Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς θα μοιάζει το παιδί μου όταν γεννηθεί;



Σε ποιον από τους δύο θα μοιάζει το παιδί; Ποιο θα είναι το χρώμα των ματιών του και πόσο ψηλό θα είναι;

Δυστυχώς, οι υπέρηχοι, που είναι μια πρώτη εικόνα για το μωρό σας, δεν μπορούν να σας δώσουν την πλήρη εικόνα με λεπτομέρειες. Ούτε και μπορείτε να τις έχετε φυσικά πριν γεννηθεί και αρχίζει να μεγαλώνει, αλλά με τη βοήθεια της γενετικής και της στατιστικής μπορείτε να πάρετε μια πρώτη ιδέα βασισμένη σε γενετικά χαρακτηριστικά. Εδώ είναι μερικά:

Χρώμα ματιών

Το χρώμα που θα έχει το μωρό σας δεν μπορεί να καθοριστεί τελείως μέχρι να γίνει δύο ετών, αν και πολλά μωρά έχουν σταθερό χρώμα και πριν από αυτήν την ηλικία. Τα καστανά μάτια κυριαρχούν, συνήθως, όταν πρόκειται για γονίδια. Έτσι εάν εσείς και ο σύντροφός σας έχετε καστανά μάτια, οι πιθανότητες να έχει και το μικρό σας είναι μεγάλες. Αν ο ένας από τους δύο έχει καστανά μάτια και ο άλλος μπλε, το μωρό μπορεί να γεννηθεί με σκούρα μπλε μάτια και σταδιακά να γίνουν καστανά. Το πράσινο χρώμα κυριαρχεί του μπλε. Επίσης, το μωρό σας μπορεί να κληρονομήσει γονίδια από τις προηγούμενες γενιές και έτσι δύο γονείς που έχουν καστανά μάτια να αποκτήσουν παιδί με μπλε, όπως του προπάππου!

Χρώμα μαλλιών

Εάν έχετε σκύρα, σγουρά μαλλιά και ο σύντροφός σας έχει ξανθά, ίσια μαλλιά, οι πιθανότητες είναι ότι το μωρό σας θα γίνει μελαχρινό σαν κι εσάς. Αυτό συμβαίνει επειδή τα σκούρα μαλλιά κυριαρχούν στα ανοιχτόχρωμα μαλλιά. Όπως συμβαίνει και με τα μάτια, ο τύπος και το χρώμα των μαλλιών επηρεάζονται από περισσότερα από ένα γονίδια, οπότε δεν είναι πάντα δυνατό να προβλεφθεί το ακριβές αποτέλεσμα.

Ύψος και σχήμα σώματος

Αν και οι δυο σας είστε ψηλοί, μπορείτε να περιμένετε ένα ψηλό παιδί, γιατί το ύψος καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη γενετική. Ομοίως, αν εσείς και ο σύντροφός σας είστε μετρίου ύψους. Η γενετική επηρεάζει το ύψος και το βάρος, αλλά σε αυτήν την περίπτωση παίζουν ρόλο και περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η διατροφή.

Δόντια και χαμόγελο

Το μέγεθος και η διαμόρφωση της σιαγόνας του μωρού σας, καθώς και η γωνία και η ευθυγράμμιση των μελλοντικών δοντιών του, καθορίζεται γενετικά. Μερικές φορές τα μωρά κληρονομούν ένα συνδυασμό χαρακτηριστικών από την πλευρά της μαμάς και από τον μπαμπά. Εάν εσείς ή ο σύντροφός σας φορούσατε σιδεράκια ως έφηβοι, τότε το μωρό σας έχει πολλές πιθανότητες να τα χρειαστεί και εκείνο μια μέρα.


Πηγή: mothersblog.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια