Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Από 640 έως 8.450€ τα αναδρομικά για τους ένστολους της ΕΛ.ΑΣ. (πίνακας)

Πίνακα µε τα τελικά ποσά των αναδροµικών που θα καταβληθούν στους ένστολους της Ελληνικής Αστυνοµίας φέρνει σήµερα στο φως της δηµοσιότητας το «Εθνος». Οι αρµόδιες υπηρεσίες του
υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν επεξεργαστεί τις λίστες µε τα ποσά που αντιστοιχούν στους υπαξιωµατικούς και τους αξιωµατικούς, ανάλογα µε τον πραγµατικό βαθµό τους και τα έτη υπηρεσίας, και εργάζονται πυρετωδώς ώστε να ολοκληρωθούν οι απαιτούµενες διαδικασίες και να γίνει άµεσα η καταβολή των χρηµάτων.
Σύµφωνα µε στελέχη της Κατεχάκη, η καταληκτική ηµεροµηνία για να πιστωθούν τα ποσά στους τραπεζικούς λογαριασµούς είναι η 14η ∆εκεµβρίου, ωστόσο πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν ότι καταβάλλονται προσπάθειες να γίνουν πιο σύντοµα οι καταβολές, ενδεχοµένως και µία µε δύο ηµέρες νωρίτερα.
Από τους πίνακες της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι τα ποσά των αναδροµικών που θα πιστωθούν κυµαίνονται από 640 µέχρι 8.450 ευρώ, ενώ επισηµαίνεται ότι ο υπολογισµός των εν λόγω ποσών διαµορφώνεται ανάλογα µε την οικογενειακή κατάσταση, τις µισθολογικές µεταβολές, τον πραγµατικό βαθµό καθώς και τις ώρες εργασίες που δικαιολογούν τη χορήγηση του επιδόµατος αυξηµένης επιχειρησιακής ετοιµότητας (νυχτερινό) κατά το χρονικό διάστηµα από 1/8/2012 έως 21/12/2016.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι αστυνοµικός διευθυντής µε 36 έτη υπηρεσίας έχει να λαµβάνει το ποσό των 8.450 ευρώ, ενώ µε ίδιο βαθµό και 31 έτη υπηρεσίας το ποσό πέφτει στα 7.650 ευρώ. Το ποσό που δικαιούται αστυνόµος Α’ µε 28 έτη υπηρεσίας είναι στα 5.700 ευρώ, ενώ µε 10 έτη υπηρεσίας λιγότερα το ποσό πέφτει στα 3.000 ευρώ. Για τους αστυφύλακες µε 9 έτη υπηρεσίας τα ποσά των αναδροµικών αγγίζουν τα 1.000 ευρώ, ενώ αρχιφύλακας µε 30 έτη υπηρεσίας θα λάβει περί τα 3.300 ευρώ. Υπαστυνόµος Β’ µε 6 χρόνια στο Σώµα θα λάβει 640 ευρώ, ενώ µε 26 έτη υπηρεσίας το ποσό των αναδροµικών εκτινάσσεται στα 3.150 ευρώ. Σηµειώνεται ότι τα ποσά αντιπροσωπεύουν περικοπές σε βασικούς µισθούς και επιδόµατα οι οποίες επιβλήθηκαν κατά το χρονικό διάστηµα από την 1η Αυγούστου 2012 έως την 31η ∆εκεµβρίου 2016.


untitled.png

Η καταβολή

Επιπλέον, το καταβαλλόµενο ποσό αντιστοιχεί στη διαφορά µεταξύ των µηνιαίων αποδοχών που θα δικαιούνταν να λάβουν οι κατηγορίες προσωπικού µε βάση τις ισχύουσες κατά την 31η Ιουλίου 2012 µισθολογικές διατάξεις, δηλαδή εάν δεν είχαν θεσπιστεί οι µισθολογικές ρυθµίσεις του Ν. 4093/2012.
Η καταβολή των αναδροµικών θα γίνει µε ξεχωριστή µισθοδοτική κατάσταση, στην οποία τα εν λόγω ποσά θα εµφανίζονται συνολικά για κάθε δικαιούχο, από τους εκκαθαριστές των αρµοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Σύµφωνα µε την τροπολογία του υπουργείου Οικονοµικών, σε περίπτωση που αστυνοµικοί έχουν λάβει σε εκτέλεση τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων ποσά που αντιστοιχούν σε αυτά που θα λάµβαναν εάν δεν είχαν µεσολαβήσει οι µισθολογικές διατάξεις του Ν. 4093/2012 (Α’ 222) και του άρθρου 86 του Ν. 4307/2014 (Α’ 246), τα ποσά αυτά συµψηφίζονται µε το εφάπαξ χρηµατικό ποσό του ίδιου άρθρου, κατά το µέρος που αναφέρονται στο ίδιο χρονικό διάστηµα, εξαιρουµένων των σχετικών επιδικασθέντων τόκων.
Ο εν λόγω συµψηφισµός θα λάβει χώρα και κατά την εκτέλεση σχετικών δικαστικών αποφάσεων που τυχόν θα εκδοθούν µετά την ηµεροµηνία εφάπαξ καταβολής του εν λόγω χρηµατικού ποσού, εφόσον αυτές αναφέρονται (εν όλω ή εν µέρει) στο ίδιο χρονικό διάστηµα.

Αναδροµικά και για τους διπλωµάτες

Διευρύνονται οι δικαιούχοι για τα αναδροµικά που θα λάβουν τα ειδικά µισθολόγια. Χθες, µε νέα τροπολογία η οποία κατατέθηκε στη Βουλή, εντάσσονται στη λίστα των δικαιούχων και οι υπάλληλοι του διπλωµατικού κλάδου του υπουργείου Εξωτερικών.
Με την ίδια τροπολογία, άλλωστε, προχωρά και η διάταξη η οποία είχε προαναγγελθεί από το υπουργείο Οικονοµικών για την εφάπαξ φορολόγηση των αναδροµικών µε συντελεστή 20%. Πρέπει να σηµειωθεί πως το συνολικό κόστος των παρεµβάσεων αυτών ανέρχεται σε 8,8 εκατ. ευρώ.
Υπενθυµίζεται πως για την κάλυψη των αναδροµικών έχει προβλεφθεί συνολική δαπάνη άνω των 800 εκατ. ευρώ για τον κρατικό προϋπολογισµό, µε τα ποσά να αναµένεται να εκταµιευθούν άµεσα.
ethnos.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια