Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΥΑ-ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ: Ο θησαυρός αποδείχθηκε ....άνθρακας

Διαβάστε την ανακοίνωση τής ΠΟΜΕΝΣ:   Μετά τις τυμπανοκρουσίες περί αποκατάστασης της μισθολογικής αδικίας απέναντι στους στρατιωτικούς, μετά τις δεσμεύσεις για επιστροφή των
αναδρομικών στους δικαιούχους βάση της απόφασης του ΣτΕ, ήρθε η στιγμή της προσγείωσης στην ωμή πραγματικότητα! Ξεχάστηκε κιόλας η ρήση του κυρίου Πρωθυπουργού περί ηθικής υποχρέωσης της Πολιτείας έναντι των στελεχών των Ε.Δ.!
                    Εκδόθηκε επιτέλους η πολυαναμενόμενη ΚΥΑ με όχι και τόσο ευχάριστο περιεχόμενο.
                    Φυσικά και δεν επιστρέφονται τα αναδρομικά για την περίοδο 2017-2018. Καμία εννοείται πρόβλεψη για την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012. Κατά τα άλλα "αποκαταστάθηκε η αδικία"  παρουσιαζόμενη επικοινωνιακά μετά βαΐων και κλάδων.
                    Όλη η μέριμνα των Υπουργείων Άμυνας και Οικονομικών επικεντρώθηκε στην "καλή πρόθεση" τους να μας φορολογήσουν με 20% αλλά θα υπάρχουν και οι αναλογούσες κρατήσεις (ασφαλιστικές-λοιπές) σε όλα τα κλιμάκια, ανεξαρτήτως εισοδήματος...Εκτός αυτού, η φορολογική υποχρέωση δεν φαίνεται να εξαντλείται στο 20%, αφού δεν γίνεται λόγος περί αυτοτελούς φορολόγησης, αλλά το σύνολο των αναδρομικών θα φορολογηθεί με την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος ως εισόδημα του 2018. Επομένως, θα υπάρξουν αδικίες, εφόσον προκύπτει είτε μεγαλύτερο κλιμάκιο φόρου εισοδήματος είτε αυξημένος συντελεστής εισφοράς αλληλεγγύης, οι οποίες θα αποφεύγονταν αν η φορολόγηση γινόταν ξεχωριστά για κάθε έτος. Πέραν τούτου, αυξημένο εισόδημα ενδεχομένως να οδηγήσει σε απώλεια κοινωνικών παροχών και επιδομάτων που λάμβαναν ορισμένα στελέχη ενόψει των χαμηλών εισοδημάτων τους.
                    Δεν θέλουμε να μην πληρώνουμε τους φόρους μας κύριοι Υπουργοί. Είμαστε νομοταγείς πολίτες, όχι επαίτες. Δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να πούμε και ευχαριστώ την στιγμή κατά την οποία τα δεδουλευμένα μας θα τα πάρουμε έως και 6.5 χρόνια αργότερα από τον χρόνο της αντισυνταγματικής περικοπής τους. Θέλουμε τους μισθούς μας πίσω, όπως αποφάσισε το ΣτΕ και η Κυβέρνηση αρνείται να τους επαναφέρει μη συμμορφούμενη στις δικαστικές υποδείξεις, επανειλημμένα.
                    Φυσικά και η ΚΥΑ εκδόθηκε με στόχευση το όσο δυνατόν μικρότερο δημοσιονομικό κόστος για τα κρατικά ταμεία σε βάρος σημαντικής μερίδας των στρατιωτικών. Απόδειξη αυτού η πρόβλεψη της ΚΥΑ για καταβολή του αναδρομικού ποσού και ενσωμάτωσή του στα εισοδήματα του 2018!!!
                    Σας θυμίζουμε κύριε Υπουργέ πως το έτος 2018 το ανακηρύξατε «Έτος μέριμνας προσωπικού»! Μοιάζει αστείο κύριοι Υπουργοί των Οικονομικών και Άμυνας το ότι οι σύμβουλοί σας δεν σκέφτηκαν πως εφόσον τα αναδρομικά θεωρηθούν ως εισόδημα του 2018 αποκλειστικά και όχι της περιόδου 2012-2016, αυξάνεται το εισόδημα του 2018 με αποτέλεσμα πολλές χιλιάδες συνάδελφοι, να ανέβουν φορολογική κλίμακα και να χάσουν τα κοινωνικά επιδόματα του επόμενου έτους, όπως των τέκνων, ενοικίου, τιμολόγιο της ΔΕΗ κλπ. Τελικά τα νοικοκυριά των στρατιωτικών μήπως καλούνται να χάσουν σε κάποιες περιπτώσεις πολλά εξαιτίας αυτής της ρύθμισης;
                    Αυτό έγινε τυχαία ή σκοπίμως; Είστε δίπλα στους στρατιωτικούς κύριε Υπουργέ;
                    Επίσης ακούμε διαβεβαιώσεις πως για τα αναδρομικά μας, γίνεται «προσπάθεια» να πιστωθούν μέχρι της 14 Δεκεμβρίου και όχι μέχρι της 27 Ιανουαρίου που είναι καταληκτική ημερομηνία για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.
                   Τι θα ισχύσει τελικά? Θα μας ενημερώσετε επιτέλους?
                   Έρχεται να ολοκληρωθεί η προσπάθεια 600 και πλέον συναδέλφων μας και δέκα πρωτοβάθμιων Ενώσεων που κάποτε είχαν προσφύγει στο ΣτΕ, τους οποίους τιμούμε και αναγνωρίζουμε τον κάθε έναν ξεχωριστά. Οι πιο πολλοί από τους συναδέλφους τότε, είναι στην ΠΟΜΕΝΣ σήμερα. Για να θεωρείται όμως μια διεκδίκηση ολοκληρωμένη και επιτυχής θα πρέπει να έχει αρχή, μέση και τέλος. Και όπως τότε οι 600 και πλέον συνάδελφοι το έτρεξαν, έτσι και σήμερα η    θεσμική εκπρόσωπος των εν ενεργεία στρατιωτικών ΠΟΜΕΝΣ καλείται να αναδείξει τις παθογένειες μιας ΚΥΑ, που δεν είναι αντάξια των τότε πρωτοβουλιών των συναδέλφων και των πρωτοβάθμιων Ενώσεων.
                   Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ θα συνεχίσει τον αγώνα της, για την αποκατάσταση των αδικιών και θα προβεί συν τω χρόνω σε όλες τις νόμιμες διεκδικήσεις των συναδέλφων μας!

Για την Εκτελεστική Γραμματεία
Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας


Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)
Γεώργιος Θεοδώρου
Λγος (ΠΖ)

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια