Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θέμα χρόνου η αποφυλάκιση του ενεχυροδανειστή και των υπολοιπών επτά κατηγορουμένων

Καταιγιστικές δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης λαθρεμπορίας χρυσού προοιωνίζονται τα αλλεπάλληλα αιτήματα αποφυλάκισης που καταθέτουν οι 8
προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι για τη υπόθεση αυτή.
Σύμφωνα πληροφορίες το σκηνικό της υπόθεσης άρχισε να αλλάζει μετά τη διαβίβαση στην ανακρίτρια εγγράφου της ΑΑΔΕ, η οποία επικαλούμενη την τελωνειακή νομοθεσία, ενημέρωσε ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.
Κατόπιν αυτού, όπως εκτιμούν νομικές πηγές, το βασικό κακούργημα της λαθρεμπορίας παραμένει έωλο, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης.
Αδικήματα τα οποία προβλέπουν προσωρινή κράτηση για τους κατηγορούμενους. Υπό αυτά τα δεδομένα οι συνήγοροι υπεράσπισης καταθέτουν αιτήματα άρσης της προσωρινής κράτησης.
Ανάκληση
Ηδη η ανακρίτρια διαφθοράς προχώρησε σε ανάκληση και των οκτώ ενταλμάτων προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων που ειχε διαταχθεί η προφυλάκισή τους από την Παρασκευή έως και την Κυριακή.
Εντός της ημέρας αναμένεται μάλιστα η αποφυλάκιση των κατηγορουμένων (του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου και των άλλων 7) κατά δήλωση των δικηγόρων τους.Η ανακρίτρια διαφθοράς οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή μετά από έγγραφο της ΑΑΔΕ στο οποίο φέρεται να βεβαιώνεται ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι συνεώς δεν υπάρχει λαθρεμπορία, άρα ούτε εγκληματική οργάνωση!!!
Τις εξελίξεις ανακοίνωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.
Ο συνήγορος του Ριχάρδου, Αλέξης Κούγιας δήλωσε:
«Μας κάλεσε η κυρία ανακρίτρια η οποία  προς τιμή της, μας ανακοίνωσε ότι από χθες το μεσημέρι, με επιμέλεια της, κατάφερε να προκαλέσει αντίδραση από ΑΑΔΕ, που είναι η μόνη αρμόδια για να βεβαιώνει τελωνειακές παραβάσεις.
Κατόπιν αυτού ενεργοποίησε αυτεπαγγέλτως  τη διαδικασία για αποφυλάκιση.Το βέβαιο είναι ότι σε λίγες ώρες οι κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι. Αυτό είναι το μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν δικαιοσύνη για ιδιοτελείς σκοπούς αλλά η δικαιοσύνη δίνει απαντήσεις. Δεν γνωρίζω αν αυτεπαγγέλτως δικαιοσύνη στραφεί βάρος αυτών που δημιούργησαν φαρσοκωμωδία».
Οι Παναγιώτης και Γιώργος Μιχαλόλιας, ανέφεραν:
Μετεβλήθη το αστυνομικό τμήμα ασφαλείας σε αστυνομικό τμήμα ανασφαλείας. Οδήγησαν δεκάδες ανθρώπους στην ταλαιπωρία με σοβαρές διώξεις χωρις να έχουν οποιοδηποτε νομικό έρεισμα όπως βεβαίωσαν οι αρμόδιες αρχές του ΥΠΟΙΚ. Κλεινουμε την εξης φραση:  Ο μη γένοιτο επανάληψη αυτής της διωκτικής αυθαιρεσίας και αξίζει να τονισουμε και την ευαισθησία των δικαστικών αρχών οι οποίες μεχρι σήμερα έκαναν άλματα στο κενό. 
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κακόγιαννος  είπε:
«Είναι μία κακή νομική τροφή από μία ακατάλληλη αστυνομική κουζίνα»
Και ο Επαμεινώνδας Παπαδέας:
«Με μία κακή, πρόχειρη και κατασκευασμένη δικογραφία, μία μητέρα δύο ανήλικων βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένη».


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια