Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αυτοί είναι λόγοι που επιλέχθηκε ο Πτέραρχος Χριστοδούλου ως νέος Α/ΓΕΕΘΑ

Λευκός καπνός βγήκε χθες το βράδυ από την Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τις κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, με το Συμβούλιο να επιλέγει τον Πτέραρχο, πλέον, πρώην Α/ΓΕΑ για να
διαδεχθεί τον Ευάγγελο Αποστολάκη στην θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Ο Πτέραρχος Χριστοδούλου, μαζί με τον Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο ήταν τα δύο φαβορί για την θέση του Α/ΓΕΕΘΑ, με το "γεράκι" της ΠΑ, να επιλέγεται τελικά να αναλάβει τα ηνία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πέραν του εθιμικού, δηλαδή ότι ήταν η σειρά της Πολεμικής Αεροπορίας να "βγάλει" Αρχηγό ΓΕΕΘΑ από τις τάξεις της, μετά το Στρατηγό Κωσταράκο και τον Ναύαρχο Αποστολάκη, οι εμπειρίες και οι ικανότητες του Πτεράρχου ταιριάζουν περισσότερο με την παρούσα επιχειρησιακή συγκυρία και τις απαιτήσεις.

Επίσης, σίγουρα έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ο Πτέραρχος παραμένει μάχιμος και ιπτάμενος, ενώ ταυτόχρονα δεν θα πρέπει να παραγνωρίζεται ότι η αποτρεπτική δύναμη της χώρας μας, τη δεδομένη χρονική στιγμή, στηρίζεται σημαντικά στα “φτερά” της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Οι παραπάνω λόγοι, σίγουρα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της απόφασης του νέου Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος έχει εξασφαλίσει εδώ και ημέρες την εν λευκώ εξουσιοδότηση του πρωθυπουργού να προχωρήσει στις αλλαγές που εκείνος έκρινε επιβεβλημένες για την διασφάλιση της συνοχής των κλάδων, αλλά πρωτίστως για την προώθηση των παρεμβάσεων που απαιτούνται για τη μελλοντική αναβάθμισή τους.

Όπως είχε αναφέρει το OnAlert, η γλώσσα των συμβολισμών για πολλούς θεωρείται σημαντική για να λύσει κανείς τον γρίφο των κρίσεων. Στο πεδίο των συμβολισμών δεν ήταν λίγοι αυτοί που θεωρούσαν ισχυρή τη δύναμη που προσδίδουν στις υποψηφιότητες τόσο για τα ηνία του ΓΕΕΘΑ όσο και για το τι μέλλει γενέσθαι στα τρία Γενικά Επιτελεία.

Αυτό αποδείχθηκε άλλωστε και από το γεγονός ότι οι τελευταίες κοινές παρουσίες, αλλά και απουσίες υποδήλωναν έως ένα βαθμό την προτίμηση ή την απόρριψη.

Υπό αυτή την έννοια θεωρήθηκε ιδιαίτερα συμβολικό το γεγονός ότι στους εορτασμούς των Θεοφανίων, ο Πτέραρχος Χριστοδούλου συνόδευσε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα στο ταξίδι τους στην Κάλυμνο.

onalert.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια