Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χρυσή Αυγή: Απολογίες κατά την προεκλογική περίοδο;

Ανοιχτό είναι  το ενδεχόμενο  έναρξης των απολογιών κατά την προεκλογική περίοδο – ανάλογα βέβαια πότε θα γίνουν εκλογές- στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, την ώρα που η δίκη βρίσκεται εδώ
και αρκετό καιρό στο στάδιο της ανάγνωσης εγγράφων.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το «Έθνος», η αυλαία της δίκης αναμένεται να πέσει μετά τα μέσα του 2020. Ο τεράστιος αριθμός εγγράφων που ήδη υπήρχαν στη δικογραφία αλλά και αυτά που έχουν εισφέρει στο δικαστήριο οι βασικοί κατηγορούμενοι μεταθέτουν την έναρξη των απολογιών οι οποίες δεν αποκλείεται να συμπέσουν με την προεκλογική περίοδο, αν οι εκλογές προκηρυχθούν τον Οκτώβριο.
Οπως αναφέρουν δε δικαστικές πηγές η δίκη προχωρά πλέον με ικανοποιητικό ρυθμό, αφού έχει εξομαλυνθεί η συχνότητα των συνεδριάσεων. Μετά τις προσπάθειες που έγιναν τους προηγούμενους μήνες, απέκτησε ένα ικανοποιητικό βαθμό και διεξάγεται με ρυθμό 14 δικασίμων το μήνα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας,  τον Ιανουάριο συνεδρίασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 14 φορές (οι 3 στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού) και τον Φεβρουάριο αναμένεται να γίνουν 12 συνεδριάσεις.
Εξαιρετικά σημαντικό, κρίνεται το γεγονός πως οι δικαστές έχουν απαλλαγεί από κάθε άλλη υπηρεσία και δίκη, ενώ ο τόπος διεξαγωγής κατά 80%, είναι πλέον η Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών. Από τις 20 Απριλίου του 2015 που ξεκίνησε η δίκη έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 319 συνεδριάσεις μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου του 2019. Χαρακτηριστικό της εξαιρετικά κακής αρχής της υπόθεσης αυτής, είναι πως το 2015 έγιναν μόλις 39 συνεδριάσεις, ενώ για παράδειγμα το 2017 έφτασαν τις 95.
Η ανάγνωση των εγγράφων
Η δίκη τον Απρίλιο συμπληρώνει τέσσερα χρόνια και από τον Φεβρουάριο του 2018 μπήκε στο στάδιο της ανάγνωσης εγγράφων. Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε η κατάθεση εγγράφων από τους βασικούς κατηγορουμένους της υπόθεσης,.
Η δίκη διεξάγεται, στη συντριπτική πλειοψηφία των δικασίμων, χωρίς την παρουσία κατηγορουμένων στο ακροατήριο, οι οποίοι βέβαια εκπροσωπούνται απο τους δικηγόρου τους . Αυτό έχει να συμβεί από τον Σεπτέμβριο 2017, ενώ από τους 68 κατηγορούμενους στην υπόθεση, 44 είναι εκείνοι που έστω και μία φορά έχουν εμφανιστεί στη δίκη.
Πάντως μετά την ολοκλήρωση της ανάγνωσης των εγγράφων, η οποία προβλέπεται σε μερικές εβδομάδες από σήμερα, θα γίνει σχολιασμός τους από τους δικηγόρους, ενώ το επόμενο στάδιο είναι η εξέταση 230 μαρτύρων υπεράσπισης που έχουν δηλωθεί.


dikastiko.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια