Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αστυνομικοί & Φοιτητές σε κοινή προπόνηση ΤΖΟΥΝΤΟ στο Α.Α.Μ.Θ.


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκεύη 11/01/2019 η κοινή προπόνηση τζούντο-Αυτοάμυνας μεταξύ Αστυνομικών της Γ.Α.Δ.Θ. και Φοιτητών της Ειδικότητας Μαχητικών
Αθλημάτων-Αυτοάμυνας (COMBAT SPORTS and SELF DEFENCE) της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


 


 


  Στόχος της διοργάνωσης ήταν, η προαγωγή του αθλήματος μέσω της Συνεργασίας, της Αλληλεγγύης και του Εθελοντισμού, καθώς και η Σύσφιξη των Σχέσεων μεταξύ αθλητών, προπονητών και φίλων του Αθλήματος και όλοι έδωσαν την υπόσχεση το εγχείρημα  να επαναληφθεί.

 

  Το προπονητικό μέρος συντόνισαν οι τεχνικοί, Περικλής Ψαλλίδας (Εθνικός Προπονητής Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας), Ζαγγελίδης Γεώργιος (καθηγητής Ειδικότητας Μαχητικών Αθλημάτων-Αυτοάμυνας (COMBAT SPORTS and SELF DEFENCE) της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Τσαβίδης Γεώργιος (Προπονητή Τζούντο της Δ.Α.Ε.Θ και μέλος της Επιτροπής Ιεραρχίας και Νταν της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο).

 


Στην προπόνηση παρευρέθηκε και απηύθηνε χαιρετισμό ο υπεύθυνος του τμήματος τζούντο Διευθυντής της Δ.Α.Ε.Θ. Ταξίαρχος κ. Γεώργιος ΔΟΥΒΑΛΗΣ.

                            
   

  Το τζούντο συνδυάζει τις πλέον κατάλληλες τεχνικές υψηλής απόδοσης, χαμηλού κινδύνου με τακτικές ελέγχου και επιλογής δυνάμεων για την καλύτερη σωματική εκπαίδευση, τη λειτουργική ικανότητα, καθώς και την αυτοάμυνα.

 


  Για όσους αναρωτιούνται γιατί οι αστυνομικοί χρειάζονται το τζούντο,  η εμπειρία και οι μελέτες δείχνουν ότι προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτοάμυνας αλλά και πολλά περισσότερα και ειδικότερα: Τον έλεγχο και τη διαχείριση της απόστασης, της ισορροπίας, της στάσης, της στενής επαφής, των καταστάσεων στο έδαφος. Πολύ σημαντικό, είναι ότι το τζούντο δίνει καλύτερη κατανόηση για το πώς να ελέγχει κάποιος τα συναισθήματά του σε μια αγχωτική κατάσταση.

 


Θεωρούμε επίσης ότι το τζούντο μπορεί να συμβάλει  στην ψυχική και ψυχολογική σταθερότητα και τη συναισθηματική ισορροπία του ατόμου.

 

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια