Τι ζήτησε από τους διευθυντές των φυλακών όλης της χώρας ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Υπό τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη με τους συνολικά 34 διευθυντές των φυλακών της χώρας.Στη σύσκεψη των διευθυντών, στην οποία συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτύχης Φυτράκης, όπως και στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης, τέθηκαν θέματα εύρυθμης λειτουργίας και ασφάλειας (εσωτερικής και εξωτερικής) των καταστημάτων κράτησης, ιδίως για την προστασία της ζωής και της υγείας των υπαλλήλων και των κρατουμένων αλλά και την αποτροπή αποδράσεων.

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε τους διευθυντές για τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου οι φυλακές να ενισχυθούν με έμψυχο δυναμικό και επιπλέον συστήματα ασφαλείας, ενώ ζήτησε την επίταση της προσοχής τους κατά την άσκηση των καθηκόντων του προσωπικού.

Επίσης, δόθηκαν σαφείς οδηγίες από τον κ. Καλογήρου για τη λειτουργία των τμημάτων φύλαξης και εξωτερικής φρούρησης αλλά και τη στενότερη συνεργασία των καταστημάτων κράτησης με την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου. Δεσμεύθηκε δε για την συχνή παρουσία του ιδίου, του γενικού γραμματέα και άλλων στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης στις φυλακές.

Τέλος, ο κ. Καλογήρου τόνισε ότι, με την επιστροφή της χώρας στη δημοσιονομική κανονικότητα, θα είναι δυνατή η ενίσχυση των υποδομών και η κάλυψη των αναγκών της εύρυθμης λειτουργίας των καταστημάτων κράτησης.

πηγή: ant1news.gr
_