Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Μαγνησίας: "Ο"μάδα "Π"λήρωσης "Κ"ενών "Ε"λληνικής Αστυνομίας

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση από την Ένωση Μαγνησίας: Με αφορμή το τελευταίο άκρως δυσάρεστο και λυπηρό φαινόμενο, όπου η ΟΠΚΕ Μαγνησίας κλήθηκε, κάτι που συμβαίνει για πρώτη
φορά, όλως τυχαίως, να στείλει ομάδα ανδρών στη Λευκίμμη Κερκύρας τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά, με αποτέλεσμα συνάδελφοι να κληθούν παρατύπως και παρανόμως να χάσουν μέρες από τις προγραμματισμένες άδειες εύλογα γεννιούνται σε μας οι ακόλουθοι προβληματισμοί που σαφέστατα και αφορούν τη φύση και τη λειτουργία της υπηρεσίας αυτής που ενώ ρητώς προβλέπεται σε καμμιά περίπτωση δεν εφαρμόζεται.

Καταρχήν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο η τοποθέτηση ΟΠΚΕ από τον ίδιο νομό να καλύπτει το κενό των μέτρων τάξης στην Λευκίμμη τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά.

Γενικεύοντας απευθύνουμε το ερώτημα: Ως τι οι ΟΠΚΕ χρησιμοποιούνται στη Λευκίμμη και γιατί ζητείται από αυτές να έχουν εξοπλισμό διμοιρίας τόσο εκεί όσο και στις Διευθύνσεις που δραστηριοποιούνται?

Από πού νομιμοποιούνται όσοι ζητούν από την ΟΠΚΕ να φέρει ασπίδα και κράνος προσποιούμενη την ΔΥ σε γήπεδα και συγκεντρώσεις κοινωνικών ομάδων ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΗΣ ΔΙΜΟΙΡΙΑΣ?

Εύκολη και δωρεάν λύση? Ποιοι την προτείνουν και ποιοι την εφαρμόζουν και κυρίως από πού απορρέει αυτό τους το δικαίωμα?

Και αν στην Λευκίμμη δεν υποκαθιστούν τη Διμοιρία, τότε γιατί χρησιμοποιούνται ως ακίνητοι σκοποί σε σταθερά σημεία εκατέρωθεν του ΧΥΤΥ? Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η ΟΠΚΕ ή και οποιαδήποτε άλλη στατική δύναμη? ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ λοιπόν και μέσω αυτής της ανακοίνωσης η ΟΠΚΕ να χρησιμοποιείται για τον σκοπό για τον οποίο συστάθηκε, δηλαδή για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και όχι αυθαίρετα σύμφωνα  με τις ορέξεις και τις διαθέσεις του εκάστοτε Διευθυντή νομού που ανάλογα με τις συνθήκες την χρησιμοποιεί άλλοτε ως ΟΠΚΕ και άλλοτε ως Διμοιρία, χωρίς να υπάρχει καν μέριμνα λήψης του επιδόματος που προβλέπεται.

Όταν συνάδελφοι μας τιμωρούνται ακόμη και για την τέλεση του πιο απλού πειθαρχικού παραπτώματος είναι άδικο να κλείνουμε τα μάτια στην συνεχή επί χρόνια εκμετάλλευση των συναδέλφων μας που υπηρετούν στην ΟΠΚΕ, προτάσσοντας το φιλότιμο, τον επαγγελματισμό και την υπηρεσιακή συνείδηση τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ.

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια