Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών: Να καταργηθούν τα ΜΑΤ

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κίνησης Απόστρατων Αστυνομικών


Η πρόσφατη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ στους εκπαιδευτικούς, που διεκδικούν το δικαίωμά τους στην εργασία, αποτελεί ένα ακόμη βήμα στον κατήφορο που έχει οδηγήσει τη χώρα μας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που κυβερνά και νομοθετεί αντιλαϊκούς νόμους αυξάνοντας τη χρήση του αυταρχισμού και της καταστολής.

 

Παράλληλα, η επίθεση αυτή αναδεικνύει τακτικές της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού μας. Η βαρβαρότητα της αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών από τα ΜΑΤ, που εκδηλώνεται γενικότερα ενάντια στους εργαζόμενους, δεν μπορεί να αποδοθεί σε αψυχολόγητες ενέργειες κάποιων αστυνομικών. Είναι αποτέλεσμα της κυρίαρχης αντίληψης για βίαιη αντιμετώπιση του αγωνιζόμενου ''εχθρού'' λαού που καλλιεργούν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή κυβέρνηση στις ειδικές κατασταλτικές δυνάμεις.

 

Ως απόστρατοι αστυνομικοί καταδικάζουμε την επίθεση στους εκπαιδευτικούς και προβάλλουμε τη θέση μας για την αναγκαιότητα κατάργησης των ΜΑΤ, που ο ρόλος τους, όπως αποδεικνύεται συνεχώς, είναι αποκλειστικά το χτύπημα των εργαζομένων και γενικότερα του λαϊκού κινήματος.

 

Καλούμε τους εν ενεργεία συναδέλφους μας, ιδιαίτερα όσους προέρχονται από φτωχές λαϊκές οικογένειες, να διαχωρίσουν τη θέση τους από την κυβέρνηση που επιβάλλει τις αντιλαϊκές πολιτικές της με την αστυνομική βία και καταστολή και τους φέρνει σε σύγκρουση με το λαό. Να μην ταυτίζονται με τον αποκρουστικό μηχανισμό που υπηρετούν και να μην σηκώνουν τα γκλομπς και ρίχνουν τα δακρυγόνα ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό. Οι αστυνομικές ενώσεις θα έπρεπε να καταδικάσουν στην πράξη αυτά τα φαινόμενα.

 

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια