Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαρακόπουλος: Ο νόμος για το άσυλο είναι το προστατευτικό κέλυφος της ανομίας


«Ο νόμος για το άσυλο είναι το προστατευτικό κέλυφος της ανομίας, της παρανομίας, του περιθωρίου», τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ενώ αναφερόμενος στα επεισόδια που έγιναν στις συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο και τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σημειώνει ότι «σηματοδοτούν την παρακμή του κράτους δικαίου και την αδυναμία των θεσμών να επιβάλουν την τάξη».

Αναφερόμενος στα Εξάρχεια, ο κ.Χαρακόπουλος τα χαρακτηρίζει ως «τον παράδεισο των παρανόμων» με την ευγενική ανοχή του κατ' επίφαση υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ προσθέτει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα επιτρέψει ούτε άβατα της ανομίας, ούτε το ξέφραγο αμπέλι της εγκληματικότητας.

Όσον αφορά το ζήτημα της συμφωνίας Εκκλησίας - Πολιτείας, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, επισημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ιεραρχών, σύσσωμοι οι κληρικοί και το Οικουμενικό Πατριαρχείο - που έχει υπό την δικαιοδοσία του την Εκκλησία της Κρήτης, και τα Δωδεκάνησα - εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους, ενώ σημειώνει ότι υπάρχει και ένα θέμα με το Σύνταγμα. Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρει ακόμη, μεταξύ άλλων, ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε φάση αποδρομής και ότι κι αν σκαρφιστεί της γυρίζει μπούμερανγκ».

 

Ακολουθεί η συνέντευξη του Μάξιμου Χαρακόπουλου στο ΑΠΕ - ΜΠΕ και τον δημοσιογράφο Δημοσθένη Καλαμπάκα

 

ΕΡ: Κύριε Χαρακόπουλε, για ακόμη μια χρονιά σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια τόσο στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, όσο και στις συγκεντρώσεις για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Επεισόδια που γινόντουσαν και επί κυβερνήσεων ΝΔ. Τι πρέπει, επιτέλους, να γίνει;

 

ΑΠ: Τα όσα παρακολουθήσαμε την ημέρα του Πολυτεχνείου και, ιδιαίτερα, μετά την πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, δεν μπορεί παρά να μας γεμίζουν με θλίψη. Είναι πλέον φανερό ότι οι περιβόητοι γνωστοί-άγνωστοι που σπάνε, καίνε, ασχημονούν σε ένα πάρτι βίας, δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή ούτε για το νόημα του Πολυτεχνείου ούτε για την μνήμη του δολοφονημένου παιδιού πριν από 10 χρόνια. Είναι άνθρωποι που κινούνται με τυφλό μίσος και αναζητούν απλώς την ευκαιρία να εκδηλωθούν βίαια. Δεν υπάρχει καμία ιδεολογία σε ό,τι κάνουν παρά μόνον η παράδοση στα πιο άγρια ένστικτα, σε ένα χαοτικό ντελίριο. Είναι κρίμα και για αυτούς αλλά κυρίως για την ελληνική κοινωνία που βιώνει συνεχώς τέτοιες ακραίες καταστάσεις, σε σημείο που να τις θεωρεί σχεδόν αυτονόητες. Κι όμως, σηματοδοτούν την παρακμή του κράτους δικαίου, την αδυναμία των θεσμών να επιβάλουν την τάξη, να κατοχυρώσουν στους πολίτες το αγαθό της ασφάλειας, της ζωής του, της περιουσίας του. Είναι μια ήττα μεγάλων διαστάσεων, που, δυστυχώς, υποθάλπεται από κάποιους κύκλους που παραμένουν αγκυλωμένοι στις ιδεοληψίες άλλων εποχών. Και ανάμεσά τους βρίσκονται πολλοί που έχουν θέση στη σημερινή κυβέρνηση, που επέτρεψαν, αν δεν ενίσχυσαν στο παρελθόν, την διόγκωση αυτού του επικίνδυνου φαινομένου. Ακόμη και σήμερα, η σιωπηρή παράδοση των Εξαρχείων εκ μέρους της κυβέρνησης στις ομάδες του περιθωρίου τροφοδοτεί τη ανεξέλεγκτη βία των μολότοφ. Το κράτος, βέβαια, εδώ και δεκαετίες είχε κάνει απαράδεκτες υποχωρήσεις στο περιθώριο, είτε από αβελτηρία είτε από ένα φοβικό σύνδρομο. Το θέμα είναι ότι πλέον αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έχουμε φθάσει σε μια κατάσταση κυριολεκτικά ανυπόφορη. Απαιτούνται μέτρα συντονισμένα, συνδυασμένα και αποφασιστικά για να βάλουμε τέλος σε αυτήν την παρακμή.

 

ΕΡ: Η κυβέρνηση κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία, ότι διαρκώς θέτει ζητήματα περί ανομίας στα Πανεπιστήμια, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσει εντυπώσεις για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Ποια είναι η απάντησή σας;

 

ΑΠ: Η ΝΔ θέτει ζητήματα υπαρκτά, δεν γράφουμε σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Προσπαθούμε να εκφράσουμε υπεύθυνα, εκ της θέσεώς μας ως αξιωματική αντιπολίτευση, την αγωνία χιλιάδων φοιτητών, καθηγητών και εργαζομένων στα πανεπιστήμιά μας, που βιώνουν μια μοναδική παγκοσμίως κατάσταση. Στο όνομα του δήθεν ασύλου, οι πανεπιστημιακοί χώροι έχουν γίνει κυριολεκτικά "μπάτε σκύλοι αλέστε". Οργανωμένες ομάδες τραμπούκων, με ιδεολογικό προσωπείο, ασκούν τρομοκρατία και επιβάλουν με τη βία τη δική τους ατζέντα. Ο περιβόητος Ρουβίκωνας στήνει γραφεία εντός της Φιλοσοφικής Σχολής, και οι καθηγητές που προσπαθούν απεγνωσμένα να αποτρέψουν την αυθαιρεσία ηττώνται κατά κράτος. Φοιτητές ή και καθηγητές απειλούνται ακόμη και δέρνονται. Το Πολυτεχνείο, έχει γίνει ορμητήριο των κουκουλοφόρων που επιτίθενται με μολότοφ και πέτρες σε εβδομαδιαία βάση. Σε πολλές σχολές έχουν εγκατασταθεί περιθωριακά στοιχεία, που κάνουν εμπόριο ή και χρήση ναρκωτικών και άλλες παράνομες ενέργειες, όπως συμβαίνει στην πρώην ΑΣΟΕΕ. Εκεί, συν τοις άλλοις, έχει στηθεί μια μόνιμη αγορά παρεμπορίου. Χωρίς να υπάρχει ουσιαστική παρέμβαση της πολιτείας, κι αν βρεθούν εκεί κοντά αστυνομικοί, κινδυνεύουν από τις επιθέσεις των μπαχαλάκηδων, όπως έγινε πριν λίγες εβδομάδες. Ο φόβος κυριαρχεί και στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, ιδίως μόλις σουρουπώσει, αλλά και στην Περιφέρεια, όπως στο ΑΠΘ. Όλα τα παραπάνω, μέρος της πλούσιας εσοδείας του «πανεπιστημιακού χάους», δεν τα λέει η αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι καταγγελίες των ίδιων των θιγόμενων. Φοιτητές και καθηγητές από τις σχολές στέλνουν συνεχώς απεγνωσμένα μηνύματα για παρέμβαση της Πολιτείας. Αντί, όμως, συγκεκριμένων μέτρων λαμβάνουν φαιδρές απαντήσεις, όπως αυτή του υπουργού Παιδείας ότι τους ναρκέμπορους και τους τραμπούκους θα τους βγάλει από τα Πανεπιστήμια το "ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα". Δηλαδή, στέλνεις τα παιδιά σου να σπουδάσουν, και αυτά πρέπει να «πλακώνονται στο ξύλο» με περιθωριακούς και κουτσαβάκια. Κι αυτό γιατί ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν θέλουν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, και κρύβονται, κατά τρόπο καθόλου "ρωμαλέο".

 

ΕΡ: Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μητσοτάκης, έχει δηλώσει ότι το πανεπιστημιακό άσυλο με τη σημερινή του μορφή θα καταργηθεί. Πιστεύετε ότι η κατάργησή του θα αποτελούσε την πανάκεια για όλα τα προβλήματα;

 

ΑΠ: Ποτέ δεν είπαμε ότι η κατάργηση του ασύλου είναι πανάκεια για όλα τα προβλήματα. Είναι, όμως, η λύση για πολλά από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θα αποκαταστήσει την απαιτούμενη ηρεμία στους πανεπιστημιακούς χώρους, θα τους αποδώσει και πάλι στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, που είναι οι φοιτητές και οι καθηγητές. Σε όλον τον κόσμο η εκπαίδευση είναι βασικό όχημα ανάπτυξης και εμείς συζητάμε με ατζέντα του… 1970. Αυτό και μόνο δείχνει τη στασιμότητά μας ως κοινωνία. Το πανεπιστημιακό άσυλο είχε νόημα σε μια εποχή που βγαίναμε από την δικτατορία. Σήμερα η ελευθερία του λόγου δεν αμφισβητείται από κανέναν, σε μια χώρα μέλος της ΕΕ. Το άσυλο του κ. Γαβρόγλου δεν είναι για τις ιδέες, που δόξα τω θεώ, στην Ελλάδα κυκλοφορούν ελεύθερες -ακόμη και αυτών που δεν θέλουν να υπάρχουν ελεύθερες ιδέες. Ο νόμος για το άσυλο είναι το προστατευτικό κέλυφος της ανομίας, της παρανομίας, του περιθωρίου. Κι αυτό δεν εξυπηρετεί ούτε τις ιδέες, ούτε την ελευθερία, ούτε τα Πανεπιστήμια. Ε, αυτό η ΝΔ ως κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί. Ο νόμος Γαβρόγλου θα πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων, όπου ανήκει.

 

ΕΡ: Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για άβατο στα Εξάρχεια και για αύξηση της εγκληματικότητας. Τι διαφορετικό θα έκανε η Νέα Δημοκρατία εάν ήταν στην κυβέρνηση;

ΑΠ: Και για τα δύο οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι καίριες και βαριές. Η εγκληματικότητα, μεγάλης και μικρής κλίμακας, βρίσκεται στο κόκκινο. Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε πολύ επ’ αυτού. Μιλά μόνη της η καθημερινή ειδησιογραφία, που είναι η κορυφή του παγόβουνου. Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών είναι στο ναδίρ. Είτε ζούνε στις φτωχές συνοικίες της πρωτεύουσας, είτε στις ακριβές ή στην περιφέρεια. Ιδιαίτερα ο εκτρωματικός νόμος Παρασκευόπουλου, που άνοιξε τις πύλες των φυλακών σε κάθε έγκλειστο για οποιοδήποτε σχεδόν αδίκημα, έγινε χορηγός της εγκληματικότητας, τροφοδοτώντας της ανακύκλωσή της. Επιπλέον, αποθράσυνε τα "κατ’ επάγγελμα" εγκληματικά στοιχεία, ενώ αποθάρρυνε το ηθικό των αστυνομικών που συλλαμβάνουν τους δράστες και μετά αυτοί κυκλοφορούν ελεύθεροι και διαπράττουν νέα αδικήματα.

Όσο για τα Εξάρχεια, πρόκειται για κράτος εν κράτει. Οι αστυνομικοί στέκουν προσεκτικά στην Χαριλάου Τρικούπη και στην Πατησίων, μπας και πατήσουν την συνοριογραμμή με την επικράτεια των συμμοριών του περιθωρίου. Τα Εξάρχεια είναι ο παράδεισος των παρανόμων. Από όπλα μέχρι ναρκωτικά και από ομάδες κρούσης που σπάνε και καίνε μέχρι φυτώριο τρομοκρατίας. Κι όλα αυτά με την ευγενική ανοχή του κατ’ επίφαση υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που πάντα σύμφωνα με το δόγμα Τόσκα, δεν ακουμπά και δεν πειράζει για να μην στενοχωρηθούν οι "συλλογικότητες", με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να διατηρεί εκλεκτικές συγγένειες. Εμείς λέμε ναι, μπορούμε να κάνουμε το διαφορετικό, δηλαδή να εφαρμόσουμε τον νόμο, όπως επιτάσσει το σύνταγμα, όπως επιθυμούν οι πολίτες αλλά και όπως υπαγορεύει η κοινή λογική. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα επιτρέψει ούτε άβατα της ανομίας, ούτε το ξέφραγο αμπέλι της εγκληματικότητας.

 

ΕΡ: Ποια είναι τα βασικότερα σημεία του προγράμματος της ΝΔ για την ασφάλεια;

 

ΑΠ: Κατ’ αρχάς θα ξηλώσουμε το νομοθετικό πλαίσιο και τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που πριμοδοτούν την ανομία και την εγκληματικότητα. Και εννοώ τέρμα ο νόμος Γαβρόγλου για το άσυλο, τέρμα ο νόμος Παρασκευοπούλου για τις φυλακές, τέρμα το δόγμα Τόσκα για τα Εξάρχεια, τους Ρουβίκωνες και τις συλλογικότητες. Η αστυνομία θα μπορεί να κάνει τη δουλειά της, που την γνωρίζει πολύ καλά και το έχει αποδείξει όποτε δεν της δένουν τα χέρια. Η ΕΛ.ΑΣ θα λειτουργήσει με επιχειρησιακά σχέδια τα οποία ακυρώσουν την αίσθηση του σπάω και δεν πληρώνω. Επιπλέον, θα επανέλθουν οι φυλακές υψίστης ασφαλείας, για να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, και όχι για… διακοπές σε αγροτικές φυλακές και με άδειες στο σπίτι του, ακόμη κι αν έχει "καθαρίσει" μια ντουζίνα ανθρώπους. Σε κάθε περίπτωση, λύσεις στα προβλήματα υπάρχουν, όσο σύνθετα κι αν είναι αυτά, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση, Αντιλαμβάνομαι ότι οι Έλληνες μέσα σ’ αυτήν την μίζερη καθημερινότητα έχουν πάθει ένα είδους μιθριδατισμό, τη συνήθισαν και δεν πιστεύουν ότι θα αλλάξει, ακόμη κι αν δυσφορούν κι αυτό είναι το πιο επικίνδυνο. Αυτό θα έλθουμε να ανατρέψουμε. Να δείξουμε ότι υπάρχει ορίζοντας, δεν είμαστε καταδικασμένοι να βιώνουμε εσαεί την παρακμή.

 

ΕΡ: Πώς κρίνετε, ως αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, την παρουσία της κ. Γεροβασίλη και της κ. Παπακώστα – Σιδηρόπουλου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;

 

ΑΠ: Πολλά λόγια, κι από ουσία τίποτε. Μένουν σταθερές στην γραμμή Τόσκα. Οι γνωστοί-άγνωστοι κτυπούν αστυνομικές υπηρεσίες με δολοφονικές επιδρομές, και δεν συλλαμβάνεται κανείς. Τραμπούκοι του περιθωρίου επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στα δικαστήρια, και η εντολή στις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ ήταν, όπως φαίνεται, να παρατηρούν το λιντσάρισμα. Κλήθηκαν μάλιστα οι αστυνομικοί από την κ. Παπακώστα, να «αυτοπροστατεύονται», που αν δεν ήταν επικίνδυνη η κατάσταση ακόμη και να θρηνήσουμε θύματα θα γελούσαμε ακόμη. Πάει ο Ρουβίκωνας στη Φιλοσοφική στήνει γραφεία, φωνάζουν οι καθηγητές, αλλά το αρμόδιο υπουργείο… αγρόν ηγόραζε. Βέβαια, ακούσαμε πολλά για τον λογαριασμό που θα στέλνανε στο Ρουβίκωνα για τα σπασμένα, για δόγμα μηδενικής ανοχής, αλλά όλα αποδείχθηκαν κενά περιεχόμενου. Κι έτσι νομίζω θα συνεχιστεί η κατάσταση μέχρι να πέσει αυτή η κυβέρνηση. Δυστυχώς, οι άνθρωποι αυτοί δεν αντιλαμβάνονται τη δημόσια ασφάλεια ως μείζον αγαθό.

 

ΕΡ: Ποια είναι η άποψή σας για τη συμφωνία Εκκλησίας – Πολιτείας; Ο ΣΥΡΙΖΑ σας κατηγορεί για "τυχοδιωκτική στάση" στο πολύκροτο αυτό θέμα.

 

ΑΠ: Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ όταν δέχεται κριτική για τα έργα και τις ημέρες του είναι να πετάει έναν χαρακτηρισμό, χωρίς όμως να ακουμπά την ουσία. Το ίδιο κάνει με την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών. Όσοι φωνάζουν ότι αυτό που υπογράφηκε παραχωρεί όνομα, ταυτότητα και γλώσσα Μακεδονική, και ότι δεν πρέπει να περάσει η συμφωνία, χαρακτηρίζονται ακροδεξιοί και φασίστες. Βέβαια, έρχεται τώρα ο κ. Ζάεφ, με τις ευθείες αλυτρωτικές του θέσεις, που προσχηματικά απέσυρε μερικώς στη συνέχεια, να μας δικαιώσει πλήρως. Το ίδιο και στο εκκλησιαστικό. Εδώ, η συντριπτική πλειοψηφία των ιεραρχών, σύσσωμοι οι κληρικοί, το Οικουμενικό Πατριαρχείο - που έχει υπό την δικαιοδοσία του την Εκκλησία της Κρήτης, και τα Δωδεκάνησα - εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους. Είναι κι αυτοί τυχοδιώκτες; Ότι αυτοί κάνουν συμφωνίες στο πόδι, που είναι διάτρητες, και δημιουργούν περισσότερα προβλήματα απ’ όσα υποτίθεται λύνουν δεν τους απασχολεί; Επιπλέον, υπάρχει κι ένα θέμα με το Σύνταγμα. Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι ταυτισμένη με τους αγώνες του ελληνικού έθνους για την ελευθερία του, η ορθόδοξη ταυτότητα είναι συνδεδεμένη με την εθνική. Γιατί αυτή η πρεμούρα να αλλαχθούν όσα ο νομοθέτης προβλέπει στο Σύνταγμα; Η ανεξιθρησκεία είναι εξασφαλισμένη στην χώρα μας και κανείς δεν διώκεται για τα θρησκευτικά του πιστεύω, που μπορεί να τα εκδηλώνει ελεύθερα, αν δεν προσηλυτίζει. Το ζήτημα είναι να κατεβάσουμε τις εικόνες από τα δικαστήρια και να καταργήσουμε τον θρησκευτικό όρκο; Ποιόν ωφελεί, σε τελική ανάλυση αυτό, εκτός από το ότι δίνει πιστοποιητικά αριστεροσύνης στην πλέον μνημονιακή κυβέρνηση και στο 3% του κομματικού της πυρήνα;

 

ΕΡ: Πιστεύετε ότι με την μη περικοπή των συντάξεων και άλλα ευνοϊκά μέτρα για τους πολίτες, η κυβέρνηση βελτίωσε την εικόνα της;

 

ΑΠ: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε φάση αποδρομής, κι ότι κι αν σκαρφιστεί της γυρίζει μπούμερανγκ. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που συνέβη με τον Ριχάρδο των ενεχυροδανειστηρίων. Βιάστηκε ο κ. Τσίπρας να παίξει τον προστάτη των φτωχών, και έβγαλε και δικαστική απόφαση. Και πριν τελειώσει τον λόγο του η υπόθεση εξελίσσεται σε πρωτοφανές φιάσκο. Τα ίδια με την υπόθεση των Σκοπίων, φιλοτεχνούν μια εικονική πραγματικότητα, κι έρχεται η αλήθεια και τα γκρεμίζει όλα. Τώρα, με τις συντάξεις που δεν κόπηκαν -και ευτυχώς- ισχύει το Γιάννης κερνά Γιάννης πίνει. Δηλαδή μόνοι τους ψήφισαν τις περικοπές, ως μη όφειλαν, γιατί τα δικά τους τερτίπια με τον Γιάνη με το ένα ν, ήταν που οδήγησαν στο νέο σκληρότερο μνημόνιο. Τώρα, βέβαια, πλασάρουν το αφήγημα των 100 ημερών, ότι δήθεν έως πρόσφατα δεν έκαναν ό,τι ήθελαν και πλέον μπορούν. Πρόκειται για remake του 2015, που προσδοκά να πείσει κάποιους κοψοχέρηδες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά τα θαύματα δεν γίνονται συνέχεια, ειδικά τώρα που ο κόσμος είδε, έπαθε και έμαθε.

 

ΕΡ: Εκτιμάτε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας ή νωρίτερα;

 

ΑΠ: Η εξουσιολαγνεία από την οποία πάσχουν οι κυβερνώντες οδηγεί στην υπόθεση ότι θα θελήσουν να εξαντλήσουν και την τελευταία μέρα που τους δίνει το Σύνταγμα για να μείνουν στην καρέκλα. Ωστόσο, έχουν κάποια σοβαρά εμπόδια. Το ένα είναι η συμφωνία με τα Σκόπια. Θα την καθυστερήσουν, αλλά κάποια στιγμή θα έλθει στη Βουλή, και τότε δεν θα μπορεί άλλο να παίζει τον "ένστολο υπουργό" ο κ. Καμμένος. Επιπλέον, είναι και οι ευρωεκλογές. Μια μεγάλη ήττα στις ευρωεκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ προοιωνίζουν μια συντριπτική στις εθνικές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Ως εκ τούτου, ο μήνας Μάιος είναι το πιθανότερο σενάριο, αν και στην πολιτική ποτέ δεν ξέρεις. Οι μόνες βεβαιότητες είναι, ωστόσο, ότι αυτή η κυβέρνηση θα φύγει με το στίγμα της αποτυχίας και ότι η ΝΔ θα είναι αυτή που θα αναλάβει τις τύχες της χώρας για τα επόμενα χρόνια.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια