Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καμμένος: Ούτε απερχόμενος Υπουργός είμαι ούτε τελώ υπό παραίτηση


Αλλαγή πλεύσης από τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος από το βήμα της Βουλής διέψευσε ότι ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την κυβέρνηση λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών.

 

«Δεν τελώ υπό παραίτηση, δεν υπάρχει καμία επίσημη ή ανεπίσημη δήλωση που να λέει ότι εγώ παραιτούμαι, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας στη βουλή των Σκοπίων», ανέφερε στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Άμυνας και Εξοπλισμών για την υπόθεση των F16.

 

Με τη φράση αυτή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που στις 13.00 συγκαλεί την ΚΟ του κόμματός του και αργότερα συναντάται με τον πρωθυπουργό βάζει πάγο στα σενάρια αποχώρησής του από το κυβερνητικό σχήμα.

 

Αφορμή στάθηκε η αποχώρηση της ΝΔ από την συνεδρίαση με το επιχείρημα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν συζητά με έναν απερχόμενο υπουργό. «Οι βουλευτές της ΝΔ δεν μπορούν να συμμετέχουν σε μια διαδικασία με έναν υπουργό που τελεί υπό παραίτηση», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας και ανακοίνωσε την αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

«Δεν είμαι, ούτε τελώ υπό παραίτηση, ούτε έχω υποβάλλει παραίτηση, ούτε μπορεί η ΝΔ να προδικάσει το αποτέλεσμα στα Σκόπια ούτε έχω δηλώσει ότι τελώ υπό παραίτηση», είπε και χαρακτήρισε προσβλητική τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στο Κοινοβούλιο και τη στρατιωτική ηγεσία.

 

«Γίνεται ακριβώς γιατί η ΝΔ αλλά λέει στο Κοινοβούλιο για εντυπώσεις και όταν καταλαβαίνει ότι με τη στάση της απειλεί απώλεια εκατομμυρίων, το κλείσιμο της ΕΑΒ, τότε στην αμερικανική πρεσβεία ζητάει συγνώμη και αλλάζει στάση, αυτό είναι  ντροπή και την καταγγέλλω», είπε.

 

«Η στάση της ΝΔ συνιστά διαρκή μόχλευση προς την ανωμαλία», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, καταλογίζοντάς της πανικό.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια