Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κρήτη: Πέθανε νεαρός από τον ιό της γρίπης

Ένας 38χρονος από τα Χανιά είναι το πρώτο θύμα του ιού της γρίπης Η1Ν1 στην Κρήτη για φέτος. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Μηνάς Βουλγαρίδης, ο άτυχος
άνδρας πήγε στο Νοσοκομείο στις αρχές της εβδομάδας σε ιδιαίτερα επιβαρυμένη κατάσταση και με όλη τη συμπτωματολογία του ιού.
Εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ δείγματα εστάλησαν για εξέταση στο Ηράκλειο, προκειμένου να επιβεβαιωθεί αν πρόκειται για Η1Ν1. Οι εξετάσεις ήταν θετικές, ωστόσο ο άτυχος άνδρας δεν μπόρεσε, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, να κρατηθεί στη ζωή.
Ο άτυχος 38χρονος επί μία εβδομάδα είχε τα συμπτώματα με υψηλό πυρετό στο σπίτι του, όμως δεν πήγε έγκαιρα στο νοσοκομείο. Όταν πήγε οι γιατροί πήραν δείγματα, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Στην εντατική μια γυναίκα με γρίπη H1N1


Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό γρίπης για το νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου. Η 79χρονη νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.
Η γυναίκα στις 23 Ιανουαρίου, μπήκε στο νοσοκομείο με σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια και πυρετό. Οι γιατροί άμεσα της χορήγησαν την κατάλληλη αγωγή και έστειλαν δείγμα αίματος στο «Ινστιτούτο Παστέρ» για να πιστοποιηθεί ο ιός. Τελικά από το «Παστέρ» η απάντηση ήταν θετική και πλέον πρόκειται για το πρώτο περιστατικό ιού της γρίπης που έχει εξακριβωθεί στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, όπως άλλωστε επιβεβαίωσε o διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανί Μασούντ.
«Όντως μιλάμε για το πρώτο επιβεβαιωμένο περιστατικό στο νοσοκομείο μας από αρχές του έτους μέχρι σήμερα». Ο κ. Μασούντ υποστήριξε επίσης ότι αυτό που έχει σώσει τη γυναίκα ήταν το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα είχε εμβολιαστεί ενώ ερωτηθείς για την κατάσταση της υγείας της υποστήριξε ότι είναι στην εντατική σε σταθερή κατάσταση δείχνοντας συνεχώς σημάδια βελτίωσης.
«Θέλω να τονίσω το γεγονός ότι καθοριστικό παράγοντας για την 79χρονη στάθηκε το γεγονός ότι είχε εμβολιαστεί και για τον λόγο αυτό άλλωστε, υπάρχουν θετικά μηνύματα για την εξέλιξη της υγείας της. Συνεχίζει να λαμβάνει την κατάλληλη αγωγή στην εντατική στην ΜΕΘ και δεν είναι διασωληνωμένη. Υποστηρίζεται με μη επεμβατικό μηχανικό αερισμό (ΜΕΜΑ) – που χορηγείται μέσω μάσκας καλύπτοντας το στόμα και τη μύτη για ήπια πίεση αέρα.»
Να υπενθυμίσουμε ότι δύο κρούσματα γρίπης του ιού Η1Ν1 είχαν ταυτοποιηθεί και νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ο λόγος για 2 γυναίκες ηλικίας 63 και 48 ετών αντίστοιχα. Η 48χρονη γυναίκα πήρε εξιτήριο προ ημερών ενώ η 63χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ.

Οι νεκροί στην Ελλάδα από τη γρίπη


Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους λόγω της γρίπης στην Ελλάδα, από το περασμένο Φθινόπωρο έως τα μέσα Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Συνολικά έχουν καταγραφεί 65 σοβαρά κρούσματα, εκ των οποίων τα 64 απαίτησαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Μόνον το 14% των σοβαρών περιστατικών ήταν εμβολιασμένο, μολονότι περισσότεροι από οκτώ στους δέκα ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Η διάμεση ηλικία των ασθενών είναι άνω των 62 ετών.
Τα περισσότερα θύματα κατέληξαν μετά από νοσηλεία σε ΜΕΘ, με εξαίρεση μία 82χρονη η οποία πέθανε εκτός νοσοκομείου.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί πως η δραστηριότητα της γρίπης παραμένει σε «αυξημένα επίπεδα», καθώς μόνον την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 94 κρούσματα.
Πηγή: neakriti.gr, cretalive.gr
newsit.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια