Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιο ρόφημα μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης;



Απλά και μόνο αλλάζοντας το πρωινό ή το απογευματινό σου ρόφημα, μπορείς να επιβραδύνεις τη γήρανση!

Σου ακούγεται απίστευτο; Κι όμως, σε μια κούπα με τσάι Earl Grey μπορεί να κρύβεται το ελιξίριο της νεότητας, σύμφωνα με τους επιστήμονες!

Σύμφωνα με έρευνα στο «PloS One Journal», το έλαιο περγαμόντο που περιέχει το εν λόγω τσάι, επιταχύνει τη διαδικασία κατά την οποία το σώμα εξουδετερώνει τα κατεστραμμένα κύτταρα, κρατώντας μας νέους και προλαμβάνοντας ασθένειες, όπως ο καρκίνος και τα αυτοάνοσα. Επίσης, έρευνα στο «Oxidative Medicine and Cellular Longevity» βρήκε πως ο χυμός περγαμόντο μπορεί να έχει αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.


«Ένας εύκολος τρόπος να ενσωματώσεις το περγαμόντο στη διατροφή σου είναι απλά να πίνεις τσάι Earl Grey», λέει η διαιτολόγος Amy Shapiro. «Το Earl Grey προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία: Το μαύρο τσάι περιέχει πολλά φλαβονοειδή (αντιοξειδωτικά) που βοηθούν στην καταπολέμηση ασθενειών. Το μαύρο τσάι περιέχει επίσης φθόριο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των δοντιών και την αποτροπή των κοιλοτήτων. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι η κατανάλωση τριών φλιτζανιών μαύρου τσαγιού την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της LDL χοληστερόλης και ως εκ τούτου να μειώσει τις συνολικές πιθανότητες καρδιακής νόσου ». Και τα οφέλη δεν τελειώνουν εκεί. «Το έλαιο περγαμόντο είναι ιδανικό για το δέρμα, ειδικότερα για ουλές, όπως οι ραγάδες και η ανεμοβλογιά», λέει η Shapiro. «Βοηθά ακόμα να φαίνεστε νεότεροι, ενώ βοηθά και με το φούσκωμα, καθώς είναι ένα υπέροχο φυσικό διουρητικό», προσθέτει.

Εσείς ήπιατε το Earl Grey σας σήμερα;


Πηγή: olivemagazine.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια