Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι νέες κρίσεις στην ΕΛΑΣ ante portas- Πώς η Παπακώστα ανατρέπει τα σχέδια του αρχηγού και το σύνδρομο του Πυγμαλίωνα

Οι προσδοκίες του κ. αρχηγού δεν ευδοκίμησαν. Η θέση της υφυπουργού τελικά δεν αδειάζει, όπως σφόδρα επιθυμούσε ο κ. Ανδρικόπουλος και μάλιστα, όχι μόνο δεν
φεύγει (ας όψονται ψήφοι εμπιστοσύνης και Σκοπιανό) αλλά η σιδηρά νούμερο 2 κυρία προς χάριν και δόξα του πολιτικού οπορτουνισμού, βγαίνει αναβαπτισμένη κι ενδυναμωμένη όπως έχει γράψει το bloko.gr μετά την επικοινωνία της με τον πρωθυπουργό.

Οπότε; Αδιέξοδο. Οι τακτικές κρίσεις έχουν αφετηριακό κατά το νόμο σημείο την ερχόμενη Δευτέρα. Σε μία εβδομάδα. Δεδομένης πια της παρουσίας της κ. Παπακώστα, οι πληροφορίες σημειώνουν ότι θα ξεκινήσουν τότε κανονικά και δεν θα έχουν το εύρος που προσδοκούσε να έχουν ο κ. αρχηγός επενδύοντας στην πιθανότητα της απουσίας της. Καλά ενημερωμένες πηγές σημείωναν ότι στο βασικό ένστικτο του κ. Ανδρικόπουλου είχε παρεισφρήσει το σύνδρομο του ... Πυγμαλίωνα, στα μέτρα του αναφαίρετου κατά τ ' άλλα αρχηγικού δικαιώματος.

Πρόθεση του, όπως αναφέρεται, ήταν να τραβήξει τις κρίσεις για μετά τα μέσα Φεβρουαρίου, όμως οι πολιτικές εξελίξεις και κυρίως το ρίζωμα της παραφυάδας για τα σχέδια του Παπακώστα, κατέστησαν τα όποια σχέδια ανενεργά και tabula rasa. Οπότε, επισπεύδεται η ... κανονικότητα και οι κρίσεις το πιθανότερο είναι πως θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, εκτός βέβαια του απίθανου απρόοπτου, να μην πάρει κίβδηλη όπως και έχει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση της αριστεράς να 'χαμε να λέγαμε.     

Στο πλαίσιο αυτό, οι πιθανότητες κλίνουν προς την εκδοχή του light έως και zero, κάτι που θα συνοδευτεί με την απομάκρυνση ενός ή μιας αντιστρατήγου. Να δούμε ποιος ή ποια και με τί ανταλλάγματα.



του Γιώργου Καραϊβάζ


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια