ΤΟΣΚΑ ο οποίος ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για τη συνεργασία κατά τη διάρκεια της υπερτριετούς θητείας του στο Υπουργείο, όσο και στον επίτιμο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ, ο οποίος ευχήθηκε να ολοκληρωθούν σύντομα όλα τα θετικά μέτρα που είχαν δρομολογηθεί από κοινού με την Ομοσπονδία επί των ημερών του. Μάλιστα, στάθηκε ιδιαίτερα και στη σημειολογική σημασία της ανάδειξης του 2019 ως έτους βελτίωσης της διοικητικής μέριμνας για το αστυνομικό προσωπικό στο σύνολό του.
Ακολούθησε η τελετή κοπής της βασιλόπιτας όπου μετά τις ευλογίες του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη Πατήρ Νεκτάριου, τόσο από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας όσο και από τους επισήμους έγιναν ιδιαίτερες αναφορές και αφιερώσεις των κομματιών της πίτας στον αείμνηστο Κώστα ΣΥΓΓΟΥΝΗ, στους συναδέλφους που είχαν εκείνη τη στιγμή υπηρεσία, στην αστυνομική οικογένεια, καθώς και στα θύματα εν ώρα καθήκοντος.
Τις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου, είχε ανοίξει ο Αντιπρόεδρος κ. Αθανάσιος ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την αναγκαιότητα της επαγρύπνησης και της δυναμικής αντίδρασής μας, λόγω «Λευκίμμης», εφόσον δεν τηρούνταν οι δεσμεύσεις της κας Υπουργού, ενώ ενημέρωσε το Σώμα και για τις τελευταίες μας πρωτοβουλίες αναφορικά με την καθαριότητα και τις αποσπάσεις στις πρεσβείες. Το 2018 μας άφησε μια πικρή γεύση λόγω των συνδικαλιστικών διώξεων και άλλων μη αναμενόμενων πρακτικών εκ μέρους της Φυσικής Ηγεσίας, ενώ την ίδια ώρα δεν υπάρχει καμία αντίδραση για τις διαρροές πορισμάτων Ε.Δ.Ε. που αφορούν συναδέλφους, για ξυλοδαρμούς συναδέλφων κλπ.
Ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας κ. Χαράλαμπος ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ προέβη σε εκτενή ενημέρωση για το δικαστικό αγώνα που επέφερε τις γνωστές θετικές αποφάσεις του Σ.τ.Ε. όσον αφορά στις μισθολογικές αδικίες, αλλά και για τον αγώνα που συνεχίζουμε με τις νεότερες αγωγές τόσο για την αντισυνταγματικότητα του νέου μισθολογίου όσο και για τη διεκδίκηση των δώρων κλπ.
Ο Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου κ. Χρήστος ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ ενημέρωσε επίσης τις Ενώσεις για τη συμβολή της Ομοσπονδίας στη διαδικασία αναβάθμισης των αστυνομικών σχολών, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά η Ομοσπονδία πίεσε οργανωμένα και τεκμηριωμένα την Ηγεσία, Πολιτική και Φυσική, να προβούν στις αναγκαίες τομές, τις οποίες αναμένουμε να προωθηθούν άμεσα.
Τέλος, οι εκπρόσωποι των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων, ανέδειξαν τοπικά ζητήματα και κατέθεσαν τις σκέψεις τους για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων, στηρίζοντας την Ομοσπονδία ώστε να προχωρήσουμε και το έτος 2019 με πνεύμα ενότητας και αποφασιστικότητας. Έμφαση έδωσαν στον ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και στις εγκληματικές επιθέσεις που το σύνολο του προσωπικού της εξακολουθεί να δέχεται, με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένο ολοένα και περισσότερο σε θανάσιμους κινδύνους. Επίσης, αναφέρθηκαν στην υπερεργασία, στην εμπλοκή των συναδέλφων μας στις διαδικασίες των εκλογών, στο εκλογικό επίδομα, κ.ά.
Το 2019, να κάνουμε τη διαφορά, πιο αποτελεσματικοί και πιο χρήσιμοι στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας!
Η χώρα μας και η Ελληνική Αστυνομία, να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις απαιτήσεις των καιρών! 
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια