Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αποκαλύψεις στη δίκη των νεοναζιστών της ΧΑ: Κοινοβουλευτική δράση στην υπηρεσία του κεφαλαίου

Από την 1η του Νοέμβρη 2018 έχει ξεκινήσει στη δίκη της νεοναζιστικής ΧΑ η ανάγνωση Ερωτήσεων που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Λαγός. Η σχετική διαδικασία κράτησε μέχρι τα μέσα
της συνεδρίασης της 28ης Νοέμβρη. Μιλάμε για 11,5 συνεδριάσεις του δικαστηρίου (διαρκούσαν  μέχρι τη 1μμ και όχι μέχρι τις 3μμ, λόγω συμμετοχής του γραμματέα στη στάση εργασίας του σωματείου του). Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Λαγού κατέθεσαν στο δικαστήριο τόσο τα αναγνωστέα έγγραφα όσο και τον κατάλογο μ’ αυτά σε πολλές δόσεις. Μόνο για τις Ερωτήσεις κατέθεσαν 2.181 από τις 2.288 που ο Λαγός είχε καταθέσει στη Βουλή μέχρι τις 31 Οκτώβρη του 2018! Αυτή η κίνηση των υπερασπιστών του Λαγού (μετά από δική του εντολή, φυσικά) προκάλεσε τον «τσουχτερό» σχολιασμό της προέδρου Μ. Λεπενιώτη, που ρώτησε το συνήγορο του Λαγού, πώς συμβιβάζεται η δήλωσή του ότι «έχουμε ένα δικαστήριο το οποίο κωλυσιεργεί» με την ενέργειά του να καταθέτει έναν τόσο μεγάλο αριθμό εγγράφων για ανάγνωση.

Στο σημείο αυτό, πρέπει να υπογραμμίσουμε συνοπτικά τα εξής:

 Πρώτον, ότι όλα τα έγγραφα που δόθηκαν αρχικά προς ανάγνωση και αυτά που διαβάστηκαν στη συνέχεια δεν είχαν καμία σχέση με τις αποδιδόμενες στον Λαγό  κατηγορίες (οι οποίες, κατά τη γνώμη μας, έχουν αποδειχτεί πλήρως από τη μέχρι τώρα ακροαματική διαδικασία). Εγινε ολοφάνερο, λοιπόν, ότι μ’ αυτή την τακτική ο Λαγός «έπαιξε καθυστέρηση».

Δεύτερον, ότι σύμφωνα με το άρθρο 364 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, «η ανάγνωση των εγγράφων αυτών (σ.σ. αυτών που κατατίθενται τόσο από την υπεράσπιση όσο και από την πολιτική αγωγή) στο ακροατήριο γίνεται μόνο ως προς τα ουσιώδη και σημαντικά, κατά την κρίση του προέδρου, σημεία τους». Η πρόεδρος επέλεξε να μην εφαρμοστεί απόλυτα αυτή η διάταξη και επέτρεψε να διαβαστούν όλα τα έγγραφα που προσκόμισαν μέχρι τώρα οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζιστών. Ετσι, όταν ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου, οι χρυσαυγίτες δε θα μπορέσουν να ισχυριστούν ότι αυτό ήταν προκατειλημμένο εναντίον τους.

Στις 30 Σεπτέμβρη του 2018, ο Λαγός έδωσε συνέντευξη στο ραδιόφωνο XFM και μεταξύ των άλλων ρωτήθηκε: «Σας αναφέρουν ως εγκληματική οργάνωση. Κάνατε κάτι εσείς γι’ αυτό;». Απάντησε: «Τι να κάνουμε; Εχουμε κάνει τα πάντα. Καταρχήν, εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Το λέω, και ας είμαι αυτή τη στιγμή με μια δίκη πάνω μου… Μας λένε εγκληματική οργάνωση, πού να απευθυνθούμε; Εχουμε ένα δικαστήριο, το οποίο κωλυσιεργεί, κανείς δεν υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικά μας δικαιώματα».

Μιλάμε για απύθμενο θράσος, ίδιον των νεοναζιστών. Οταν τα έλεγε αυτά ο Λαγός, οι βουλευτές της ΧΑ που προηγήθηκαν είχαν καταθέσει εκατοντάδες Ερωτήσεις για ανάγνωση από το δικαστήριο, ενώ ο ίδιος ετοιμαζόταν να καταθέσει για ανάγνωση 2.181 Ερωτήσεις, που κατανάλωσαν σχεδόν ένα μήνα συνεδριάσεων.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Λαγού, προκειμένου να διασκεδάσουν τις άσχημες εντυπώσεις που είχαν δημιουργηθεί σε βάρος του πελάτη τους, μετά την κατάθεση για ανάγνωση 2.181 Ερωτήσεων, επέλεξαν να διαβαστούν από το πρώτο πακέτο των 1.600 ερωτήσεων μόνο οι 567 και από τις υπόλοιπες 1.033 να διαβαστούν μόνο οι τίτλοι. Αυτή η «κατευναστική» κίνηση των υπερασπιστών του Λαγού δεν κατάφερε να βελτιώσει έστω και στο ελάχιστο  την άσχημη εικόνα που έχει δημιουργηθεί για τον πελάτη τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και ιδιαίτερα κατά την διαδικασία της ανάγνωσης των Αναγνωστέων Εγγράφων του κατηγορητηρίου.
 
Διαφοροποιημένη τακτική από τον Λαγό

Οπως αναφέραμε σε προηγούμενα ρεπορτάζ μας, οι νεοναζιστές βουλευτές που προηγήθηκαν του Λαγού, ακόμα και ο εκπρόσωπος Τύπου Κασιδιάρης, αυτολογοκρίθηκαν, αφαιρώντας από τις Ερωτήσεις που κατέθεσαν για ανάγνωση τις Ερωτήσεις ρατσιστικού και αντιτουρκικού περιεχομένου, αλλά και εκείνες που ήταν αβανταδόρικες για το εφοπλιστικό, το ναυπηγικό και το ρωσικό κεφάλαιο, καθώς και Ερωτήσεις για το στρατιωτικό  εξοπλισμό της  χώρας μας με ελικόπτερα, αεροπλάνα, αντιτορπιλικά κ.ά. Ο Λαγός, εκτός από την προκλητική και απροκάλυπτη κωλυσιεργία της δίκης, ακολούθησε την τακτική της κατάθεσης για ανάγνωση και των Ερωτήσεών του με περιεχόμενο που απέφυγαν οι προηγούμενοι. Δε γνωρίζουμε ποιοι λόγοι επέβαλαν αυτή τη διαφοροποίηση του Λαγού, γνωρίζουμε όμως ότι στις 28 Σεπτέμβρη, που έδωσε συνέντευξη στη φυλλάδα «Ελεύθερη Ωρα», αποκάλυψε ότι ζει κάτω από το άγχος της βέβαιης καταδίκης του.

Αυτό το άγχος τον οδήγησε και στη μεγάλη γκάφα να προσκομίσει ωςαναγνωστέο έγγραφο στο δικαστήριο και την κατάθεση που έδωσε στις  6 Μάρτη του 2014 στην ειδική ανακρίτρια  Ι.  Χριστοδουλέα-Κλάπα και στην επίκουρη ανακρίτρια  Μ. Δημητροπούλου-Ανδρεάδου η πρώην σύζυγός του Ξανθή  Κληρονόμου. Η πρώην σύζυγος του Λαγού δεν είχε κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο και η ανάγνωση της ανακριτικής κατάθεσής της ενισχύει την κατηγορία της διακεκριμμένης οπλοκατοχής!

Ιδού απόσπασμα από την κατάθεση της πρώην συζύγου Λαγού στις ανακρίτριες (ολόκληρη η κατάθεση εδώ):

ΕΡΩΤΗΣΗ: Στο υπ’ αριθμ. 988 γραπτό μήνυμά σας στις 04-07-2013 και ώρα15.36.24 αναφέρετε τα εξής απευθυνόμενη στον Ιωάννη Λαγό: «Το τι θα κάνωθα το δεις. Παίρνω τον αρχηγό πρώτα. Σκοτώστε με αν γουστάρετε. Μέχρι τώραδεχόμουν όλη την ξεφτίλα σου γιατί είμαι ακόμη γυναίκα σου. Δεν σε ένοιαξε ότιμένω χωρίς φως, νούμερο έλεγες και άλλα χυδαία και εγώ μπράβο, εκβιαστήανθρώπων, τζογαδόρο και ότι κρύψαμε τα όπλα και τα αλεξίσφαιρα δεν φώναξα ποτέ. Λυπάμαι έπρεπε σα γυναίκα σου να με προστατέψεις και να με σεβαστείς». Τι εννοείτε μ’ αυτά τα λόγια;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οσο ζούσαμε μαζί, στο σπίτι της μητέρας του … είχα δει ότι ο Ιωάννης Λαγός φύλαγε σε ένα συρτάρι δύο μαύρα όπλα … Επίσης είχα δει και μια καραμπίνα ... Είχα επίσης δει ακουμπισμένο πάνω σε μια καρέκλα έναμπουφάν … Κάποια στιγμή εντελώς τυχαία είδα  ότι στο μπουφάν αυτόυπήρχε ένα καρτελάκι που έγραφε την τιμή του, δηλαδή 600 ευρώ ... Στις 26-07-2011 αργά την νύχτα τον συνέλαβαν στον Πειραιά να έχει μαζίτου ένα όπλο χωρίς άδεια. Οπως έμαθα εκ των υστέρων, ήταν το ένα απότα δύο όπλα που είχα δει στο συρτάρι … Μόλις μου τηλεφώνησε η μητέρατου, πήγα στο σπίτι. Φτάνοντας στο σπίτι είδα δύο άτομα να φεύγουν από το σπίτι. Περίπου κατά τις 11.00 η ώρα αν θυμάμαι καλά, μετά από δύο χρόνια, τηλεφώνησε η αστυνομία, ότι προτίθεται να κάνουν έρευνα σε μια ώρα … Πράγματι ήρθαν οι αστυνομικοί οι οποίοι ερεύνησαν  και βρήκαν μόνο φυσίγγιακαι ένα γκλοπ … Από ό,τι μου είπε η μητέρα του … προσπάθησε η ίδια να τα κρύψει και επειδή δεν μπόρεσε ήρθαν κάποιοι Χρυσαυγίτες και τα πήραν … Εκ  των υστέρων ρώτησα το σύζυγό μου πού πήγαν τα όπλα και εκείνος μου είπε «καλύτερα να μην ξέρεις».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μάθατε ή ρωτήσατε αν υπήρχαν άλλα όπλα αλλού;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν τον ρώτησα και να τον ρώταγα δεν θα μου έλεγε. Ηξερα ότιείχε κάποια δικαστική περιπέτεια στην Θεσαλονίκη…

Με την κατάθεση αυτή ενισχύθηκε παραπέρα η κατηγορία της διακεκριμμένης οπλοκατοχής, αλλά και αποκαλύφθηκε, για μια ακόμη φορά, ότι ο αστυνομικόςμηχανισμός εξακολουθούσε να βοηθά τους νεοναζιστές της ΧΑ, ενημερώνοντάς τους ότι θα κάνουν έρευνα σε μια ώρα (για να προλάβουν να εξαφανίσουν όπλα και άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία).

Θυμίζουμε, ότι όλες οι έρευνες στα γραφεία της ΧΑ άρχισαν να γίνονται τις μεσημεριανές ώρες της 18ης  Σεπτέμβρη του 2013, ενώ η δολοφονία  του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα είχε γίνει τα μεσάνυχτα της 17ης Σεπτέμβρη. Οι χρυσαυγίτες είχαν πλήρη ενημέρωση από τον αστυνομικό μηχανισμό και μπόλικο χρόνο στη διάθεσή τους για να εξαφανίσουν όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία. Ας μην κοκορεύονται, λοιπόν, οι κατηγορούμενοι νεοναζιστές και οι συνήγοροί τους ότι δε βρέθηκαν όπλα και άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία.
 
Πανικός

Στη συνέντευξη που έδωσε ο Λαγός στις 30 Σεπτέμβρη στην «Ελεύθερη Ωρα», η  ακροδεξιά φυλλάδα τον ρώτησε «τι έχει να πει συμπερασματικά» καθώς «συνεχίζεται αυτή η “παράξενη“ -τουλάχιστον- δίκη της Χρυσής Αυγής». Και ο Λαγός απάντησε: «Να σας τονίσω κλείνοντας, πως όχι 18 μήνες συν 3 δεν μας λυγίζουν, ούτε τώρα τους φοβόμαστε, η δίκη μας είναι σε εξέλιξη, μία δίκη καρικατούρα, μία γραφικότατη δίκη πραγματικά που όλοιξέρουν ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή ούτε Βουλευτή ούτε φυσικά του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, όμως παρ’ ότι εγκυμονεί ο κίνδυνος 20 χρόνων φυλακής, εγώ τους υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να είμαι αυτός ο Γιάννης Λαγός που φοβήθηκαν τότε, το 2013, και με βάλανε φυλακή! Αυτός θα είμαι μέχρι το τέλος! Είναι υπόσχεση αυτό…» (η έμφαση της φυλλάδας).

Ο Λαγός αποκαλύπτει τον πανικό του, υπολογίζοντας ακόμα και την ποινή που θα φάει! Προφανώς τα έχει συζητήσει με τους δικηγόρους του. Τα υπόλοιπα, τα «καουμπόικα» είναι για κατανάλωση από τους χρυσαυγίτες, των οποίων προσπαθεί να τονώσει το πεσμένο ηθικό. Κρίση πανικού αποκαλύπτει η εντολή να κατατεθεί στο δικαστήριο η ανακριτική κατάθεση της πρώην συζύγου του, που τον «καίει», αλλά και η γκάφα να καταθέσει για ανάγνωση και τις Ερωτήσεις ρατσιστικού και αντιτουρκικού περιεχομένου, αλλά κι αυτές με τις οποίες υπερασπίζεται το κεφάλαιο και ζητά να αυξηθούν οι στρατιωτικές δαπάνες.
 
Ερωτήσεις για το θεαθήναι

Στη συντριπτική πλειοψηφία των Ερωτήσεων που υποβλήθηκαν στους υπουργούς της κυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων και μετά των Τσιπροκαμμένων δόθηκαν απαντήσεις. Μερικές από τις απαντήσεις ήταν πολύ αποκαλυπτικές και σε βάρος των υπουργών (παρακάτω θα αναφέρουμε παραδείγματα). Ψάξαμε στην κεντρική ιστοσελίδα της ΧΑ για να δούμε πώς αξιοποίησαν οι νεοναζιστές βουλευτές τις απαντήσεις που έλαβαν από τους υπουργούς και διαπιστώσαμε ότι είναι ανεβασμένες μόνο οι Ερωτήσεις των βουλευτών (στη συγκεκριμένη περίπτωση του Λαγού), αλλά δεν υπάρχει ούτε μία απάντηση. Ψάξαμε αν ο Λαγός έχει δική του ιστοσελίδα και διαπιστώσαμε ότι δεν έχει. Αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι Ερωτήσεις δεν υποβλήθηκαν για να δυναμώσουν οι νεοναζιστές της ΧΑ την εκλογική τους επιρροή εκθέτοντας την κυβέρνηση και τους υπουργούς της. Ποτέ δεν ήταν (και δεν είναι) στους σκοπούς τους να προβάλουν στον ελληνικό λαό την κοινοβουλευτική τους δουλειά. Απλά την κάνουν για να έχουν άλλοθι και να καλύπτουν την εγκληματική τους δράση.

Για παράδειγμα, στις 24 Μάη του 2016 ο Λαγός υπέβαλε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Αποστόλου Ερώτηση (αριθμός πρωτοκόλλου 5607) για τη φέτα. Στην απάντησή του ο Αποστόλου υπήρξε εξόχως αποκαλυπτικός, καθώς ομολόγησε ανοιχτά ότι ξεπούλησε τη φέτα ως προϊόν ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης). Εγραφε: «Τι ζητάει η Ελλάδα από την Ε. Επιτροπή. Η ελληνική αντιπροσωπεία, με το αριθ. mdέγγραφό της τις 3-12-2015 προς την Επιτροπή Πολιτικής Εμπορίου (TPC, Επιτροπή του Συμβουλίου), κατέθεσε μία συμβιβαστική πρόταση, ζητώντας απότην Ε. Επιτροπή, χωρίς να αλλάξει καθόλου το κείμενο της συμφωνίας, να προστεθεί μία υποσημείωση (footnote) στη λέξη “Φέτα“…, με την οποία να διευκρινίζεται ότι ως “Φέτα“ μπορεί να θεωρηθεί μόνο το τυρί που προέρχεται αποκλειστικά από 100% πρόβειο γάλα ή από αναμίξειςαυτού με γίδινο (70% κατ’ ελάχιστο πρόβειο και το υπόλοιπο από γίδινογάλα). Με αυτόν τον τρόπο, μόνο όσοι παράγουν λευκό τυρί με την ίδιαπρώτη ύλη, όπως το αυθεντικό ελληνικό ΠΟΠ τυρί, θα μπορούν  να το λένε “Feta“ εάν το έπρατταν μέχρι τις 18.10.2013».

Ο Αποστόλου ομολογούσε απροκάλυπτα ότι ξεπούλησε τη φέτα ως ΠΟΠ, γιατί το συγκεκριμένο προϊόν, για να ονομάζεται φέτα, θα πρέπει να παράγεται από νωπό πρόβειο και γίδινο γάλα, αποκλειστικά στην Ελλάδα και μόνο από ελληνικές φυλές ζώων. Αυτά προβλέπονται από την κοινοτική και την ελληνική νομοθεσία και ο Αποστόλου το ήξερε καλά. Δεν επρόκειτο, φυσικά, για συμβιβαστική πρόταση, όπως ισχυριζόταν ο Αποστόλου, αλλά για κανονικό ξεπούλημα. Κι αυτό δε συνέβη μόνο με τη συμφωνία ΕΕ-Καναδά, αλλά και με τη συμφωνία ΕΕ-Βιετνάμ, στην οποία οι παράγοντες της Κομισιόν ενσωμάτωσαν την πρόταση Αποστόλου, ότι κάθε λευκό τυρί που παράγεται στο Βιετνάμ θα μπορεί να ονομάζεται «φέτα», φτάνει να παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα!

Αν ο Λαγός ενδιαφερόταν έστω και λίγο για τα συμφέροντα των φτωχών κτηνοτρόφων ή έστω της ελληνικής κτηνοτροφίας (ως… ασυμβίβαστος υπερπατριώτης), θα «έβγαζε στη σέντρα» τον Αποστόλου και θα ενημέρωνε τους κτηνοτρόφους και ολόκληρο τον ελληνικό λαό για την ξεπουληματική του πρόταση. Είμαστε σίγουροι πως ούτε που διάβασε την απάντηση Αποστόλου στην Ερώτησή του. Εκτός των άλλων, ως ναζιστική εγκληματική οργάνωση η ΧΑ είναι το μακρύ χέρι του κεφαλαίου και εχθρός της φτωχής αγροτιάς. Εκανε και άλλες Ερωτήσεις για τα αγροτικά προϊόντα ο Λαγός. Ιδια ήταν η στάση του σε όλες τις περιπτώσεις. Ούτε καν ασχολήθηκε με τις απαντήσεις των αγροτών, αξιολογώντας τη σημασία τους για τους αγρότες και το αγροτικό κίνημα.

Βέβαια, το «μπαγκράουντ» του Λαγού δεν του επιτρέπει να διακρίνει τη μεγάλη σημασία των απαντήσεων του Αποστόλου. Δεν απευθύνθηκε, όμως, στους επιστημονικούς συνεργάτες που για λογαριασμό των χρυσαυγιτών πληρώνει η Βουλή (ο ελληνικός λαός), γιατί απλούστατα αυτά τα θέματα δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για τους νεοναζιστές.  Είναι χαρακτηριστικό το ότι ο Αποστόλου και ο Μπόλαρης (όσο ήταν αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης) είχαν πάρει τους χρυσαυγίτες στην πλάκα και έγραφαν πράγματα που αποκάλυπταν την ξεπουληματική πολιτική τους για τη φέτα και το γιαούρτι, με τη σιγουριά ότι οι νεοναζιστές ούτε που θα διαβάσουν τις υπουργικές απαντήσεις. Είχαν πάρει χαμπάρι με ποιους έχουν να κάνουν.

Είμαστε σίγουροι γι’ αυτό, γιατί οι απαντήσεις που έδιναν σε μας ήταν τελείως διαφορετικές. Για παράδειγμα, ποτέ ο Αποστόλου δε γνωστοποίησε, είτε με Δελτίο Τύπου είτε με συνέντευξη στους αγροτικούς συντάκτες, ότι προτείνει να μπορεί να παράγει φέτα ο Καναδάς χρησιμοποιώντας καναδέζικο αιγοπρόβειο παστεριωμένο γάλα.
 
Υπέρ του κεφαλαίου


Ο Λαγός υπέβαλε πολλές Ερωτήσεις για την ανάπτυξη των ελληνικών ναυπηγείων και της ελληνικής κρουαζιέρας, στις οποίες κινήθηκε στην ίδια γραμμή με τον Κούζηλο. Λογικό, αφού και οι δύο εκτελούσαν εντολή του φίρερ της ΧΑ. Προς το παρόν στεκόμαστε στην Ερώτηση με θέμα «Ερημώνει η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος» (αριθμός πρωτοκόλλου 4046/16-7-2015). Σε προσεχές ρεπορτάζ θα αναφερθούμε και σε άλλες Ερωτήσεις του Λαγού υπέρ του κεφαλαίου.

Εγραφε ο Λαγός στη συγκεκριμένη Ερώτηση:

«Υπό την απειλή νέων φορολογικών μέτρων τα οποία αυξάνουν τουςφορολογικούς συντελεστές, οι περισσότερες εταιρίες που δραστηριοποιούνταιστην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος ήδη προγραμματίζουν την μεταφορά της κατασκευαστικής τους έδρας σε άλλα κράτη τηςΕυρωπαϊκής Ενωσης… Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί: 1) Προτίθεστε να δώσετε κίνητρα στους επιχειρηματίες προκειμένου να διατηρήσουν την έδρα τους στην Ελλάδα; 2) Εχετε συγκεκριμένες προτάσεις τόνωσης τηςελληνικής επιχειρηματικότητας και συγκεκριμένα υπάρχει σχεδιασμός για τιςναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες της χώρας;».

Ερωτήσεις για τη Ζώνη του Περάματος υποβλήθηκαν πολλές από τους Κούζηλο και Λαγό. Και οι δύο δεν έκαναν την παραμικρή αιχμή σε βάρος του Σωματείου της Ζώνης, του Πουλικόγιαννη και των μελών και στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Η συγκεκριμένη Ερώτηση δε δημοσιοποιήθηκε ευρύτερα, πέρα από την κεντρική ιστοσελίδα των νεοναζιστών. Τι μένει λοιπόν; Ο στόχος να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των εργολάβων της Ζώνης του Περάματος, με το αζημίωτο φυσικά.

Βάζοντας τους συνηγόρους του να καταθέσουν αυτή την Ερώτηση (και τις υπόλοιπες για τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και την κρουαζιέρα), ο Λαγός διέπραξε άλλη μια γκάφα. Δίνει τη δυνατότητα στους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής να εμπλουτίσουν την επιχειρηματολογία τους επί της θέσης που από την πρώτη στιγμή διατύπωσαν. Οτι από τη δολοφονική επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ οι χρυσαυγίτες είχαν και οικονομικό όφελος, εκτελώντας συμβόλαιο των βιομήχανων της Ζώνης.

Το ενδιαφέρον του Λαγού για τους… λιμοκτονούντες καπιταλιστές είναι διαρκές. Εχει υποβάλει Ερωτήσεις για την «επιβάρυνση του τουρισμού με φόρους», για τις «καθυστερήσεις εισόδου στη χώρα τουριστών από Ρουμανία και Βουλγαρία», για «τις καθυστερήσεις εισόδου τουριστών στον Εβρο από την Βουλγαρία», για την «καταιγίδα αφαίμαξης τουριστικών επιχειρήσεων», για τη «δραματική κατάσταση της ελληνικής επιχειρηματικότητας» και για το «σχέδιο αφανισμού της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας»! Πάντα από… αγνό ενδιαφέρον για τους… λιμοκτονούντες καπιταλιστές, όπως είπαμε. Μη φανταστείτε ύποπτες συναλλαγές και άλλα τέτοια.

Για να πάρετε μια μικρή γεύση αυτού του ενδιαφέροντος, παραθέτουμε απόσπασμα από Ερώτησή του για τη φαρμακοβιομηχανία, με την επισήμανση ότι οι σκληρά εκμεταλλευόμενοι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι βίωναν και εξακολουθούν να βιώνουν τις συνέπειες από τη σκληρή τιμολογιακή πολιτική και των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών:

«Σύμφωνα με τις καταγγελίες  των εκπροσώπων της ελληνικήςφαρμακοβιομηχανίας (σ.σ. δηλαδή του Συνδέσμου Φαρμακευτικών ΕταιριώνΕλλάδας), με την κυβερνητική πολιτική των τελευταίων ετών υφίσταται έναβρώμικο πόλεμο που θα μετατρέψει τις ελληνικές εταιρίες από παραγωγικές σε εισαγωγικές των Ισραηλινών εταιριών γενοσήμων… Ερωτώνται οι αρμόδιοιυπουργοί: …και πώς σχεδιάζουν να προστατεύσουν την ελληνική αγορά από την μετατροπή της σε ολιγοπώλιο ξένων οικονομικών συμφερόντων».

Υιοθετώντας πλήρως τα αιτήματα των καπιταλιστών του φαρμάκου, που ξεζουμίζουν τον ελληνικό λαό και τον κρατικό προϋπολογισμό, ο Λαγός αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω από το λαϊκίστικο προσωπείο των νεοναζιστών. Τέτοιες Ερωτήσεις δεν κάνουν καλό στο προφίλ μιας νεοναζιστικής οργάνωσης, η οποία παριστάνει τον προστάτη του λαού. Μπορείτε να φανταστείτε τη συναλλαγή που κρύβεται πίσω από τέτοιες «πρωτοβουλίες» υπέρ των καπιταλιστών του φαρμάκου.

Με τον Λαγό, όμως, θα ασχοληθούμε και σε επόμενο δημοσίευμα.
  
eksegersi.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια