Σε εφαρμογή τέθηκε από χθες το Μητρώο Διαβήτη του ΕΟΠΥΥ


Σε ισχύ τέθηκε από χθες το Μητρώο Διαβήτη του ΕΟΠΥΥ, στο οποίο είναι υποχρεωτικό να εγγραφούν όλα τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, καθώς σε αντίθετη περίπτωση δεν θα τους δίνεται η δυνατότητα έκδοσης γνωματεύσεων αναλωσίμων.

Ο ΕΟΠΥΥ, στα πλαίσια της ψηφιακής του αναβάθμισης, προχώρησε στη δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής στην οποία θα γίνεται η καταγραφή των ασθενών με διαβήτη. Στην εφαρμογή θα πρέπει να εγγραφούν από τους θεράποντες ιατρούς τους οι ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη.

Συγκεκριμένα, ο πιστοποιημένος στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ παθολόγος, παιδίατρος, ενδοκρινολόγος, γενικός (ή με πιστοποιητικό γενικής ιατρικής), γυναικολόγος, νεφρολόγος και αγροτικός γιατρός, με τους ίδιους κωδικούς που χρησιμοποιεί για την έκδοση γνωματεύσεων, εισέρχεται στην ιστοσελίδα www.eopyy.gov.gr στο πεδίο «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ» — «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ» – «Μητρώο Σακχαρώδη Διαβήτη» και εν συνεχεία ακολουθεί τις οδηγίες για την καταχώρηση του ασθενούς στο μητρώο.

Όταν ένας ιατρός προσπαθήσει να δημιουργήσει νέο φάκελο ασθενή, θα ενημερώνεται από το σύστημα αν είναι ήδη καταχωρημένος ή όχι.

Η ανωτέρω διαδικασία είναι υποχρεωτική, καθώς σε περίπτωση που ο ασθενής/ασφαλισμένος δεν είναι καταχωρημένος στο μητρώο, τότε δεν θα δύναται να εκδοθεί γνωμάτευση για τα αναλώσιμα υλικά σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και για τα αναλώσιμα υλικά αντλιών έγχυσης ινσουλίνης.


Πηγή: glikos-planitis.gr
_