Ναρκωτικά αξίας 150.000.000 έκρυβε στα αμπάρια του το ρυμουλκό ΑΝDREAS


Ένα χρόνο μετά το ρεσάλτο στο ρυμουλκό ΑNDREAS στα ανοιχτά της Κρήτης και τον εντοπισμό περίπου έξι τόνων χασίς, τα στελέχη του Λιμενικού βρήκαν ακόμη μία μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών κρυμμένη στα αμπάρια του πλοίου που εδώ και ένα χρόνο έχει κατασχεθεί και φυλάσσεται στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης Κρήτης.
Τα μέλη του καρτέλ είχαν κρύψει κάτω από ένα διάδρομο ανάμεσα σε δύο καμπίνες εξίμησι τόνους χασίς αλλά και 258.000 ναρκωτικά χάπια captagon, τα ναρκωτικά των τζιχαντιστών. Σύμφωνα με το λιμενικό η συνολική αξία του εμπορεύματος υπολογίζεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 150.000.000 ευρώ.
Τα έξι μέλη του πληρώματος του ρυμουλκού που συνελήφθησαν μετά το ρεσάλτο είχαν οδηγηθεί στις φυλακές. Η συγκεκριμένη ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή σοκολάτας είναι η μεγαλύτερη που έχει κατασχεθεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας.

 
 
Η ανακοίνωση του Λιμενικού:
 
Μετά από αξιοποίηση νεότερων πληροφοριών που περιήλθαν σε γνώση της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ.) του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών κλιμακίου στελεχών της ΔΙ.ΔΙ.ΝΑΛ και της Λιμενικής Αρχής Αγίας Γαλήνης εντοπίστηκε και κατασχέθηκε εντός του ρυμουλκού πλοίου “ANDREAS”, το οποίο ήταν κατασχεμένο και φυλασσόμενο στο λιμένα της Αγίας Γαλήνης Κρήτης, επιμελώς κρυμμένη και συσκευασμένη, ποσότητα έξι (06) τόνων, πεντακοσίων εξήντα ενός (561) κιλών και επτακοσίων (700) γραμμαρίων κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) καθώς και διακοσίων πενήντα οκτώ χιλιάδων (258.000)  δισκίων CAPTAGON.
 

Ειδικότερα, η εν λόγω κατασχεθείσα ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων ήταν επιμελώς κρυμμένη στο πλοίο, σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, σε σημείο μη ανιχνεύσιμο και προσβάσιμο.
Υπενθυμίζεται ότι, την 06-12-17, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συνεργασίας της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ.) του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος με Υπηρεσίες του Γαλλικού Τελωνείου, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού Σώματος με επιβαίνοντες στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) του Λιμενικού Σώματος και αεροσκάφος του Frontex, πραγματοποίησαν, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, ευρύτατης κλίμακας επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκε και κατασχέθηκε επί του ρυμουλκού “ANDREAS” ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) έξι τόνων, εκατόν εβδομήντα επτά κιλών και οκτακοσίων γραμμαρίων (6.177,800 kg).
Τα έξι (06) μέλη του πληρώματος του ρυμουλκού “ANDREAS”, συριακής υπηκοότητας είχαν συλληφθεί κατά την αυτόφωρη διαδικασία, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο ρυμουλκό  ANDREAS” εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) συνολικά δώδεκα (12) τόνων, επτακοσίων τριάντα οκτώ (738) κιλών και πεντακοσίων (500) γραμμαρίων, καθώς και διακόσιες πενήντα οκτώ χιλιάδες (258.000) δισκία CAPTAGON.
 

Η συνολική αξία των ανωτέρω ανέρχεται περίπου στα εκατόν πενήντα εκατομμύρια (150.000.000) ευρώ.
 

Σημειώνεται ότι η εν λόγω ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) είναι η μεγαλύτερη που έχει κατασχεθεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας.

 

_