Υπ. Δικαιοσύνης: Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στις φυλακές Κορυδαλλού - Επίθεση στους σωφρονιστικούς

Στη λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας στις φυλακές Κορυδαλλού προχωρά το υπουργείο Δικαιοσύνης, που διαψεύδει ως αναληθή όσα κατήγγειλε χθες η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών
Υπαλλήλων Ελλάδος για την κατάσταση στο χώρο των φυλακών.
Σύμφωνα με το υπουργείο, χθες πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις στις φυλακές Κορυδαλλού υπό τον γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτύχη Φυτράκη, με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων στελεχών και θέμα την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια του καταστήματος κράτησης, με σκοπό την προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των κρατουμένων και των υπαλλήλων, αλλά και την αποτροπή αποδράσεων ή εν γένει έκνομων ενεργειών.
Έπειτα από ενημέρωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, αποφασίστηκε η ενίσχυση του προσωπικού με επιστροφή αποσπασμένων υπαλλήλων και η επιτάχυνση της επιλογής και τοποθέτησης των νέων από το ΑΣΕΠ, ο εμπλουτισμός του τεχνικού εξοπλισμού ασφαλείας, η πύκνωση και ενίσχυση των αποτρεπτικών μέτρων απόδρασης, η τοποθέτηση εσωτερικών μηχανισμών ελέγχου, η σταθερή και πλήρης στελέχωση των θέσεων φρούρησης και τέλος η συχνή - τακτική και έκτακτη - διενέργεια ερευνών στους χώρους κράτησης.
Σε επικοινωνία του με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ο κ. Καλογήρου ζήτησε τη συνδρομή του για την εξασφάλιση σταθερών χώρων νοσηλείας των ασθενών κρατουμένων, ενώ σε επικοινωνία του με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αριστείδη Ανδρικόπουλο, ζήτησε την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην εξωτερική φρούρηση των φυλακών Κορυδαλλού.
Αναφορικά με τη χθεσινή δολοφονία κρατουμένου στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως έγινε γνωστό δράστης και θύμα ήταν στον ίδιο θάλαμο και συνεπώς δεν είχε καμιά σημασία αν η πόρτα ήταν κλειστή ή όχι.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης υποστηρίζει ότι η χθεσινή ανακοίνωση ομάδας σωφρονιστικών «είναι αναληθής, στοχοποιεί τον γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής και στοχεύει το κράτος δικαίου, τον ανθρωπισμό και την προσπάθεια όλων των εργαζομένων στο χώρο της φυλακής».

naftemporiki.gr


_