Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι χρυσαυγίτες καλούν τα τάγματα εφόδου σε «πλήρη εγρήγορση»

Το ένα μετά το άλλο τα στελέχη των νεοναζιστών της ΧΑ βγαίνουν και βρίζουν τον ελληνικό λαό, που τους έχει γυρίσει τις πλάτες, στις φιέστες που οργανώνουν στην
περιφέρεια. Ακόμα, δημοσιοποιούν το φόβο τους ότι τελικά θα καταδικαστούν όλοι χωρίς εξαίρεση οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Κι ο Κασιδιάρης, σε διαδικτυακή εκπομπή κάποιου Πολυνίκη Τριγάζη, διαστρεβλώνει τα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία και θεμελιώνουν την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

Ο Βουλδής είναι παλιό στέλεχος της ΧΑ και στενός συνεργάτης του φίρερ Μιχαλολιάκου. Σύμφωνα με δική του δήλωση, ήταν μέλος της ΧΑ στα «πέτρινα χρόνια» της και κατέβαινε στις εκλογές ως υποψήφιός της. Εδώ και χρόνια είναι γραμματέας της ΤΟ Αθήνας του νεοναζιστικού μορφώματος και σύμφωνα με το Αναγνωστέο Εγγραφο 249 δηλώθηκε στο ΣΔΟΕ ως υπεύθυνος της Τοπικής Οργάνωσης Αθήνας, που έχει γραφεία στη Δεληγιάννη, απέναντι από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθήνας.

Στις 14 Γενάρη του 2019, οι νεοναζιστές οργάνωσαν συγκέντρωση στο Αργος, σε υπαίθριο χώρο. Συμμετείχαν ελάχιστοι. Κατά τη γνώμη μας, η πολύ μικρή συμμετοχή στις εκδηλώσεις των νεοναζιστών δείχνει ότι η ΧΑ θα καταβαραθρωθεί και εκλογικά. Τα διάφορα γκάλοπ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και εμφανίζουν τη ΧΑ σε εκλογική άνοδο είναι κατευθυνόμενα για να δημιουργήσουν κλίμα.

Η ισχνότατη παρουσία οπαδών, που είναι πλέον μόνιμο χαρακτηριστικό των συγκεντρώσεων που οργανώνουν οι νεοναζιστές, εκνεύρισε τόσο τον φίρερ, που πήρε μέρος στη συγκέντρωση, όσο και τον Βουλδή, που μίλησε εμφανιζόμενος ως υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας. Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από την ομιλία του, που ανέβηκε στην ιστοσελίδα της ΧΑ:

«Παρ’ όλη την γενικευμένη αποχαύνωση που υπάρχει σήμερα, την δειλία και την προδοσία που μαστίζει την πλειοψηφία των συμπατριωτών μαςεντός και εκτός εισαγωγικών, υπάρχουν  και άνθρωποι που μεμονωμένα αλλά και ως σύνολο ακολουθούν  την αντίθετη απ’ αυτούς πορεία. Αυτή την δίχως εκπτώσεις πατριωτισμού και αγωνιστικότητας… Κλείνοντας προς το 2019 δεν είναι μια απλή χρονιά σαν τις προηγούμενες, αλλά ένα κρίσιμο έτος εξελίξεων στην ζυγαριά των οποίων θα κριθούν πολλά και που απαιτούν την πλήρη εγρήγορση όλων μας, ώστε αυτές να μας δικαιώσουν και να σημάνουν ήττες για τους εχθρούς μας».

Οταν κάποιος βρίζει συλλήβδην το λαό, μιλώντας για γενικευμένη αποχαύνωση, τοποθετείται εχθρικά απέναντί του και ομολογεί έμμεσα ότι ο λαός του γύρισε τις πλάτες. Πάνω στον εκνευρισμό του, υπερασπίζεται μόνο τους ελάχιστους οπαδούς των νεοναζιστών, που είναι απόγονοι των ταγμασφαλιτών-συνεργατών των ναζί κατακτητών και των χουντικών της επτάχρονης φασιστικής δικτατορίας.

Χαρακτηρίζοντας το 2019 έτος κρίσιμων εξελίξεων, ο Βουλδής φωτογραφίζει την απόφαση του δικαστηρίου. Εκτιμά ότι στα τέλη του 2019 θα βγει η απόφαση και γι’ αυτό καλεί τα μέλη και τους οπαδούς της ΧΑ σε «πλήρη εγρήγορση όλων μας, ώστε  να μας δικαιώσουν». Εμμέσως πλην σαφώς, ζητά από τους νεοναζιστές να εκβιάσουν και να απειλήσουν τους δικαστές για να εκδώσουν αθωωτική απόφαση. Ο Βουλδής δεν τόλμησε, βέβαια, να αναφέρει τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν τα μέλη και τα στελέχη της ΧΑ με την πλήρη εγρήγορσή τους. Μήπως εννοεί ενέργειες σαν κι αυτές που έκαναν οι χρυσαυγίτες στο Σύνταγμα την περασμένη Κυριακή;

Αυτή η τοποθέτηση του Βουλδή έγινε παρόντος του φίρερ Μιχαλολιάκου και προφανώς προϋπήρξε συνεννόησή τους. Οπως έχει αποδειχτεί και από την ακροαματική διαδικασία στη δίκη, τίποτα δε γίνεται και δε λέγεται από τα στελέχη και μέλη της ΧΑ, εάν δεν κινείται στα πλαίσια της χαραγμένης από τον φίρερ γραμμής.

Και βέβαια, το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη αυτή την τοποθέτηση του Βουλδή για «πλήρη εγρήγορση» των νεοναζιστών και να κάνει τα πάντα για να μην εκδηλωθεί.

Δείτε εδώ το Αναγνωστέο Εγγραφο 249, που περιλαμβάνει τα ονόματα όλων των υπευθύνων των Τοπικών Οργανώσεων των νεοναζιστών της ΧΑ, με τα τηλέφωνα και τα e-mail τους, όχι τόσο για να πιστοποιήσουμε τη θέση του Βουλδή, αλλά του δολοφόνου του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, Ρουπακιά.

Πάμε τώρα στα ψέματα που λέει ο Κασιδιάρης, όσον αφορά την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής. Στις 16 Γενάρη, ο Κασιδιάρης έδωσε διαδικτυακή συνέντευξη στον Πολυνίκη Τριγάζη, που εμφανίζεται και ως δάσκαλος πολεμικών τεχνών. Η συνέντευξη διήρκεσε περίπου ένα μισάωρο και δόθηκε υποτίθεται απ’ αφορμή την υποψηφιότητα του Κασιδιάρη για δήμαρχος Αθηναίων. Παραθέσουμε ένα απόσπασμα απ’ αυτήν:

«Π. Τριγάζης: Δεν κάνατε φυλακή ως λέγεται για τις ιδεολογικές απόψεις σας, αλλά για κάποια συγκεκριμένα πράγματα που σας κατηγόρησαν, για αδικήματα συγκεκριμένα, όχι για ιδεολογικές απόψεις.

Κασιδιάρης: Ξέρετε γιατί έκανα φυλακή, να το πω εδώ; Είναι στο σπίτι μου λοιπόν μια κυνηγετική καραμπίνα του πατέρα μου, για την οποία είχε άδεια από το Τμήμα Ασφαλείας της Ραφήνας. Είχε πάει στην Ραφήνα όταν αγόρασε το όπλο, πήρε άδεια από την Ασφάλεια και την είχε στο σπίτι. Ηρθε η αστυνομία  στο σπίτι και δέσμευσε αυτό το όπλο. Λέει ο πατέρας μου, αυτό είναι δικό μου, ορίστε η άδεια, λέει το όνομά μου. Οχι, λέει, πρέπει να ελέγξουμε, να κάνουμε βαλλιστικό έλεγχο εάν έχει κάνει τρομοκρατία και εγκλήματα. Γίνεται ο έλεγχος, καθαρό το όπλο. Πάω στον ανακριτή την πρώτη φορά, με αφήνει ελεύθερο, πήγαινε στο σπίτι σου. Είχαν γίνει τότε κάποια επεισόδια με τα τηλεοπτικά συνεργεία. Επρεπε να πάω φυλακή, γιατί αυτή ήταν η κυβερνητική εντολή. Και έξι μήνες αργότερα, η τότε κυβέρνηση Σαμαρά δίνει εντολή στον τότε εισαγγελέα Ντογιάκο… Και εγώ κατηγορούμαι -ασκείται σε βάρος μου κατηγορία- γιατί, λέει, αυτή η καραμπίνα που ήταν στο σπίτι μου με άδεια της αστυνομίας είχε σκοπό στο μέλλον να τροφοδοτεί εγκληματική τρομοκρατία και έκατσα φυλακή γι’ αυτό».

Ο Κασιδιάρης, όπως όλα τα στελέχη της ΧΑ και ο φίρερ της, δε διστάζουν να λένε συνεχώς ψέματα, για να στηρίξουν τον ισχυρισμό τους ότι η δίωξή τους είναι καθαρά πολιτική. Στο σπίτι του στο Πικέρμι δεν βρέθηκε μία καραμπίνα, αλλά δύο καραμπίνες, τις οποίες είχε μετατρέψει σε πολεμικά όπλα. Αυτό αναφέρεται σε Εκθεση Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης (pdf 1273, 13-10-2013) πειστηρίων που κατασχέθηκαν στο σπίτι του Κασιδιάρη στο Πικέρμι και στα σπίτια  του φίρερ και άλλων στελεχών της ΧΑ.

Διαβάστε τι αναφέρει σχετικά το κατηγορητήριο, στο κεφάλαιο για τη διακεκριμένη οπλοκατοχή:

«Και τα  δύο αυτά όπλα, ενώ δέχονται και πυροδοτούν φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, λόγω των παραπάνω αλλοιώσεων και μετασκευών τους, με την υπ’ αριθ. πρωτ. 3022/13/28988-α/2-10-2013 Εκθεση Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης της ΔΕΕ, χαρακτηρίζονται “όπλα“, κατά την έννοια των διατάξεων του άρθρου 1 του Ν. 2168/1993. Για τους λόγους αυτούς, οι σχετικές  άδειες οπλοφορίας, οι οποίες του είχαν χορηγηθεί και αφορούσαν αμιγώς κυνηγετικά όπλα και όχι τα προαναφερόμενα και ήδη κατασχεθέντα, τα οποία στη συνέχεια μετασκευάστηκαν σε πυροβόλα, ανακλήθηκαν με τις υπ’ αριθ. 1020/1828/4ζ/14-10-2013 και 1020/503/2β/18-2-2013 αποφάσεις του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας.

»Εξ’ άλλου και από την με ημερομηνία 11-3-2014 Γνωμοδοτική Εκθεση του Γεωργίου ΡΑΥΤΟΓΙΑΝΝΗ, ειδικού σε θέματα  πυροβόλων όπλων, την οποία προσκόμισε ο ίδιος κατηγορούμενος, προκύπτει ότι τα επίμαχα όπλα που εξέτασε και αποδίδονται στον κατηγορούμενο, έχουν απωλέσει τον κυνηγετικό τους χαρακτήρα και ως εκ τούτου απαγορεύεται η κατοχή τους».

Ξεσκεπάζεται, λοιπόν, ο Κασιδιάρης ως απροκάλυπτος ψεύτης, γιατί απωσιώπησε ότι είχε δύο καραμπίνες, οι οποίες είχαν μετασκευαστεί σε πολεμικά όπλα, τις άδειες για τις οποίες του αφαίρεσε το Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας. Γι’ αυτό και η κατηγορία που βαραίνει τον Κασιδιάρη δεν είναι απλή, αλλά διακεκριμένη οπλοκατοχή σε βαθμό κακουργήματος.

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί ο Κασιδιάρης διαστρέβλωσε τα πραγματικά στοιχεία της δικογραφίας, με βάση τα οποία στοιχειοθετείται η αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος της διακεκριμένης οπλοκατοχής. Προσπαθεί απεγνωσμένα να περάσει τον ψευδή ισχυρισμό, ότι τόσο η δική του δίωξη όσο και οι διώξεις των βουλευτών της ΧΑ είναι πολιτικές.

eksegersi.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια