Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αναζητούνται 4 εκατ. ευρώ από τον ΟΚΑΝΑ

Νέο πόρισμα του μεικτού κλιμακίου επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ διαπιστώνει πολλές και συχνές αναντιστοιχίες στους προϋπολογισμούς του ΟΚΑΝΑ, στα ποσά που δόθηκαν από το κράτος και σε
εκείνα που τελικά έφτασαν στον προορισμό τους, δηλαδή στα Κ.Π., στην περίοδο 2009-2013.
Συνολικά και μετά τους ελέγχους, 4 εκατ. ευρώ που έπρεπε να είχαν δοθεί στα Κ.Π. παρακρατήθηκαν μεταξύ 2009-2013 από τον ΟΚΑΝΑ, χωρίς τα απαραίτητα υποστηρικτικά στοιχεία νομιμοποίησης αυτών των ενεργειών, ενώ δεν προκύπτει από παραστατικά το κατά πόσο στη συνέχεια το ποσό αυτό αναπληρώθηκε. Οι επιθεωρητές ζητούν να μάθουν αν υπήρξαν αποφάσεις της διοίκησης του ΟΚΑΝΑ και πώς κατανέμονταν τα ποσά ανά Κέντρο Πρόληψης.
Ηταν κοινό μυστικό για όσους είχαν τότε την παραμικρή σχέση με τα κέντρα πρόληψης (τα οποία εκτός από τον ΟΚΑΝΑ εποπτεύει και ο Δήμος Αθηναίων) ότι και εκεί υπήρχαν... διαφορετικές ταχύτητες. Οι επιθεωρητές διατύπωσαν σειρά ερωτημάτων προς τον ΟΚΑΝΑ (αλλά και προς το υπ. Υγείας) για το πώς ήταν δυνατόν τα κρατικά χρήματα που αφορούσαν τη χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης να συνυπάρχουν σε κοινό λογαριασμό με άλλες οικονομικές συναλλαγές του ΟΚΑΝΑ, να μην εμφανίζονται τα ποσά που λάμβανε κάθε κέντρο, να μην υπάρχουν παραστατικά και αποφάσεις για τις αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης του κρατικού χρήματος κ.λπ.

efsyn.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια