Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πέθαινε και τον τραβούσαν βίντεο - Μια συγκλονιστική μαρτυρία και μια εικόνα ντροπής Πηγή: www.lifo.gr

Ένας άνδρας, κείτεται ημιθανής στο πάτωμα ενός εστιατορίου της Χάγης. Το πλήθος, συγκεντρωμένο έξω από το παράθυρο του εστιατορίου παρακολουθεί και τραβά βίντεο με τα κινητά
τηλέφωνα υψωμένα.   Ο αστυνομικός που έσπευσε στον τόπο του συμβάντος είναι σοκαρισμένος, εκφράζει τον αποτροπιασμό του και γίνεται πανευρωπαϊκή είδηση θίγοντας ένα σημείο των καιρών.    «Δεν είναι δυνατόν» είπε η σύζυγος του άνδρα. «Πεθαίνει και όλοι αυτοί μαγνητοσκοπούν;»  Tόσο συγκλονισμένος ήταν και ο αξιωματικός Gerwin που μοιράστηκε την ιστορία στο Facebook σε μια προσπάθεια να διαδώσει την άποψή του, σύμφωνα με το BBC.   Το μήνυμά του; «Φανταστείτε πως ήταν ένας από τους αγαπημένους σας. Πως θα νιώθατε;»   Το απόγευμα της Τετάρτης, χτύπησε το τηλέφωνο στο αστυνομικό τμήμα της Χάγης. «Μπορείτε να έρθετε στο Grote Markt για ανάνηψη;»    Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο εστιατόριο μια γυναίκα πραγματοποιούσε ήδη μαλάξεις προσπαθώντας να επαναφέρει τον άνδρα, μεταδίδει το BBC.   
Ο αξιωματικός Gerwin οδήγησε τους πελάτες εκτός του εστιατορίου και οι συνάδελφοί ετοιμάζονταν να χρησιμοποιήσουν τον φορητό απινιδωτή.    
«Τι στιγμή εκείνη είδα τη σύντροφο του θύματος. Καθόταν σε ένα τραπέζι, βαθιά ανήσυχη.»   «Δεν θα πεθάνει, έτσι;» τον ρωτά. Και ενώ προσπαθεί να την παρηγορήσει, κοιτάνε έξω από το παράθυρο όπου βλέπουν «έντρομοι» ένα συγκεντρωμένο πλήθος είκοσι ή τριάντα ανθρώπων.   
Πολλοί από αυτούς μαγνητοσκοπούσαν το συμβάν με τα κινητά τους.    
Ο αξιωματικός Gerwin αναφέρει πως βγήκε τρέχοντας από το εστιατόριο και τους είπε, με έντονο ύφος, πως πρέπει να φύγουν και να ντρέπονται για τον εαυτό τους.   
Ο άνδρας επανήλθε και είχε της αισθήσεις του όταν έφθασε το ασθενοφόρο. Η γυναίκα του τον συνόδευσε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την αστυνομία είναι καλά, δεδομένου του συμβάντος.    Σύμφωνα με το BBC, πίσω στο αστυνομικό τμήμα, ο αξιωματικός και οι συνάδελφοί του, προσπαθούσαν να βρουν τι κατέχει το πλήθος που συγκεντρώθηκε έξω από το παράθυρο.    
«Ως αστυνομία δεν έχουμε λόγια» καταλήγει. Υπήρχαν άνθρωποι που έκριναν αναγκαίο να κοιτάνε και ακόμα να μαγνητοσκοπούν.» «Μακάρι να μπορούσαμε να τους έχουμε αντιμετωπίσει.» 

Πηγή: www.lifo.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια