Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η αστυνομία άφησε στην Πατησίων τους διαδηλωτές στα δόντια των αναρχικών - Δεν έστειλαν ΜΑΤ παρά τις κλήσεις στο 100

φωτογραφία αρχείου
Θα μπορούσε να εκληφθεί ως αδιανόητη σύμπραξη της ηγεσίας της αστυνομίας με τους γνωστούς άγνωστους ταραξίες κι εμπρηστές, ακόμη και αστυνομικών. Ήταν
όμως έτσι;

Πληροφορίες του bloko.gr  σημειώνουν ότι η ηγεσία της ΕΛΑΣ άφησε απροστάτευτους τους διαδηλωτές που αποχωρούσαν μέσω της Πατησίων, απέναντι στις επιθέσεις αντιεξουστικών και ... αντικαθεστωτικών (sic) στοιχείων που εξαπέλυσαν κατά κύματα επιθέσεις εναντίον τους με κάθε είδους μέσο ευκαιριακής χρήσης.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι στο κέντρο της άμεσης δράσης έχουν καταγραφεί περισσότερες από κλήσεις πολιτών και μάλιστα σε εκτεταμένη διάρκεια χρόνου, πλην όμως δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Μετά μόνο από πολύ ώρα, έστειλαν μία ομάδα ΟΠΚΕ για να κάνει ποιος ξέρει ακριβώς τί, δεδομένου ότι ο εξοπλισμός τους δεν ενδείκνυται για μέτρα τάξης, πολύ δε περισσότερο για την αποκατάσταση της.

Η αστυνομία οφείλει να διατάξει ΕΔΕ, να παραδώσει στον εισαγγελέα τα ηχητικά από τις κλήσεις των πολιτών στο καταγραφικό του 100, ώστε να διαπιστωθεί με εντολή ποιου αφέθηκαν απροστάτευτοι οι διαδηλωτές.

Άλλωστε, σύμφωνα με την ανερυθρίαστη εκτίμηση τους, οι διαδηλωτές ήταν μόλις ... 60.000 και συνεπώς διαχειρίσιμοι ώστε να μπορούν ν' αποσπαστούν δυνάμεις ΜΑΤ, έστω και ΥΜΕΤ απ' όπου δεν υπήρχε ανάγκη παρουσίας τους.



του Γιώργου Καραϊβάζ



_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια