Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Τζανέτος Φιλιππάκος στην ετήσια επιμνημόσυνη δέηση υπέρ του μακαριστού Μητροπολίτη Μάνης

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Τζανέτος Φιλιππάκος, παρέστη το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 στην ετήσια επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον

Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου υπέρ του μακαριστού Μητροπολίτη Μάνης κυρού Χρυσοστόμου Β’.

Η πολυεαρχιερατική θεία λειτουργία και το μνημόσυνο υπέρ του μακαριστού ιεράρχη τελέστηκε συλλειτουργούντων των σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευσταθίου, Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου, Σύρου Δωρόθεου, Κυθήρων Σεραφείμ και Μάνης Χρυσοστόμου Γ’, με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων.

Πλήθος πιστών συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία και την επιμνημόσυνη δέηση, ενώ μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο βουλευτής Λακωνίας Θ. Δαβάκης, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδ. Τζανετέα, ο δήμαρχος Αν. Μάνης Π. Ανδρεάκος, ο διοικητής του ΚΕΕΜ Ταξίαρχος Ιορδ. Χατζηνικολάου, η διοικητής του 3ου Τάγματος (ΚΕΕΜ) Γυθείου Αντισυνταγματάρχης Π. Φραγκιάδου, o Αναπλ. Διευθυντή της Δ/νσης Αστυνομίας Λακωνίας, Αστ. Υποδιευθυντής Βασίλειος Τσιγαρίδης, καθώς και εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου Επιπυραγός Κ. Γράφακος και ο Λιμενάρχης Γυθείου Πλωτάρχης ΛΣ Π. Γιαννουράκος.

Ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, μετά το πέρας της τελετής, δήλωσε:

«Η σημερινή επιμνημόσυνη δέηση τελείται σε κλίμα βαθιά συγκίνησης. Είχα την ευλογία να γνωρίζω προσωπικά τον μακαριστό Μητροπολίτη Μάνης και η αιφνίδια απώλειά του, πέρυσι, ανήμερα της εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, μου προκάλεσε βαθιά θλίψη. Υπήρξε ένας Ποιμενάρχης, ο οποίος με την προσωπικότητα και το έργο του προσέφερε πάρα πολλά στον λαό της Μάνης.

Ως άξιος συνεχιστής του, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος Γ’ συνεχίζει να υπηρετεί το μανιατικό ποίμνιο με χριστιανική αγάπη και να εργάζεται με ζήλο για το καλό της τοπικής κοινωνίας. Αυτό άλλωστε οφείλουμε να πράττουμε όλοι μας, από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από ανθρώπους με υπευθυνότητα, που τον αγαπούν πραγματικά και βάζουν το κοινό καλό πάνω απ’ όλα».
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια