Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τη 17χρονη που κατηγορείται για παιδοκτονία – Τι λένε οι δικηγόροι της


Οι συνθήκες γέννησης ήταν κακές, αλλά δε σκότωσε η ίδια το παιδί”, υποστηρίζουν οι δικηγόροι της 17χρονης, που φέρεται να γέννησε μόνη της στο μπάνιο του σπιτιού της, ενώ λίγο αργότερα το μωρό βρέθηκε νεκρό. Το περιστατικό, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη σε διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης.

 

Ρεπορτάζ: Κική Τσάνη

 

 

Η 17χρονη Ρομά, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παιδοκτονία, νοσηλεύεται στην παιδοψυχολογική κλινική του Παπανικολάου, ενώ μετά από εισαγγελική δίωξη, παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, που σύμφωνα με πληροφορίες, μετέβη σήμερα στο νοσοκομείο για τη διαδικασία της ανάκρισης. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται ακόμα σε κρίση και δεν έχει αντιληφθεί πλήρως την κατάσταση.

 

“Δεν σκότωσε το παιδί”

 

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, Θεόδωρο και Αντώνη Καραγιάννη, η νεαρή κατηγορούμενη, που παρακολουθείται στενά από το προσωπικό της παιδοψυχολογικής κλινικής, δεν είχε δόλο να κάνει κακό στο νεογνό.

 

“Αρνούμαστε την κατηγορία της παιδοκτονίας. Η 17χρόνη ανήλικη, γέννησε μόνη της το παιδί της και έκοψε μονη της τον ομφάλιο λώρο. Σίγουρα οι συνθήκες γέννησης ήταν πολύ κακές και μπορεί να προήλθε από πολλά πράγματα ο θάνατος. Αλλά η 17χρονη δε σκότωσε το παιδί”.

 

Παράλληλα, δήλωσαν πως δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση τα δημοσιεύματα ότι έβαλε το παιδί νεκρό σε ένα σάκο και το έκρυψε. “Η πραγματικότητα είναι ότι έβαλε το παιδί με μια κουβερτούλα και ένα σεντόνι, σκεπασμένο μέχρι το λαιμό, σε ένα σάκο δίπλα στο κρεβάτι της για να κοιμηθεί”, καταλήγουν.

 

Όπως φέρεται να ισχυρίζεται η νεαρή, δεν είχε καταλάβει την εγκυμοσύνη της μέχρι το τελευταίο στάδιο και κανένας άλλος δε γνώριζε για την κατάστασή της, αφού φοβόταν να το πει στον πατέρα της, ενώ άγνωστη παραμένει η ταυτότητα του πατέρα του μωρού.

 

Όταν αντιλήφθηκε πως ήρθε η ώρα να γεννήσει, πήγε μόνη της στο μπάνιο, και αφού γέννησε το βρέφος, σε κατάσταση πανικού, όπως φέρεται να λέει, έκοψε τον ομφάλιο λώρο με ένα μαχαίρι, ενώ ήταν και η μοναδική φορά που το άκουσε να κλαίει. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις περιγραφές της, έκανε μπάνιο και κοιμήθηκε, αφήνοντας το νεογνό, που όπως φέρεται να τόνισε πολλές φορές, δεν έκλαψε δεύτερη φορά, δίπλα στο κρεβάτι και όταν ξύπνησε, συνειδητοποίησε πως ήταν νεκρό.

 

Η ίδια διακομίσθηκε αμέσως στο νοσοκομείο με αιμορραγία, όπου και θα παραμείνει νοσηλευμένη μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάστασή της.

 

 

Πηγή: thesstoday.gr


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια