Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προσλήψεις σε Αστυνομία και Πυροσβεστική θέλει η Κατερίνα Παπακώστα

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης συνέντευξη στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ-1 και τους δημοσιογράφους Νίκο
Μερτζάνη, Μάριον Μιχελιδάκη και Κώστα Λασκαράτο.
            Η Υφυπουργός μίλησε για το ζήτημα της στελέχωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σήμερα βλέπω ότι έχουμε ανάγκη από προσωπικό στην Πυροσβεστική. Μας λείπουν δηλαδή θέσεις, όπως και στην Ελληνική Αστυνομία που, όταν συζητάμε και μιλούν τα κόμματα ότι θέλουμε υψηλότερη ποιότητα στην Ασφάλειά μας, αυτό σημαίνει και ένα στελεχιακό δυναμικό που να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες, που δεν το έχουμε».

            Συνεχίζοντας, πρόσθεσε πως «όταν λέμε ότι θέλουμε κουλτούρα Πολιτικής Προστασίας, αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε και περισσότερους στο πεδίο της μάχης, που είναι η φωτιά, που είναι η πλημμύρα, που είναι οι κλιματικές αλλαγές, που δεν έχουμε. Άρα λοιπόν οι ανάγκες είναι υπαρκτές. Και υπάρχει μία ομπρέλα θεσμική που δεν αμφισβητείται η αξιοπιστία [της], που θα κάνει τις προσλήψεις, που είναι το ΑΣΕΠ».

            Ερωτηθείσα για το ζήτημα του πανεπιστημιακού Ασύλου, η Υφυπουργός επανέλαβε πως «εμείς σεβόμαστε απολύτως το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων και ξέρουμε ότι αυτά είναι αρμοδιότητες και άλλου Υπουργείου. Εάν λοιπόν μας ζητηθεί, εμείς θα είμαστε εκεί για να συνδράμουμε. Για εμάς δεν υπάρχουν άβατα».
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια