Διακοπή της δίκης των "ληστών με τα Καλάσνικοφ" στο ξενοδοχείο Creta Maris

Για τη Δευτέρα διεκόπη η δίκη για την υπόθεση των "ληστών με τα Καλάσνικοφ" που κατηγορούνται για ληστείες και ανάμεσα τους την κινηματογραφική απόπειρα στο ξενοδοχείο
Creta Maris, τον Ιούνιο του 2015. 
Η δίκη ξεκίνησε με καταθέσεις μαρτύρων για την υπόθεση.
Συνολικά έχουν καταθέσει 7 μάρτυρες ανάμεσα τους και αστυνομικοί που πήραν μέρος στην επιχείρηση στο πολυτελές ξενοδοχείο. Στο πλαίσιο της εξέτασης τους δεν αποφεύγχθηκαν εντάσεις και αντιπαραθέσεις καθώς από την πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων αμφισβητείται ότι οι δράστες πυροβόλησαν πρώτοι εναντίον των αστυνομικών. 
Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί περιγράφοντας καρέ καρέ τα όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ σημείωσαν ότι οι δράστες στόχευσαν εναντίον τους ενώ ακούστηκαν πυροβολισμοί και οι ίδιοι θεώρησαν ότι βρίσκονται υπό το καθεστώς άμυνας και έπρεπε να προστατεύσουν τον εαυτό τους.
Σημειώνεται ότι για τις ληστείες καταδικάστηκαν πρωτόδικα δύο άτομα: ένας 37χρονος Αρμένιος, και ένας 33χρονος Κρητικός, από το Φόδελε.
Στο εδώλιο κάθονται μόνο τα δύο άτομα, καθώς η ποινική διαδικασία για τον άλλο Κρητικό, έχει ανασταλεί αφού παραμένει σε κώμα μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι.
Πρωτόδικα, οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για τις ένοπλες ληστείες που είχαν διαπράξει από το 2012 μέχρι το 2015, με κυριότερη την απόπειρα ληστείας στο κοσμηματοπωλείο στο Creta Maris.
ΠΗΓΗ cretalive.gr 


_