Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: «Ξέρω την ιστορία του Ρασπούτιν, ξέρω όμως και τις πομπές της Μεσαλίνας…»

Δεν αποτελεί πίεση αλλά  «υποχρέωση και καθήκον»  των εισαγγελικών λειτουργών να ρωτούν αν χρηματίστηκε κάποιος πολιτικός, δηλώνει  ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Ο αναπληρωτής
υπουργός Δικαιοσύνης σε συνέντευξή του στην Realnews  σημειώνει πως «πίεση θα ήταν αν
υποχρεωνόταν ο μάρτυρας να καταθέσει ότι κάποιος χρηματίστηκε χωρίς να έχει συμβεί κάτι τέτοιο». Ο κ. Παπαγγελόπουλος επιμένει ότι η υπόθεση  Novartis  είναι «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους».
Όσον αφορά  τα όσα λέγονται περί στησίματος της υπόθεσης, σημειώνει «ότι η έρευνα ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, αφορά ένα παγκόσμιο σκάνδαλο και κανένα από τα 10 πολιτικά πρόσωπα δεν αποτελεί πλέον επικίνδυνο ή σοβαρό πολιτικό αντίπαλο για τον Τσίπρα.»
Οι δηλώσεις Πολάκη και ο Ρασπούτιν…
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Πολάκη για τη δικαιοσύνη απαντά πως  δε τις θεωρεί «θεσμική εκτροπή» αντιλέγοντας ότι «αν είναι θεσμική εκτροπή οι δηλώσεις του Πολάκη με τις οποίες ασκεί κριτική για αδικαιολόγητη καθυστέρηση συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών, τότε η στοχοποίηση, ο διασυρμός στα ΜΜΕ και τέλος η υποβολή μηνύσεων κατά Εισαγγελέων από κάποιους άλλους πως πρέπει να χαρακτηρισθεί;» Σημειώνει δε πως  «δεν υπάρχει δόγμα Πολάκη. Η Κυβέρνηση δεν επιδιώκει πολιτικές διώξεις
αντιπάλων της, όπως συνέβαινε στο παρελθόν και όπως προαναγγέλλουν για το μέλλον σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανερυθρίαστα και με μεγάλη μοχθηρία κάποιοι έξαλλοι πολιτικοί και δήθεν  δημοσιογράφοι που έχουν μετατραπεί σε κομματικά φερέφωνα».
Ο αναπληρωτής υπουργός  Δικαιοσύνης    απαντά   και για το μέλλον του στη πολιτική, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.   Παρόλο που όπως λέει:
«Το πολιτικό κλίμα με ευθύνη του παλιού πολιτικού συστήματος είναι ήδη νοσηρό και τείνει να γίνει τοξικό» και πως η «νοσηρή» αυτή κατάσταση τον ενοχλεί «αφάνταστα και πρέπει να ανατραπεί», προσθέτει ωστόσο ότι  «αυτό αποτελεί μια όμορφη και ενδιαφέρουσα πρόκληση».
Όσον αφορά τώρα το αν είναι ο «Ρασπούτιν»; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη και φαίνεται να έχει συγκεκριμένους αποδέκτες:
«Είμαι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Δεν είχα, δεν έχω και δεν θα έχω ποτέ σχέση με την τσαρική αυλή, ή οποιαδήποτε άλλη αυλή, με εκκλησίες, μοναστήρια και καλόγερους. Ως λάτρης και μελετητής της ιστορίας, γνωρίζω για τον Ρασπούτιν, τα πολλά ελαττώματά του και για κάποια προσόντα του. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν διαθέτω ευτυχώς ούτε τα ελαττώματά του, ούτε δυστυχώς τα προσόντα του. Μπορώ αν θέλετε να σας μιλήσω για τον Ρασπούτιν αλλά και για άλλα ιστορικά πρόσωπα, όπως τον Κατιλίνα, τη Μεσαλίνα κλπ. Ο πρώτος έμεινε στην ιστορία ως μέγας μηχανοράφος και αρχισυνωμότης και η δεύτερη για τις κάθε είδους πομπές της! Αν χρειαστεί μπορώ να σας πω πολλά, μα πάρα πολλά.»


dikastiko.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια