Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μετά τα 151 “ναι”... ολοταχώς για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Με 151 «ναι», όπως ήταν αναμενόμενο, η Κυβέρνηση έλαβε τη ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, μετά από τη διαδικασία που κράτησε δυο μέρες και σημαδεύτηκε από θυελλώδεις αντιπαραθέσεις.



Τα 151 «ναι», προήλθαν από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κι από την Έλενα Κουντουρά, τον Βασίλη Κόκκαλη, τον Θανάσης Παπαχριστόπουλο, τον Κώστα Ζουράρι, την Κατερίνα Παπακώστα και τον Σπύρο Δανέλλη.

Τα «όχι» ήταν 148, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης, που δεν ήταν παρών στη Βουλή γνωστοποίησε μέσω επιστολής ότι αν βρισκόταν στη Βουλή θα ψήφισε «όχι», αλλά με βάση τον κανονισμό η ψήφος αυτή δεν προσμετράτε.

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την παροχή της ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, δήλωσε ότι «σήμερα το Κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα. Έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης  στην προσπάθεια ανάκτησης της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας.

Σε μία κυβέρνηση που έχει ήδη αλλάξει την Ελλάδα και που θα συνεχίσει μέχρι την ολοκλήρωση της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της, με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, τις ανάγκες και τα συμφέροντα της Ελλάδας των πολλών».

Επόμενος στόχος πλέον για την Κυβέρνηση είναι να κυρώσει η Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία θα εισαχθεί στο κοινοβούλιο τις επόμενες μέρες.


πηγή: ant1news.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια