Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα συνταρακτικά στοιχεία για τους δύο βιασμούς στη Ρόδο!

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει σε ολόκληρη τη χώρα, η αποκάλυψη ότι ο Αλβανός κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, 3 ημέρες μετά βίασε
19χρονη με αναπηρία άνω του 67%.
Ο 19χρονος Αλβανός, πρόκειται εκτός απροόπτου να μεταχθεί το Σάββατο από τις φυλακές Γρεβενών στη Ρόδο, ενώ πιθανολογείται ότι θα ζητήσει προθεσμία για να λάβει αντίγραφα της νέας δικογραφίας και να απολογηθεί την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 ή την επομένη.
Ο 23χρονος αθίγγανος, συγκατηγορούμενός του πρόκειται να οδηγηθεί τις προσεχείς ημέρες στις φυλακές της Τρίπολης.
Ως συνήγορος πολιτικής αγωγής στην νέα υπόθεση παρίσταται η δικηγόρος κ Μαρία Κρικοπούλου, που αναμένεται να υποβάλει και σχετική δήλωση της οικογένειας και του θύματος ενώπιον της κ. Ανακρίτριας.
Στην κατάθεσή της, η 19χρονη, ανέφερε ότι οι δύο κατηγορούμενοι, με το πρόσχημα μιας βόλτας την οδήγησαν στην περιοχή του Ενυδρείου, όπου και την εξανάγκασαν να συνευρεθεί μαζί τους.
«Μου πρότειναν να πάμε μια βόλτα για να ακούσουμε μουσική. Όταν φτάσαμε στο Ενυδρείο, ο ένας με χτύπησε και με υποχρέωσε σε στοματικό έρωτα. Εγώ φώναζα, παρακαλούσα να με αφήσουν. Τότε με απειλές και χτυπήματα με πήραν και με κατέβασαν στην παραλία, δίπλα στις δημόσιες τουαλέτες. Εκεί με χτυπούσαν και οι δύο, προκειμένου να συνευρεθώ μαζί τους», φέρεται να κατέθεσε η 19χρονη.
Όπως διευκρίνισε η δικηγόρος της 19χρονης, η κοπέλα δεν διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους βιαστές.
Στο μεταξύ μια αποκάλυψη, που δεν επιβεβαιώνεται αρμοδίως ακόμη καθώς δεν έχουν ενημερωθεί σχετικά οι τοπικές αστυνομικές, λιμενικές και δικαστικές αρχές, φέρεται να προήλθε από την επεξεργασία των 3 απενεργοποιημένων κινητών τηλεφώνων της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, στο αρμόδιο τμήμα της οποίας έγινε η επεξεργασία τους.
Πηγές του bloko.gr σημειώνουν πως βρέθηκε κλήση της Ελένης τον Ιανουάριο του 2018, στο κινητό τηλέφωνο του πατέρα του ηλικίας 21 χρόνων κατηγορούμενου για τον φόνο, Λινδιακού.
Το συγκεκριμένο τηλέφωνο φέρεται να χρησιμοποιούσε μάλιστα ο 21χρονος πράγμα που κατέθεσε τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του ενώπιον της κ. Ανακρίτριας.
Έκτοτε το συγκεκριμένο κινητό της άτυχης Τοπαλούδη έκλεισε και με δεδομένο ότι δεν έχει βρεθεί αυτό που χρησιμοποιούσε τον τελευταίο χρόνο, δεν μπορούσε να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν μεταξύ τους νέες και πόσες συνομιλίες. Αυτό ίσως προκύψει με τον αναπροσανατολισμό της έρευνας και πιθανόν μέσα από διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών στο τηλέφωνο του πατέρα του 21χρονου.
Σε κανένα στάδιο της έρευνας δεν έχει γίνει πάντως μνεία στην συγκεκριμένη επικοινωνία, αν και εφόσον προκύψει και επισήμως, ώστε να διευκρινιστεί για ποιο λόγο έγινε.
Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι από τα λάπτοπ που κατασχέθηκαν στα σπίτια της Ελένης και του 21χρονου Ροδίτη και από την εξέταση των μηνυμάτων στο messenger, δεν βρέθηκαν μεταξύ τους ανταλλαγές μηνυμάτων.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο πως στο messenger του Ροδίτη, βρέθηκαν δεκάδες επικοινωνίες του με κοπέλες που διαμένουν στη Ρόδο, ενώ το παράξενο είναι πως βρίσκονται, μόνο εκατέρωθεν αποστολές φωτογραφιών, χωρίς πάντως να διευκρινίζονται περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο και τη μορφή αυτών των φωτογραφιών.
Οι αρμόδιες αρχές, προτίθενται να αναζητήσουν και να εξετάσουν τις κοπέλες αυτές, για να διαπιστώσουν εάν κάτι ύποπτο κρύβεται πίσω από αυτή τη «μυσταγωγία» ως μορφή της επικοινωνίας.
Μιλώντας στην δημοσιογράφο κ. Γιώτα Κηπουρού, ο πατέρας του 21χρονου Ροδίτη, όταν ρωτήθηκε για τις συνταρακτικές εξελίξεις με τον 19χρονο Αλβανό που φέρεται να βίασε 19χρονη με ειδικές ανάγκες, απάντησε:
«Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους. Το βλέπετε κι εσείς, τι να πω. Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι. Φωνάζουμε από την αρχή ότι το παιδί δεν είχε καμία συμμετοχή στο έγκλημα».
Η μητέρα του 21χρονου κατηγορούμενου, μιλώντας στην Κατερίνα Σουλιώτη, ανέφερε για το ίδιο θέμα πως «δε θέλω να πω τίποτα. Προσπαθούμε μόνοι μας να βρούμε τις ισορροπίες μας. Το κατέστρεψε το παιδί μου ο 19χρονος. Το βρήκε σε (κακιά) στιγμή και το χειρίστηκε. Παλεύουμε να σταθούμε στα πόδια μας. Μας έχετε βγάλει τους πάμπλουτους της Ρόδου και ο άνδρας μου κάνει μία δουλειά. Τα χειρότερα ακούω να λένε για εμάς. Δεν μπορείς να είσαι καλά, όταν το παιδί σου είναι ξαφνικά μπλεγμένο σε όλο αυτό, εκεί που το είχες μαζί σου μια χαρά. Πρέπει να είσαι πολύ αναίσθητος για να είσαι καλά. Δεν είναι εύκολο αυτό που έχει συμβεί σε όλες τις οικογένειες».
Συγκλονισμένος ο πατέρας της 19χρονης ΑΜΕΑ, μιλώντας στον δημοσιογράφο Στρατή Λημνιό στην εκπομπή «Μαζί σου», εξομολογήθηκε ότι φοβήθηκε πολύ, καθώς στη θέση της Ελένης Τοπαλούδη θα μπορούσε να είναι η δική του κόρη.
«Όταν έμαθα την ιστορία έφριξα. Αισθανόμουν διάφορα συναισθήματα. Θυμό, άγχος, στεναχώρια, όλα μαζί… Ήταν σαν να μου είχε βιάσει κάποιος την ψυχή… Η ψυχική ηρεμία της κόρης μου ήταν φανερό πώς είχε διαταραχτεί πάρα πολύ. Κατάλαβα από τα μάτια της ότι έχει βασανιστεί…», είπε μεταξύ άλλων.
Ο αδελφός, ο θείος που τον μεγαλώνει σαν πατέρας και ο δικηγόρος του 23χρονου αθίγγανου, που κατηγορείται ότι βίασε μία 19χρονη κοπέλα με ειδικές ανάγκες στη Ρόδο με τον 19χρονο Αλβανό, δηλώνουν σίγουροι ότι η υπόθεση θα ανατραπεί.
Οι συγγενείς δηλώνουν βέβαιοι για την αθωότητα του 23χρονου, ενώ κι ο δικηγόρος του, αφήνει να εννοηθεί ότι η υπόθεση θα ανατραπεί σε μεγάλο βαθμό όταν φτάσει ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Μιλώντας στο «μαζί σου» του ΣΚΑΪ, ο αδερφός του 23χρονου είπε: «Ηταν δική μου συμμαθήτρια και από εμένα τη γνώρισε κι ο αδερφός μου. Είχαμε βγει ορισμένες φορές, είχαμε πάει και στο σπίτι της. Κάναμε παρέα όπως όλα τα παιδιά.
Ήταν φυσιολογικό κορίτσι, χωρίς καμία παρόρμηση για να κάνει κάτι με τη θέλησή της και δεν κάνεις κάτι χωρίς τη θέλησή σου. Δεν πιστεύω ότι έγινε κάτι χωρίς τη θέλησή της», είπε αρχικά.
Στη συνέχεια, κατήγγειλε ότι και αυτός, αλλά και ο αδερφός του, έφαγαν πολύ ξύλο από τους αστυνομικούς: «Όταν με πήγαν για κατάθεση, τη μέρα που συνέλαβαν τον αδερφό μου, δεν ήξερα γιατί με πήγαν και με έδερναν. Αναγκάστηκα να καταθέσω για να σταματήσω να τρώω ξύλο».
Κλείνοντας είπε: «Ο,τι έγινε το ξέρουν οι τρεις τους. Αυτός (σ.σ.: ο αδερφός του), ο Αλβανός και η κοπέλα».
Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του θείου του, που τον μεγαλώνει: «Είναι παιδί της αδερφής μου, εγώ τον μεγαλώνω. Έχει φάει πολύ ξύλο» λέει κλαίγοντας ο θείος και προσθέτει: «Τον χτυπούσαν και ομολόγησε αυτά που μου ομολόγησε. «Μου ρίχνανε μπουνιές, κλωτσιές, σφαλιάρες», μου είπε όταν τον είδα. Ήταν πρησμένος όταν τον είδα και γεμάτος μώλωπες. Δεν πιστεύω να έχει κάνει αυτή την πράξη.
Τον εμπιστεύομαι τον γιο (σ.σ.: ανιψιό) μου. Όταν έμαθα γιατί τον είχαν συλλάβει και ποιος ήταν μπλεγμένος, σοκαρίστηκα. Τον έβριζα (σ.σ.: τον 19χρονο) για όσα έκαναν στο κοριτσάκι (σ.σ.: Ελένη Τοπαλούδη). Ακόμα κλαίω γι αυτήν.
Με τον μικρό μου γιο, έχουμε να φάμε από τη μέρα που τον έχουν συλλάβει. Μας έχουν κοπεί τα πόδια. Ξέρω το παιδί μου, δεν πιστεύω ότι το έχει κάνει».
Κλείνοντας είπε απευθυνόμενος στους γονείς της 19χρονης: «Λυπάμαι, αλλά ο γιος μου δεν είναι μπλεγμένος».
«Έχω διοριστεί αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο για να υπερασπιστώ αυτόν τον άνθρωπο», λέει ο δικηγόρος Γιάννης Χριστοδούλου και προσθέτει: «από εκεί και πέρα, επισκέφθηκα τον άνθρωπο αυτό στα δικαστήρια. Μου έχει αρνηθεί όσα φέρεται να έχει ομολογήσει ενώπιον της αστυνομίας.
Πιστεύω ότι η υπόθεση αυτή θα ανατραπεί σε αρκετά σημεία της όταν φτάσει μπροστά στην ελληνική Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύομαι απόλυτα και πιστεύω ότι κάποια στιγμή, η αλήθεια θα λάμψει»
Στο μεταξύ οι «αποκαλύψεις» για απόπειρα βιασμού δύο ανηλίκων από τους δύο κατηγορούμενους στην υπόθεση δολοφονίας της Ελένης Τοπαδούδη δεν είναι νέες και έχουν διερευνηθεί μια εβδομάδα μάλιστα μετά την εξιχνίαση του φόνου ενδελεχώς από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Γνωστός Ροδίτης, που υπηρέτησε επί σειράν ετών σε υπηρεσία αυξημένης ευθύνης και ασκούσε προανακριτικά καθήκοντα, ενημέρωσε αρχικώς συντάκτη της «δημοκρατικής» και αξιωματικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Προέκυψε συγκεκριμένα από την εξέταση των δύο 17χρονων κοριτσιών ότι οι δύο κατηγορούμενοι πράγματι τις είχαν προσεγγίσει σε μια καφετέρια ότι τις έβαλαν σε αυτοκίνητο για βόλτα αλλά η μια παρέστησε ότι δήθεν της τηλεφώνησε ο πατέρας της και τους ζήτησε να τις αφήσουν, πράγμα που έκαναν.
Οι ανήλικες δεν κατήγγειλαν ότι τους ασκήθηκε οιαδήποτε πίεση και δεν προέκυψε απόπειρα από πλευράς των κατηγορουμένων ούτε και υποβλήθηκε μήνυση για να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα.
Ο γονέας είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τα εξής: «Δύο ή τρεις ημέρες πριν γίνει η δολοφονία, ήταν για καφέ η κόρη μου με την παρέα της και ήρθαν αυτοί οι δύο, ξεμοναχιάσανε δύο κοριτσάκια, 17χρονα, τα βάλανε με το ζόρι μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο, σε ένα Nissan μαύρο και δεν τα άφηναν να βγουν. Και ευτυχώς τις πήρανε χαμπάρι οι υπόλοιποι της παρέας, αυτός (ο 19χρονος) βέβαια έφυγε με σπινιές από το σημείο» είπε και πρόσθεσε:
«Όταν τις είχαν στο αυτοκίνητο προσπάθησαν να τους δώσουν βότκα και τους λέγανε «πιείτε και θα σας μείνει αξέχαστή αυτή η βραδιά!». Επειδή φώναζαν τα κορίτσια και επειδή τις παίρνανε τηλέφωνο από την παρέα, μάλλον φοβηθήκανε αυτοί και τις κατεβάσανε στον δρόμο, έξω από την πόλη».


 Πηγή:www.dimokratiki.gr



_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια