Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι ευθύνες της διοίκησης για τον θάνατο του αστυνομικού

Ήταν μια προαναγγελθείσα κατάληξη; Ο θάνατος του ανθυπαστυνόμου, ενός από τους πιο σκληρούς διμοιρίτες της ομάδας ΔΕΛΤΑ που εξ' αυτής της αντισυμβατικής ως προς το
αστυνομικό καθηκοντολόγιο πήρε μετάθεση από την Αθήνα για λόγους προσωπικής ασφάλειας, ίσως λένε ορισμένοι από τους συναδέλφους του, να είχε αποφευχθεί.

Ο Δημήτρης Γκ. δεν ήταν συνηθισμένος υπαξιωματικός. Μάλιστα, ήταν μεταξύ αυτών που εξαιτίας στάσης, θέσης και συμπεριφορισμού, αμαυρώθηκε και τελικά αποκαθηλώθηκε η εικόνα της ΔΕΛΤΑ. Όμως, όπως σημειώνεται, δεν ήταν χρυσαυτίτης. Την ίδια αντιπάθεια που έτρεφε για τον αντιξεουσιαστικό χώρο, οδηγώντας τον σε αντιυπηρεσιακές εκτροπές με την ανοχή, αν όχι ενθάρρυνση της τότε διοίκησης, έτρεφε όπως λέγεται και για τους νεοναζί.

Ήταν γνωστή σημειώνεται η επιρρέπεια του προς το αλκοόλ. Μια ροπή που επιδεινώθηκε από την περίοδο της μετάθεσης και κορυφώθηκε πριν από ένα χρόνο όταν και παθιάστηκε με τη γυναίκα που έμελλε να σημαδέψει τους τελευταίους μήνες της ζωής του, όπως και το θάνατο του.

Για την αντικανονική συμπεριφορά του ως προς τις ώρες ανάληψης υπηρεσίας και στη διάρκεια αυτής, είχε ενημερωθεί η τοπική ηγεσία με προφορικές παροτρύνσεις από συναδέλφους του που μοιράζονταν σκέψεις και βάρδιες μαζί του, όμως η διοίκηση κώφευσε.

Δεν τον έστειλε σε υπηρεσιακά συμβούλια υγειονομικού και ψυχολογικού έλεγχου, είτε λόγω μιας στρεβλής συντεχνιακής αλληλεγγύης, καθώς εγκυμονούσε λόγος και αιτία μέχρι απόταξης, είτε εξαιτίας αυτής καθεαυτής της αδιαφορίας.

Οι λόγοι έγιναν περισσότερο επιτακτικοί όταν πριν από λίγους μήνες η σύντροφος του έπεσε σε κώμα και ο ίδιος καταλήφθηκε από αμόκ. Αποτέλεσμα; Νεκροί και οι δύο, τουμπανιασμένοι από παράλληλη χρήση αλκοόλ, χαπιών και εισπνεόμενης ηρωίνης.

Τις πταίει;   




του Γιώργου Καραϊβάζ

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια