Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι ζητά από τον κύριο Αρχηγό η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας

‘’Τα τελευταία χρόνια στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας, έχει παρατηρηθεί, όχι με ευθύνη σας, το παράδοξο φαινόμενο δημιουργίας νέων υπηρεσιών, δίχως την αναγκαία στελέχωσή τους με εξωτερικές μετακινήσεις Αστυνομικού προσωπικού’’, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση:

 

 

Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ,

 

Ανέκαθεν, με την δημιουργία νέων υπηρεσιών, συνεπάγεται η αυτονόητη εξασφάλιση της ορθής λειτουργιάς αυτών, με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και με την απαραίτητη στελέχωση τους από αντίστοιχο έμψυχο δυναμικό.

 

Τα τελευταία χρόνια στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας, έχει παρατηρηθεί, όχι με ευθύνη σας, το παράδοξο φαινόμενο δημιουργίας νέων υπηρεσιών, δίχως την αναγκαία στελέχωσή τους με εξωτερικές μετακινήσεις Αστυνομικού προσωπικού, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν άρτια αυτές, δίχως να υποστελεχώνουν και σταδιακά να απογυμνώνουν τις ήδη υπάρχουσες.

 

Η Ίδρυση του  Αστυνομικού Τμήματος Λίμνης Πλαστήρα τον Ιούνιο του 2017 και η έναρξη λειτουργιάς δεύτερης ( 2ης ) Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ.) τον Ιανουάριο του 2018, στελεχώθηκαν εξ ολοκλήρου από υπηρετούντες συναδέλφους εντός της Διεύθυνσης, μιας και οι τελευταίες δυο (2) εξωτερικές μεταθέσεις, πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο του 2017!

 

Τελευταία υπηρεσία που Ιδρύθηκε και καλείται να λειτουργήσει, είναι το νέο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Καρδίτσας, όπου με την 1647/18/2294721 από 10-11-2018 διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με θέμα: «Ενίσχυση Τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Α΄, Β΄, Γ΄ Αντιρρίου – Ιωαννίνων και Καρδίτσας» θα έπρεπε να καλυφτεί το 50% των οργανικών της θέσεων από εξωτερικές μετακινήσεις, δίχως να καταστεί δυνατή η πραγματοποίησή τους, σύμφωνα με την απόφαση του Κατωτέρου Συμβουλίου Μεταθέσεων την 18-11-2018, διότι: «Η τελευταία Υπηρεσία, μη έχοντας Πίνακα Μεταθέσεων έτους 2018, εξαιτίας της μη προκήρυξης θέσεων, δεν μπόρεσε να καλύψει - με την εν λόγω διαδικασία - τις κενές οργανικές θέσεις της.»

 

Κύριε Αρχηγέ, με την ίδρυση των νέων αυτών υπηρεσιών, τα τελευταία δυο (2) χρόνια, με την εξ ολοκλήρου κάλυψη τους από ήδη υπηρετούντες στον Νομό, τις μηνιαίες αποσπάσεις στα νησιά και τον Έβρο, για την κάλυψη των μεταναστευτικών ροών και τις συνεχιζόμενες εβδομαδιαίες αποσπάσεις της Διμοιρίας Υποστήριξης και των ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. κάθε μήνα στην Δ. Α. Κέρκυρας, έχουν περιέλθει σε υπηρεσιακή δυσχέρεια όλες σχεδόν οι υπηρεσίες της  Δ. Α. Καρδίτσας.

 

Η ενίσχυση της Δ. Α. Καρδίτσας με τακτικές μεταθέσεις την νέα χρονιά, είναι άκρως επιβεβλημένη και απαραίτητη. Όχι μόνο για την ομαλότητα της λειτουργία της και για την στοιχειώδη ελάφρυνση του προσωπικού της, αλλά και για την αναπτέρωση της ελπίδας δεκάδων συναδέλφων, που επιθυμούν να επιστρέψουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους και κυρίως για την απρόσκοπτη προσπάθεια εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες αυτής της μικρής κοινωνίας.

 

 

 

 

 


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια