Πολλά μη θανατηφόρα επείγοντα περιστατικά πνιγμονής σε
παιδιά οφείλονται στο φαγητό.
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, που μελέτησε 112.000 μη
θανατηφόρα επείγοντα περιστατικά πνιγμονής από φαγητό σε παιδιά ηλικίας κάτω
των 14 ετών, τα φαγητά που προκαλούν πνιγμονή είναι:
- Σκληρές καραμέλες: 16.100 επισκέψεις
- Άλλες καραμέλες: 13.324 επισκέψεις
- Κρέας: 12.671 επισκέψεις
- Κόκαλα: 12.496 επισκέψεις
- Φρούτα και λαχανικά: 10.075 επισκέψεις
- Γάλα: 6.985 επισκέψεις
- Ξηροί καρποί και σπόροι: 6.771 επισκέψεις
- Πατατάκια: 4.826 επισκέψεις
- Μπισκότα ή κρακεράκια: 3.189 επισκέψεις
- Hot dog: 2.660 επισκέψεις
- Ψωμί: 2.385 επισκέψεις
- Τηγανιτές πατάτες: 874 επισκέψεις
Αυτό σημαίνει ότι το 15% των επειγόντων περιστατικών που
σχετίζονται με πνιγμονή από φαγητό έχουν προκληθεί από σκληρές καραμέλες. Τα
περισσότερα παιδιά που πήγαν στα επείγοντα με συμπτώματα πνιγμονής, θεραπεύτηκαν
και πήραν εξιτήριο, το 10% όμως των περιστατικών χρειάστηκε να κάνουν εισαγωγή
στο νοσοκομείο.
Πηγή: tastyday.gr
_
0 Σχόλια