Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εγκλημα στην Κέρκυρα: Μετανιωμένος ο παιδοκτόνος -«Θόλωσε το μυαλό μου, θα αφοσιωθώ στον Θεό»

Μετανιωμένος εμφανίζεται ο παιδοκτόνος της Κέρκυρας, ο οποίος δολοφόνησε την 29χρονη Αγγελική Πέτρου. Ο παιδοκτόνος μιλά για πράξη εν βρασμώ ψυχής και σύμφωνα με τον
δικηγόρο του, Βασίλη Νουλέζα, θα ζητήσει να προσέλθει για συμπληρωματική κατάθεση στην κ Ανακρίτρια Πρωτοδικών Κέρκυρας.
Η ανάρτηση του δικηγόρου του:
«Θόλωσε το μυαλό μου! Έχασα για 1-2 λεπτά την πνευματική μου διαύγεια!Σταμάτησε η σκέψη μου! Σκοτείνιασε το μυαλό μου. Δεν συγχωρώ τον εαυτό μου! ΘΑ ΑΦΟΣΙΩΘΩ ΣΤΌΝ ΘΕΌ! Υποστηρίζει ο παιδοκτόνος της Κέρκυρας, υπήκοος Αλβανίας, σύμφωνα με τον Συνήγορο υπεράσπισης του Βασίλη Νουλέζα.
Ο ήδη προφυλακισμένος 52 χρόνος πατέρας που σκότωσε μετά από λογομαχία τήν 28 Χρόνη θυγατέρα του την Πρωτοχρονιά στην Κέρκυρα, θα ζητήσει να προσέλθει για συμπληρωματική κατάθεση στην κ Ανακρίτρια Πρωτοδικών Κέρκυρας.
Δηλώνει μετανιωμένος και ότι δεν συνειδητοποίησε ακόμη πώς διέπραξε αυτό το ειδεχθές έγκλημα.
Ότι δεν θέλει επιείκεια και ότι πέραν τής ψυχικής του συντριβής για την άδικη απώλεια τής μονάκριβη κόρης του πού υπεραγαπούσε, την στεναχωρεί που οι μάρτυρες καταθέτουν αναλήθειες του χαρακτήρα του.
Ότι η νοσηρή φαντασία ορισμένων τρέχει μέχρι την σεξουαλική κακοποίηση.
Επαναλαμβάνει ότι υπήρξε ήρεμος,ειρηνικός,ήπιος άνθρωπος κατά γενική ομολογία όπως μαρτυρεί (πλην της νονάς που μετέβαλε την στάση της)) το κοινωνικό περιβάλλον του και ότι ουδέποτε κακομεταχειρίστηκε η απείλησε με βία τήν28 Χρόνη Αντζελίνα, που εχθές απομακρυνθεί από κοντά του και πού θα ήθελε να ζει.
Ενώ αναμένει την διενέργεια τής αιτηθείσας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, ώστε να εξετασθεί η ψυχική και πνευματική υγεία του.
Αυτόν τον νομικό αυτοτελή ισχυρισμό περί παροδικής διατάραξης την πνευματικών λειτουργιών προβάλλει εξ αρχής και αδυνατεί να εξηγήσει ακόμη και την αντίδραση του μετά τήν αποτρόπαια πράξη του
Ουσιαστικά μιλά για βρασμό ψυχικής ορμής σε αιφνίδια υπερδιέγερση ,συναισθηματική έκρηξη.,για κακή στιγμή!
Ο βρασμός ψυχής ή ορθότερα βρασμός ψυχικής ορμής αποτελεί νομικό όρο με τον οποίο χαρακτηρίζεται κυρίως ο αποκλεισμός της σκέψης που οφείλεται σε αιφνίδια υπερδιέγερση συναισθήματος. Ο βρασμός ψυχικής ορμής χρησιμοποιείται από τον νομοθέτη μόνο στο έγκλημα της ανθρωποκτονίας και η ύπαρξή του θεμελιώνει προνομιούχο έγκλημα (έγκλημα που τιμωρείται ελαφρύτερα σε σχέση με το βασικό έγκλημα). Ενώ η ανθρωποκτονία εκ προθέσεως τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη, η ανθρωποκτονία εκ προθέσεως εν βρασμώ ψυχικής ορμής τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη (5-20 χρόνια). 
Ο βρασμός ψυχικής ορμής θα πρέπει να συντρέχει και κατά την απόφαση για την τέλεση του εγκλήματος και κατά την στιγμή της τέλεσης. Αν ο δράστης αποφασίσει σε βρασμό ψυχικής ορμής να σκοτώσει κάποιον, όταν τον σκοτώνει όμως είναι ψύχραιμος, τότε δεν τελεί υπό βρασμό ψυχικής ορμής.
Βρασμός ψυχικής ορμής δεν είναι ο εκνευρισμός του δράστη και δεν συντρέχει στις περιπτώσεις απλής προσβολής του "εγωισμού" ή της "παλικαριάς" του. Θα πρέπει να έχει αποκλειστεί η σκέψη, ο δράστης δηλαδή να μην είναι σε θέση να σταθμίσει τα αίτια τα οποία τον κινούν στην τέλεση της πράξης και τα αίτια που τον συγκρατούν από την τέλεση της πράξης. Ο βρασμός ψυχικής ορμής αποκλείεται σε κάθε προμελετημένη ανθρωποκτονία. 
Τις προσεχείς ημέρες ο συνήγορος υπεράσπισης του Βασίλης Νουλέζας θα υποβάλλει ένσταση αποβολής της δηλωθείσης πολιτικής αγωγής τής μητέρας που ζει στην Αλβανία ,που ουδέποτε ενδιαφέρθηκε τα τελευταία έντεκα χρόνια για την κόρη τους».


iefimerida.gr 
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια