Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΑΣΥ: Αδυναμία ή σκοπιμότητα αστυνόμευσης στο ΧΥΤΥ Λευκίμμης

Διαβάστε το έγγραφο τής ΠΟΑΣΥ προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη: 
Απευθυνόμαστε σε εσάς και θέτουμε υπόψη σας με τη μορφή του κατεπείγοντος τα όσα εξωφρενικά
μας καταγγέλλονται από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κερκύρας με το υπ’ αριθ. πρωτ: 991 από 14-01-19 έγγραφο της αναφορικά με τη μη χορήγηση πρόχειρου φαγητού στις αστυνομικές δυνάμεις που απασχολούνται στο Χ.Υ.Τ.Υ. Λευκίμμης.
Εκεί που όλοι αναμέναμε από τα τέλη του παρελθόντος έτους να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή της Λευκίμμης, σύμφωνα και με τη δική σας δέσμευση, όχι μόνο δεν έχει συμβεί αυτό, αλλά πληροφορούμαστε ότι με δική σας ευθύνη δεν εφαρμόζονται όσα προβλέπονται από το υπ’ αριθμ. 797 Φ.Ε.Κ. της 27/05/2004, άρθ. 2 παρ. 1, που αφορά τις Επιχειρήσεις ευρείας   κλίμακας.
Ειδικότερα, η Πρωτοβάθμια Οργάνωσή μας, «έχει καταστεί αποδέκτης έντονων και δικαιολογημένων παραπόνων από τους συναδέλφους που διατίθενται για υπηρεσία στο Χ.Υ.Τ.Υ. Λευκίμμης καθώς, από την αρχή του έτους και κατά το χρόνο της εργασίας τους, δεν έχουν λάβει πρόχειρο φαγητό, το συνολικό κόστος του οποίου ανέρχεται στα 1.700 € ανά εβδομάδα».
Μάλιστα, παρά τις έγκαιρες ενέργειές της για την εξομάλυνση της κατάστασης, δεν κατέστη δυνατόν να εξευρεθούν τα ελάχιστα αυτά χρήματα για να μην πεινούν οι συνάδελφοί μας, όταν το ελληνικό δημόσιο έχει σπαταλήσει για την αστυνόμευση του Χ.Υ.Τ.Υ. Λευκίμμης πάνω από 4.000.000 ευρώ.
Κυρία Υπουργέ,
Η νέα αυτή σκανδαλώδης εξέλιξη, μόνο αρνητικές συνέπειες έχει στην καθημερινή ενσυνείδητη υπηρεσία και προσφορά των συναδέλφων μας τόσο αυτών που απασχολούνται στην Κέρκυρα όσο και εκείνων που μετακινούνται από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας. Όσο πιο γρήγορα αντιμετωπίσετε την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, τόσο πιο σύντομα θα βοηθήσετε στο να απαντηθούν τα εύλογα ερωτήματα που γεννά η ακατανόητη συνέχιση μιας αστυνομικής εμπλοκής σε μια υπόθεση παντελώς επιζήμια για το ελληνικό δημόσιο.
Διότι, πέρα από την ανθρωπιστική διάσταση των καταγγελιών που αναφέρονται στο επισυναπτόμενο έγγραφο της Πρωτοβάθμιας οργάνωσης, αναδεικνύεται και η πελώρια οικονομική διάσταση του όλου προβλήματος. Όταν όλοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι δεν οδηγεί πουθενά η διαιώνιση της μετακίνησης των αστυνομικών δυνάμεων και όταν η κυβέρνηση η ίδια αδυνατεί να την υποστηρίξει  πρέπει να απαντηθεί εκ μέρους της για ποιο λόγο δεν αναστέλλεται αυτή και το κυριότερο για ποιο λόγο, όταν σε όλη την Ευρώπη τα σκουπίδια αποτελούν πηγή εσόδων, στη χώρα μας έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα για τον κρατικό προϋπολογισμό και τα δημόσια έσοδα;
Τι σκοπιμότητες εξυπηρετούνται εις βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ελλήνων πολιτών που προσδοκούν από αυτήν να υπηρετεί το δημόσιο και μόνο συμφέρον και όχι να καλύπτει αβελτηρίες και ανικανότητες άλλων;
Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια