Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καλό ταξίδι σε ένα φίλο πραγματικό μαχητή της ΕΛ.ΑΣ

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο του Γιάννη Νικήτα από το defencereview.gr



Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Δημήτρη σήμερα στην Αργολίδα. Η είδηση μεταδόθηκε από όλα τα ΜΜΕ για τον θάνατο του Δημήτρη και της φίλης του στο σπίτι του στην Αργολίδα.

Με τον Δημήτρη γνωριστήκαμε πριν χρόνια. Ήταν από τους στυλοβάτες της Ομάδας ΔΕΛΤΑ. Έδωσε πολλές μάχες απέναντι σε κάθε λογής ταραχοποιούς υπερασπιζόμενος την τιμή της ΕΛ.ΑΣ, τη ζωή και τη περιουσία του Έλληνα πολίτη. Ο Δημήτρης σήμερα έφυγε μακριά μας έπειτα από ένα πολύ λυπηρό γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν αμαυρώνει τα όσα έχει προσφέρει στην ΕΛ.ΑΣ και την χώρα μας.

Με τον Δημήτρη είχαμε κάνει ατελείωτες ώρες συζήτησης. Ο Δημήτρης Γ. μαζί με τους συναδέλφους του αποτελούσαν την αιχμή του δόρατος της ΕΛ.ΑΣ και όσες φορές χρειάστηκε να ανταποκριθούν πάντα κερδισμένοι ήταν πραγματοποιώντας την αποστολή τους στο ακέραιο. Βρέθηκε πολλές φορές στο στόχαστρο τρομοκρατικών ομάδων για τη δράση του γνωρίζοντας πως ο Δημήτρης ήταν πραγματική απειλή γι’ αυτούς. Είχε μελετήσει τις κινήσεις τους, είχε καταγράψει πρόσωπα και καταστάσεις, γνώριζε όσα έπρεπε να γνωρίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Τελικά με την κατάργηση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ ο Δημήτρης μετατέθηκε στο Κρανίδι Αργολίδας όπου και συνέχισε να υπηρετεί στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ.

Η ομάδα ΔΕΛΤΑ είναι συνυφασμένη με το όνομα του Δημήτρη, με τη δράση του και με τις πράξεις του. Αυτός έχτισε τον θρύλο της Ομάδας ΔΕΛΤΑ που έκανε τα Εξάρχεια να τρέμουν στο άκουσμα των δίκυκλων της. Όλοι σας θυμάστε την παρακάτω φωτογραφία με τον αστυνομικό να διασώζει την ελληνική σημαία που προ ολίγου ήταν φλεγόμενη στα χέρια των αντιεξουσιαστών. Η κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ που ήταν η εξόφληση ενός πολιτικού γραμματίου στον αναρχικό χώρο από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν τυχαία. Με την ΔΕΛΤΑ δεν υπήρχαν Ρουβίκωνες, καταδρομικές επιθέσεις, εκτεταμένα επεισόδια. Ήξερε τα Εξάρχεια σαν τη παλάμη του χεριού του.

Προ μερικών ετών είχαμε βρεθεί στο κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης όταν ο γνωστός Σταύρακας (ιδρυτής των ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ) κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μεταξύ οπαδών ΠΑΟΚ στη Τούμπα της Θεσσαλονίκης έστειλε τις ομάδες ΔΕΛΤΑ να επέμβουν αφού πρώτα έβαλε ένα χρονόμετρο στο τραπέζι δείχνοντας στους λοιπούς αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ τι εστί ΔΕΛΤΑ αποδεικνύοντας σε πόση ώρα θα τερματιστούν τα επεισόδια. Τα παραπάνω ήταν το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς από ανθρώπους επικεφαλής όπως ο Δημήτρης πολλές φορές απέναντι στα θέλω της εκάστοτε ιεραρχίας που έκανε παρασκηνιακά παιχνίδια και επαφές με τον αναρχικό χώρο.

Αυτός ήταν ο Δημήτρης και οι πράξεις του είναι ευρέως γνωστές και διαδεδομένες σε φίλους και εχθρούς. Ας ελπίσουμε αυτή η ιστορία να βρει άξιους ανθρώπους και μιμητές που θα συνεχίσουν τη παρακαταθήκη του Δημήτρη. Μακάρι η ΕΛ.ΑΣ να έχει και άλλα στελέχη όπως ο Δημήτρης. Ο μεγαλύτερος σεβασμός είναι να θυμόμαστε το έργο τους και την προσφορά τους.
Καλό ταξίδι και καλό παράδεισο!

πηγή: defectreview.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια