Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σας αρέσει να φοράτε πολύχρωμες κάλτσες; Τι δείχνει αυτό για το χαρακτήρα σας, σύμφωνα με τους επιστήμονες;



Αν θέλαμε να κάνουμε ένα διαχωρισμό, θα λέγαμε ότι υπάρχουν δύο ειδών κάλτσες: οι απλές και κλασσικές που θα τις χαρακτηρίζαμε σαν safe επιλογές, και οι άλλες, οι διαφορετικές.

Βγαίνουν σε ό,τι πιο τρελά σχέδια μπορείς να φανταστείς: περίεργα logos, συνδυασμός χρωμάτων κ.λπ. Η επιστήμη έχει αναλύσει ικανοποιητικά αυτή τη στυλιστική επιλογή.

Το τι φοράμε έχει επίδραση στη γνώμη μας για τον εαυτό μας, αλλά και των άλλων για μας

Αυτό δεν είναι μόνο μια γενική αλήθεια, αλλά και κάτι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Σε ένα κοινωνικό πείραμα, διάφορα άτομα είδαν δύο εικόνες του ίδιου άνδρα: έναν με κοστούμι και έναν με πιο καθημερινά ρούχα όπως π.χ. φούτερ κ.λπ.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες χαρακτήρισαν τον άνδρα με κοστούμι ως άτομο με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, περισσότερο επιτυχημένο και με μεγαλύτερο εισόδημα. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι είναι πολύ εύκολο να αλλάξουμε τη γνώμη κάποιου για μας, απλά με μερικές αλλαγές στο ντύσιμό μας.

Περί της κάλτσας, όμως, σήμερα ο λόγος

Είναι περίπου η ίδια επιλογή με κάποιο τρελό σχέδιο γυαλιών ηλίου, μπαντάνας ή οποιουδήποτε άλλου αξεσουάρ. Αυτή η επιλογή δείχνει ένα άτομο δημιουργικό, μια νότα επανάστασης ενάντια στο κατεστημένο. Δείχνουν μια σιγουριά του ατόμου για τον εαυτό του, αλλά και μια παιχνιδιάρικη πλευρά που ωθεί τους άλλους να νιώσουν πιο άνετοι να επικοινωνήσουν μαζί του. Ταυτόχρονα, δείχνουν ότι υπάρχει μια εσωτερική δύναμη, μιας και αν τολμάμε να φορέσουμε κάτι έξω από την πεπατημένη, δείχνει ότι έχουμε και τα «κότσια» να το στηρίξουμε.

Οι funky επιλογές, όμως, δεν περιορίζονται εκεί

Προτιμάτε κάτι άλλο ή να επεκταθείτε πέρα από τις κάλτσες; Δοκιμάστε έντονα χρώματα και σχέδια σε ό,τι αξεσουάρ σάς εκφράζουν. Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη ποικιλία (π.χ. μανικιούρ, κοσμήματα), αλλά αυτό δεν είναι λόγος να μη βγάλετε κι εσείς οι άνδρες προς τα έξω τη funky πλευρά σας. Γραβάτες, μαντίλια, ακόμα και ζώνες κ.λπ. βρίσκονται στην υπηρεσία σας. Τολμήστε το και θα μείνετε αξέχαστος! Φροντίστε, όμως, να μην ξεχάσετε εντελώς την περίσταση και σε ποιους απευθύνεστε, διότι έρευνες δείχνουν ότι οι άλλοι μάς υπολογίζουν περισσότερο όταν τα στυλ μας είναι παρόμοια!


Πηγή: the-man.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια